Envägshyra

Använd valen nedan för att skriva in både upphämtningsplats och avlämningsplats. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyr här och lämna där

Envägshyra innebär att man lämnar tillbaka hyrbilen på en annan plats än där man hämtade den. Att utnyttja envägshyra är något som har blivit populärt, speciellt i USA. Det är ett utmärkt sätt att få uppleva mer och köra mindre!

Envägshyra i Sverige

Ibland är det svårt att hitta envägshyra i Sverige eftersom en hel del kontor inte erbjuder denna tjänst. Störst utbud på envägshyra i Sverige hittar ni mellan olika flygplatser.

Kostnad för envägshyra

Vanligtvis tillkommer en extra kostnad för envägshyra som oftast blir högre ju längre iväg bilen ska återlämnas. Priserna varierar mellan olika uthyrningsbolag och länder.

När du söker hyrbil oss är eventuell envägskostnad inräknad i priset. Inga dolda extra kostnader!

Envägshyra i USA

I USA envägshyra är vanligt och finns det flera alternativ mellan populära städer utan extra kostnad. Inom samma delstat är det också sällan någon avgift. Ett exempel är mellan Las Vegas och Los Angeles.

Sök och boka hyrbil för envägshyra

Det är mycket enkelt att söka hyrbilar för envägshyra genom att använda vår hyrbilssökning ovan, som söker igenom ett stort antal hyrbilsbolag. Det händer ibland att det bara är vissa hyrbilskategorier som har envägshyra, så testa att välj olika ifall du inte får fram någon träff.

Internationell envägshyra

Om man ska köra över landsgränser tillämpas så kallad internationell envägshyra. Detta är vanligt i exempelvis Europa och mellan USA och Kanada. Priserna för internationell envägshyra är generellt väldigt höga, och därför inget vi rekommenderar.

Istället är det oftare billigare att lämna tillbaka bilen innan man lämnar landet och hyra en ny på andra sidan gränsen, om man inte har tänkt att återvända.

Multi-flyg – flyga till en stad och hem från en annan

Med dagens flygsök har det blivit enklare än någonsin att hitta multi-city (open-jaw). Detta innebär att staden man ankommer till och reser hem från är olika.

Ofta går det att hitta dessa flygbiljetter utan extra kostnad. Vi rekommenderar flygresor.se för denna typ av sökningar, alternativt flygbolagens egna hemsidor.

Vad tycker du om den här sidan?

(26 röster, betyg: 3.77 av 5)