Hyrbil i Krakow

Hitta bäst pris på hyrbilar i Krakow genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Krakow

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Krakow, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Polen innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i centrala Krakow

Krakow ligger i Galicien i södra Polen. Här kan du hyra bil på flera ställen i centrum. Det går buss och tåg från flygplatsen till Krakow centralstation, Kraków Glówny, och här är bra utgångspunkt om du planerar att hyra bil inne i staden. Busstoppet för flygbussen heter Dworzec Glówny Wschód. På centralstationen kan du hyra bil från bolag som Rentis, Green motion och Global.

Från stationen är det ca 15 minuters promenad söderut till Avis och Budget på Lubicz 23. I nordvästra delen av centrum på Focha 1 ligger Hertz, ca 35 minuters promenad från centralstationen. Norrut över floden Wisla finns Europcar och Keddy i stadsdelen Zablocie, ca 40 minuters promenad eller en 10 minuters resa med kollektivtrafik från stationen.

Hyra bil på Krakow flygplats

Från Krakow flygplats är det ca 15 kilometer till centrum och med hyrbil tar resan 25 minuter. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Alamo, Keddy, Enterprise, Sixt, Europcar och ett par lokala bolag. Bolagen har sina informationsdiskar på första våningen i terminalen, och är enkla att hitta till när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Krakow

Krakow är den näst största staden i Polen. Staden har en väldigt rik historia vars vingslag syns genom gator, torg och byggnader. Här finns flera bevarade hus och kyrkor från medeltiden som blandat med influenser från renässans och gotik skapar en alldeles unik känsla. Krakow är en av få polska städer som lyckats behålla sin arkitektur efter andra världskriget, och den äldsta stadsdelen är listad på Unescos lista över världsarv.

Wawelslottet

Det kungliga Wawelslottet är från 1500-talet precis och är den viktigaste kulturhistoriska platsen i Polen. Slottet står på kullen Wawel över gamla stan, och det sägs att Krakow växte fram runtomkring. Byggnaderna var hemvist åt landets kungligheter under århundraden och idag är det Polens främsta museum. Slottet representerar nästan alla europeiska stilar genom tiderna med sina medeltida, renässans- och barockinfluenser. Wawel huserar idag flera framstående konstkollektioner från den italienska renässansen samt skulpturer, rustningar och mycket mer. Besökare kan beskåda kronjuvelerna i de gotiska rummen och konstverk som Kvinnan med Hermelinen av da Vinci.

Att äta i Krakow

Krakow kallas ofta för Polens mathuvudstad. En traditionell rätt som är värd att prova under besöket är fyllda piroger, som du kan köpa inne på en mysig restaurang eller vid någon av stadens charmiga matstånd. Ett annat lokalt exempel är Zurek, en matig och robust soppa med potatis och korv. Det är också vanligt med mustiga grytor på menyn, som avnjuts bäst med en kall öl till. Krakow har många mysiga caféer med unik inredning som gör fikapausen till en upplevelse. På våren är det härligt att ta en kaffe och klassisk äppletårta på någon av stadens vackra torg. På vintern kan du varma dig med den goda, tjocka varma chokladen. Krakow har en alldeles egen relation till choklad; under ett besök på chokladfabriken Krakówska Manufaktura Czekolady får du se och provsmaka konstverk i choklad.

Shopping i Krakow

I Krakow hittar du flera mysiga marknader där du kan shoppa tillsammans med lokalborna. Stary Kleparz är en populär inhemsk marknad med lokala råvaror, färsk frukt och blommor som är charmig att strosa i, och utan den vanliga strömmen av turister. I de judiska kvarteren i Kazimierz finns konstnärliga butiker och marknader som säljer unikt hantverk, mat och antikviteter. Precis utanför i Forum Mody kan man promenera bland handelsstånd som säljer kläder, inredning och smycken från inhemska designers. Krakow har också flera trevliga gallerier och köpcentrum för en regnig dag. Krakówska är en väldigt populär galleria ligger i centrum vid tågstationen och har allt du kan tänka dig inom trendiga butiker, restauranger och fikaställen.

Julmarknad i Krakow

På Stora torget i Krakow hålls en julmarknad varje vinter från november månad. Julmarknaden är ett mycket populärt besöksmål för både turister och lokalbor. Under julen ser staden verkligen magisk ut med sina glittrande ljus och historiska byggnader. På julmarknaden kan du strosa bland handelsbodar som säljer handjorda souvenirer och dekorationer. Luften är tung av dofter av glögg och karameliserade mandlar. Här kan du också smaka lokala läckerheter som grillat kött och rökt fårost, oscypek. Passa på att prova polska pepparkakor och godsaker som krämig kola och hemmagjorda bakelser.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)