Hyrbil i Stockholm

Hitta bäst pris på hyrbilar i Stockholm genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Stockholm

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Stockholm, samt billiga hyrbilar till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Stockholm

I Stockholm finns det många upphämtningsställen för hyrbilar. Om du flyger till Stockholm går det att hyra bil smidigt både på Arlanda flygplats och på Bromma flygplats och det är också här det största utbudet finns.

På Stockholms centralstation finns också flera hyrbilskontor och även andra ställen i centrum har upphämtningsställen för hyrbilar. I övrigt har de flesta stadsdelar också ställen där det går att hämta sin hyrbil, vilket går att läsa mer om nedan.
Stockholms omnejd

Hyrbilskontor i Stockholm

  • Stockholm Centralstation – Det finns ett flertal biluthyrningsfirmor i området kring Stockholm Centralstation. Samtliga ligger på gångavstånd från själva tågstationen, och har ett brett utbud av hyrbilar. Kontoren finns vid Klarabergsviadukten och på Östra järnvägsgatan, och därifrån går det smidigt att ta sig med bil till andra delar av Stockholm och angränsande utflyktsmål.
  • Hyrbil på Södermalm – I stadsdelen Södermalm, som ligger i Stockholms södra delar, finns många möjligheter till att hyra bil. Det finns hyrbilskontor på Ringvägen, Åsögatan och Tullgaardsgatan. Precis sydväst om Södermalm ligger mysiga Liljeholmen, som med fördel kan besökas med bil. Vill man hyra bil på Liljeholmen går det att göra på Årstaängsvägen.
  • Hyrbil på Östermalm – På Östermalm, som ligger i den nordöstra delen av Stockholm, finns en hel del hyrbilskontor för den som vill hyra bil. På både Lidingövägen och Östermalmstorg finns hyrbilsbolag representerade. Är man sugen på en tur till Lidingö, som ligger strax öster om Östermalm, så finns det möjlighet att hyra bil där på Södra Kungsvägen.

    I Vasastan, som ligger i de centrala delarna av Östermalm, går det också bra att hyra bil. Det finns tre hyrbilskontor i Vasastan: ett på Odenplan Gyldengatan, och två stycken på Sveavägen, som ligger mycket centralt.
  • Hyrbil på Kungsholmen – Kungsholmen är den västligaste av Stockholms stadsdelar, och har goda förbindelser både in till de centrala delarna och till närliggande utflyktsmål. På Kungsholmen går det utmärkt att hyra bil, och hyrbilskontor finns på Strandbergsgatan.
  • Hyrbil i Hammarby – Precis söder om Södermalm ligger Hammarby. I närheten av Hammarby finns bland annat Globen och Tele2 Arena, och det ligger även nära motorvägen och utgör därför en bra startpunkt när det gäller olika bilutflykter. I Hammarby går det att hyra bil på Lugnets allé, Hammarby fabriksväg eller i anslutning till Globen.
  • Hyrbil i Solna – Norr om Stockholm ligger Solna, där bland annat nybyggda Mall of Scandinavia ligger. Solna är en bra startpunkt om man vill åka och upptäcka närliggande utflyktsmål, och ett hyrbilskontor finns på Vallgatan.

Hyrbilsbolagen i Stockholm

Vi har inte hittat något hyrbilsbolag i Stockholm som inte har full-till-full bränsle policy (bilen kommer fulltankad och ska också återlämnas så annars tillkommer avgift). Alla hyrbilsbolag som vi har erbjuder också obegränsad körsträcka. Det kan såklart ändra sig så var uppmärksam på detta. Söker du i vår sökmotor på Stockholm får du en utmärkt översikt med alla hyrbilsbolag som finns i området och du kan smidigt hitta den bil och uthyrningskontor som passar dig bäst.

Priserna kan variera både beroende på hyrbilsbolag men också var du hyr bilen. Det kan vara värde att ta sig till ett uthyrningskontor en bit bort för att få ett förmånligare pris om du ska hyra bil i mer än en dag.

Välj de försäkringar som du vill ha i förväg och lägg inte till några på plats. Det är i stort sett alltid fördel att boka bilen i förväg innan du ankommer till disken.

Tänk på att tiden du anger när du vill återlämna bilen är viktig att hålla annars kan du få betala för ytterligare ett dygn. Lägg då hellre på ett antal timmar vid avlämning när du bokar din bil för att vara på den säkra sidan.

Vilka hyrbilsbolag finns i Stockholm?

