Hyrbil i Stockholm

Hitta bäst pris på hyrbilar i Stockholm genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Stockholm

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Stockholm, samt billiga hyrbilar till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Hyra bil på Stockholms flygplatser

Om du flyger till Stockholm går det att hyra bil smidigt både på Arlanda flygplats och på Bromma flygplats, och det är också här det största utbudet i staden finns. Arlanda ligger ca 30 minuter från centrum, och hyrbilsbolagen sitter i Arlanda hyrbilscenter. Bromma ligger mer centralt ca 20 minuter med bil från centrala Stockholm.

Hyrbilskontor i Stockholm

I Stockholm finns många hyrbilsbolag i de centrala områdena där du kan hämta din hyrbil. Var noga med att boka din hyrbil i förväg då det kan vara begränsat med tillgängliga bilar utanför bokningar.

Hyrbil på Stockholm Centralstation

Om du anländer med tåg är det smidigast att hyra bil vid centralstationen. Det finns ett flertal hyrbilsbolag i området kring Stockholm Centralstation. Samtliga ligger på gångavstånd från tågstationen och har ett brett utbud av hyrbilar. Kontoren finns vid Klarabergsviadukten och på Östra järnvägsgatan, och därifrån går det smidigt att ta sig med bil till andra delar av Stockholm.

Andra platser att hämta hyrbil

Söker du i sökmotorn på Stockholm får du en utmärkt översikt med alla hyrbilsbolag som finns i området, och du kan smidigt hitta den bil och uthyrningskontor som passar dig bäst. Här finns exempelvis:

  • Hyrbil på Södermalm – I stadsdelen Södermalm finns hyrbilskontor på Ringvägen, Åsögatan och Tullgaardsgatan. Vill man hyra bil på Liljeholmen går det att göra på Årstaängsvägen.
  • Hyrbil på Östermalm – På Östermalm kan du hyra bil på både Lidingövägen och Östermalmstorg. Om du vill åka till det närliggande Lidingö så kan du hyra bil på Södra Kungsvägen.
  • Hyrbil i Vasastan – I Vasastan kan du hyra bil på Odenplan Gyldengatan och på Sveavägen, som ligger mycket centralt.
  • Hyrbil på Kungsholmen – Kungsholmen har goda förbindelser både in till de centrala delarna och till närliggande utflyktsmål. På Kungsholmen går det utmärkt att hyra bil på Strandbergsgatan.
  • Hyrbil i Hammarby – Söder om Södermalm ligger Hammarby. I närheten av Hammarby finns bland annat Globen och Tele2 Arena. I Hammarby går det att hyra bil på Lugnets allé, Hammarby fabriksväg eller i anslutning till Globen.
  • Hyrbil i Solna – Norr om Stockholm ligger Solna, där bland annat nybyggda Mall of Scandinavia ligger. Solna är en bra startpunkt och här kan du hyra bil på Vallgatan.

Hyra bil i Stockholm: tips

De allra flesta hyrbilsbolag i Stockholm har bränslepolicy”full-till-full”, vilket är bra att välja. Det betyder att bilen kommer fulltankad och ska också återlämnas så, annars tillkommer avgift. Alla hyrbilsbolag som vi har erbjuder också obegränsad körsträcka, vilket är bra om du ska köra mycket. Var dock uppmärksam på att policys kan ändras så läs noga hos bolaget när du bokar din hyrbil.

Priserna kan variera både beroende på hyrbilsbolag men också var du hyr bilen. Det kan vara värde att ta sig till ett uthyrningskontor en bit bort från centrum för att få ett förmånligare pris om du ska hyra bil i mer än en dag.

Välj de försäkringar som du vill ha i förväg och lägg inte till några på plats. Det är alltid fördel att boka hyrbilen i förväg innan du ankommer, också för att vara säker på att bilen finns ledig. Över helger och högtider är det väldigt populärt att hyra bil i Stockholm, och bilar i olika prisklasser kan ta slut.

Tänk på att tiden du anger när du vill återlämna bilen är viktig att hålla, annars kan du få betala för ytterligare ett dygn. Lägg då hellre på ett antal timmar vid avlämning när du bokar din bil för att vara på den säkra sidan.

Vilka hyrbilsbolag finns i Stockholm?

Nedan visas hyrbilsbolag med uthyrningskontor i Stockholm. På Arlanda flygplats hittar du förutom bolagen nedan även Green Motion och Keddy by Europcar. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Läs alltid hyrbilsbolaget villkor innan du bokar din bil.

Bolag Avbokning
Avis Fri avbokning 48h innan*
Budget Fri avbokning 48h innan
Europcar Fri avbokning 48h innan
Hertz 300 kr i avgift**
Sixt Fri avbokning 48h innan
Thrifty 530 kr i avgift***

*Innebär att du har fri avbokning utan extra avgifter om du avbokar mer än 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokningstillfället men 300 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokningstillfället men 530 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.

Köra och parkera i Stockholm

Varför hyra bil i Stockholm?

Behovet för att hyra bil i Stockholm beror på vad du ska göra- och var. Om ni bara håller er i stadskärnan kan det vara bättre att använda tunnelbanan. Men det kan bli billigare att hyra bil än att ta dyra transfers till och från flygplatserna om ni inte stannar så många dagar. Körtiden mellan Stockholm och Bromma är 20 min och från Stockholm till Arlanda tar det 30 min med bil. Stockholm med omnejd har också mycket att erbjuda, och det förhöjer verkligen besöket att kunna uppleva omgivningarna med bil.

