Hyrbil i Polen

Hitta bäst pris på hyrbilar i Polen genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Polen

Med hyrbil i Polen öppnar sig många möjligheter att upptäcka små smultronställen. Det är relativt billigt att hyra bil i Polen, men allra billigast blir det om du bokar bilen i god tid online innan ni reser.

Det går att hyra och hämta upp hyrbilar i de stora städerna i Polen. Genom att boka i förväg online blir det inte bara billigare och säkrare, utan det garanterar även att bilen finns på plats när ni vill hämta upp den!

Regler

Det ställs vissa krav på den som vill hyra bil i Polen:

  • Du måste ha fyllt 21 år. Du måste även ha haft körkort i minst ett år. Åldersgränsen kan dock variera beroende på vilken typ av bil du vill hyra.
  • Många hyrbilsbolag har även en övre åldersgräns på 70 år.
  • Är du under 25 år tillkommer oftast en extra avgift. Hur stor denna avgiften är beror på ditt hyrbilsbolag.

Tillägg vid bokning

Om man vill ha extra utrustning i bilen, exempelvis GPS eller bilbarnstol, är det en bra idé att lägga till det i bokningen av bilen. Detta underlättar upphämtningen och försäkrar att utrustningen finns tillgänglig på platsen när ni ska hämta hyrbilen.

Det är en bra idé att ha en GPS i bilen då det underlättar körningen. Detta gäller särskilt när man kör på landsbygden, där vägarna inte alltid är lika tydligt skyltade som i de större polska städerna.

Var uppmärksam på att det är lag på att barn under 12 år måste sitta i passande bilbarnstol eller bilkudde.

Att köra bil i Polen

Körtempot i Polen kan i många fall vara hetsigare än det som vi är vana vid i Sverige, och man bör även vara uppmärksam på att många inte alltid signalerar när de ska byta filer eller svänga. Det kör även mycket tunga fordon genom Polen, så var beredd på långtradare på motorvägarna.

Många av vägarna i Polen är i ganska dåligt skick, och landet håller kontinuerligt på att rusta upp vägnätet. Som det ser ut nu är det endast ett par av de största motorvägarna som är i mycket bra skick. I övrigt har många vägar både skarvar och håligheter, så var uppmärksam på detta när ni kör!

I mångt och mycket liknar de polska trafikreglerna de som gäller i Sverige, men det finns några speciella regler som man bör vara uppmärksam på:

  • Det är förbjudet att prata i mobiltelefon utan att använda handsfree.
  • Endast tre vägar i Polen är avgiftsbelagda: motorvägarna A1, A2 och A4. Avgiften betalas antingen kontant eller med kort i betalstationer eller med ett elektroniskt pass. Hör med ditt hyrbilsbolag om passet finns installerat i din hyrbil för att underlätta körningen.
  • Var noga med var du parkerar då Poland har mycket dryga parkeringsböter, och det är även vanligt att man både bogserar bort och sätter hjullås på felparkerade fordon.
  • På landsbygden är de flesta järnvägskorsningar oövervakade, så var extra uppmärksam på passerande tåg.
Vad tycker du om den här sidan?

(23 röster, betyg: 4.65 av 5)