Här nedan presenterar vi de hyrbilsbolag som har uthyrningskontor i Stockholm. På Arlanda flygplats hittar du förutom bolagen nedan även Green Motion och Keddy by Europcar. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Läs alltid hyrbilsbolaget villkor innan du bokar din bil.

Bolag Avbokning
Avis Fri avbokning 48h innan*
Budget Fri avbokning 48h innan
Europcar Fri avbokning 48h innan
Hertz 300 kr i avgift**
Sixt Fri avbokning 48h innan
Thrifty 530 kr i avgift***

*Innebär att du har fri avbokning utan extra avgifter om du avbokar mer än 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokningstillfället men 300 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.
**Fri avbokning inom 7 dagar från bokningstillfället men 530 kr i avgift om du avbokar 48h innan upphämtning.

Varför ska du hyra bil i Stockholm?

Att hyra bil i Stockholm är inte för alla. Om ni bara håller er i stadskärnan kan det vara bättre att använda tunnelbanan. Men det kan bli billigare att hyra bil än att ta dyra transfers till och från flygplatserna om ni inte stannar så många dagar. Körtiden mellan Stockholm och Bromma är 20 min och från Stockholm till Arlanda tar det 30 min med bil. Stockholm med omnejd har också mycket att erbjuda som ni kan läsa mer om nedan.

Möjlighet till parkering i Stockholm

Under våren 2019 är Stockholm stad klara med ett omfattande arbete för att öka framkomligheten i trafiken, minska belastningen på miljön och helt enkelt öka antalet lediga parkeringsplatser. Det har införts tydligare parkeringszoner med givna timpris. I de verkligt centrala delarna av Stockholm runt T-centralen och NK är priset för att parkera på gata 50 kr/tim, därefter sänks priset gradvis när man rör sig ut från centrum. Kungsholmen och Södermalm har ett timpris på 15 kr/tim och på helger 10 kr/tim.

Flertalet hotell i Stockholm har faktiskt gratis parkering för sina kunder. Kolla gärna upp det innan ni bokar hotell.

Infartsparkeringar, parkeringsgarage och betalningsalternativ

Det finns även 34 st infartsparkeringar i Stockholm som ofta ligger i anslutning till kollektivtrafiken. Här ligger priset på runt 15 kr/dygn men det finns också restriktioner för hur många dagar man får parkera.

Det är väldigt smidigt att betala parkering i Stockholm genom att använda den kostnadsfria appen Betala P, som du enkelt laddar ner till din smartphone. EasyPark och Parkster har också samma områdesnummer så de går också att använda.

Det finns också flera parkeringsgarage runt om i Stockholm. Här är priset ofta fördelaktigare än att parkera på gata men det kan också ofta vara fullt. Vill du få mer information om hur det är att parkera i Stockholm gå in och läs mer här.

Vägbeskrivning och avstånd från centrala Stockholm

Utflyktsmål i Stockholm

Stockholmsområdet är fullt av trevliga utflyktsmål. Oavsett om man är ute efter shopping, härlig natur eller mysiga städer har finns det inom nära köravstånd. Med hyrbil blir Stockholmsresan en underbar upplevelse!

Mariefred
I Mariefred, cirka en timme från centrala Stockholm, finns mycket spännande att se. Här finns bland annat kända Gripsholms slott, som tillhörde Gustav Vasa. I slottet finns mycket att se, bland annat Gustav den tredjes teater och mycket spännande kuriosa. Mariestads centrala delar är mycket vackra, med många gamla trähus och trevliga butiker och cafeér.

Uppsala
Universitetsstaden Uppsala är ett självklart resmål i Stockholmsområdet. Staden ligger drygt en timmes bilfärd norr om Stockholm, och bjuder på mycket vacker arkitektur och fina miljöer. I Uppsala finns bland annat den mäktiga domkyrkan, Uppsala slott med sina vackra trädgårdar, och den stora universitetsbyggnaden Gustavianum. Om du har hyrt bil på Arlanda är det bara en halvtimme bort.

Vaxholm
I Stockholms skärgård ligger den vackra staden Vaxholm. Det går bra att köra bil hela vägen till Vaxholm, som ligger ungefär 40 minuters bilfärd från Stockholm. Vaxholm är en mycket fin stad med många sevärdheter. Bland annat är kastellet värt ett besök, och att strosa omkring i den mysiga stadskärnan är en fantastisk upplevelse i sig.

I Mariefred finns berömda Gripsholms slott
Vaxholm har en mycket trevlig stadskärna
Vad tycker du om den här sidan?

(14 röster, betyg: 4.72 av 5)