Parkering i Stockholm

Under våren 2019 arbetade Stockholm stad för att öka framkomligheten i trafiken och öka antalet parkeringsplatser. Det har införts tydligare parkeringszoner med givna timpris. I de mest centrala delarna av Stockholm runt T-centralen och NK är priset för att parkera på gata 50 kr/tim, därefter sänks priset gradvis när man rör sig ut från centrum. Kungsholmen och Södermalm har ett timpris på 15 kr/tim och på helger 10 kr/tim. Flera hotell i Stockholm erbjuder gratis parkering för sina kunder. Kolla med ert hotell innan ni bokar!

  • Infartsparkeringar. Det finns över 30 infartsparkeringar, så kallad pendelparkering, i Stockholm som ofta ligger i anslutning till kollektivtrafiken. Här ligger priset på runt 15 kr/dygn men det finns också restriktioner för hur många dagar man får parkera.
  • Betalningsalternativ. Det är väldigt smidigt att betala parkering i Stockholm genom den kostnadsfria appen Betala P, som du laddar ner till din smartphone. EasyPark och Parkster har samma områdesnummer så de går också att använda.
  • Parkeringsgarage. Det finns också flera parkeringsgarage runt om i Stockholm. Här är priset ofta fördelaktigare än att parkera på gata. Vill du få mer information att parkera i Stockholm, läs mer här.

Trängselavgift

Parkerar du inne i Stockholms stad kommer du mötas av trängselskatt för fordon. Beroende på när på dygnet du passerar ligger det mellan 12-35 kr per passering med ett maxbelopp på 105 kr med undantag för juli månad. Beroende på hyrbilsbolag ser betalning för trängselskatt lite olika ut. Titta i din bokning eller hör med bolaget om du är osäker.

Stockholms omnejd

Vägbeskrivning och avstånd från centrala Stockholm

Göra med hyrbil i Stockholm

Med hyrbil i Stockholm kan du besöka det berömda Gripsholms slott
Charmiga Vaxholm är lätt att ta sig till med hyrbil från Stockholm

Utflykter i Stockholm

Stockholmsområdet är fullt av trevliga utflyktsmål. Oavsett om man är ute efter shopping, härlig skärgård eller mysiga städer har finns det inom nära köravstånd. Med hyrbil blir Stockholmsresan en underbar upplevelse!

Mariefred

I Mariefred, cirka en timme från centrala Stockholm, finns mycket spännande att se. Här finns bland annat kända Gripsholms slott på strandkanten vid Mälarens, som tillhörde Gustav Vasa. I slottet finns Gustav den tredjes teater och mycket spännande kuriosa. Mariestads pittoreska stadskärna är mycket vacker, med många gamla 1700-tals trähus, trevliga butiker och cafeér i gränderna. Här kan du också åka med ett gammalt ånglok på museijärnvägen och åka en historisk ångbåt. Charmiga Mariefred är ett populärt utflyktsmål med hyrbil från Stockholm!

Uppsala

Medeltida universitetsstaden Uppsala är ett självklart resmål i Stockholmsområdet. Staden ligger drygt en timmes bilfärd norr om Stockholm, och bjuder på mycket vacker arkitektur och fina historiska miljöer. I Uppsala finns bland annat den mäktiga domkyrkan, Uppsala slott med sina vackra trädgårdar, och den stora universitetsbyggnaden Gustavianum. Om ska hyra bil på Arlanda är det bara en halvtimme att köra till Uppsala.

Vaxholm

I Stockholms skärgård ligger den idylliska lilla staden Vaxholm som brukar kallas för skärgårdens huvudort. Det går bra att ta hyrbilen hela vägen till Vaxholm, som ligger ungefär 40 minuters bilfärd från Stockholm. Vaxholm är en mycket fin gammal skärgårdsstad med många sevärdheter och historiska platser. Här kan du ha en dag med på badstranden bland skogsklädda klippor och bryggor. Kastellet är värt ett besök, och att strosa omkring i den mysiga stadskärnan bland caféer, butiker och restauranger är en upplevelse i sig.

Sörmlandsleden

Sörmlandsleden är en av Sveriges mest omtyckta vandringsleder. Leden går över 100 mil genom historiska kulturbygder och vacker vildmark, och vandringen startar ca 30 minuter från Stockholm. När du vill ha en paus från storstadspulsen så kan du packa picknickkorgen, parkera hyrbilen och ge dig ut bland djup sagoskog och blanka sjöar. Det finns stigar med olika svårighetsgrader och varaktigheter, så det finns något som passar alla besökare. Oavsett om du är ute efter härliga naturupplevelser eller att besöka närliggande städer, så är det väl värt att hyra bil i Stockholm för att kunna utforska omnejden!

Roadtrip i Sverige

Sverige har många fantastiskt vackra körvägar från norr till söder, och det finns fina förutsättningar för en roadtrip på hemmaplan. Kanske är du lockad av Skånes böljande landskap och Österlens natursköna kust, den ikoniska Höga Kusten-slingan eller att utforska det trolska fjällvägarna i norra Sverige. I länken nedan har vi samlat tips på härliga vägar för en roadtrip i Sverige. När du bokar hyrbil hos oss så har du alltid fri avbokning, så att du kan känna dig trygg om du behöver ändra din bilsemester.

Vad tycker du om den här sidan?

(15 röster, betyg: 4.73 av 5)