Hyrbil i Stockholm

Jämför och se de bästa priserna på hyrbilar. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Utflykter med bil nära Stockholm

Runt Stockholm finns gott om härliga utflyktsmål inom perfekt köravstånd. Med bil kan du ta dig till vacker skärgård, lummiga vandringsleder och mysiga fikaställen över dagen. Det finns också gott om småstäder med intressanta historia och charmiga promenadstråk. I Stockholm är det dessutom enkelt och mycket smidigt att hyra bil för att lämna staden en stund. Här kommer några tips på sköna ställen att besöka med bil nära Stockholm.

Hyrbil i Stockholm

Vill du boka hyrbil i Stockholm snabbt och enkelt? Hos oss kan du smidigt jämföra pris och utbud hos hyrbilsbolagen i Stockholm och få det bästa priset på hyrbilar. Vi har gott om platser för att hämta upp hyrbilen inne i centrala Stockholm. När du hyr bil med oss har du fri avbokning och ändring fram tills utsatt tid innan hämtning. Trevlig bilresa!

Nynäshamn

Vackra Nynäshamn är en skärgårdskommun ca 6 mil från Stockholm vilket gör det till en perfekt dagsutflykt. Här finns en 10 mil lång kustremsa med vacker natur och vyer över hav och skärgård. Packa picknickkorgen och kör längs Strandvägen med Öresunds öppna vatten på ena sidan och lummig tallskog på andra, och stanna till vid det perfekta fikastället på klipporna. Du kan också ta en båttur ut till någon av skärgårdsöarna eller köra längst ut på Torö och ta ett dopp på Stenstranden, en riktigt härlig strand som påminner om Gotland.

I Nynäshamns båthamn kan du besöka Nynäs fiskrökeri för en lunch i solen. Om du vill stanna en natt och få en riktigt skön Staycation så kan du ta in på det vackra strandhotellet Nynäs Havsbad som har både spa och restaurang.

Ekerö

Den gröna oasen Ekerö består av flera vackra öar som ligger ca 30 minuters bilfärd från centrala Stockholm. I Ekerö kommun finns både mysiga småbåtshamnar, härlig natur för vandringar och fikor och intressanta kulturupplevelser. Under sommaren är det många som hyr bil i Stockholm och åker till den turkosa badsjön som kallas Blå Lagunen i Ekerö. I Ekerö finns även spännande historiska sevärdheter som det majestätiska Drottningholms slott och de arkeologiska utgrävningarna i Hovgården och Birka.

Om du bara känner för att bara andas frisk luft i vackra vyer med mysfika så ska du besöka Rosenhills trädgårdscafé. Rosenhill har en charmig uteservering i trädgården med närodlad mat.

Mariefred

Mariefred ligger i Strängnäs och är en gammal småstad med anor från 1300-talet. Bara en timmes bilfärd från Stockholm väntar Mariefreds välbevarade stadskärna med mysiga gamla gator som kantas av färgglada små hus. Många av husen längs gågatorna är från 1700-talet och här finns charmiga butiker, caféer och matställen med gammeldags skyltar utanför dörren. I Mariefred kan du också ta en tur på Gripsholms slott och omgivande slottspark. Gripsholm byggdes på 1500-talet och bjuder på välbevarade kungliga rum och en imponerande konstsamling ända från Gustav Vasas tid.

Sigtuna

En annan väldigt charmig småstad på perfekt bilavstånd från Stockholm är Sigtuna. När du åker till Sigtuna så har du rest på mer än ett vis – att besöka staden är nämligen som att kastas tillbaka i tiden. Sigtuna är Sveriges äldsta stad och dessutom fantastiskt vackert bevarad. Staden anlades under 900-talet och har flera spännande historiska ruiner och fornlämningar. Här kan du bland annat strosa längs Sveriges första gågata! ”

Stora Gatan” kantas av färgglada hus där du kan kika in i gamla Sigtuna Bokhandel eller karamellaffären Augusta Jansson. Caféet Tant Brun i Sigtuna har kallats för Sveriges mysigaste café, och den fina kaffestugan i lummig trädgårdsmiljö är verkligen värt ett besök!

Nacka

Nackas naturreservat är ett populärt utflyktsmål för stockholmare som vill ta bilen ut i naturen över dagen. Här finns flera kulturhistoriska gårdar som Nyckelvikens herrgård som har både bondgård med djur, ett mysigt café och trädgård med växthus. Om du känner för att ta på friluftskläderna och vandra så har reservatet flera trevliga slingor. Under sommaren kan du besöka Saltsjöbadens många badplatser.

På Värmdö i Nacka finns även Artipelag som är ett fantastiskt vackert kulturcenter omgiven av skärgård och tallskog. På väg från parkeringen till Artipelag så går du längs en naturskön skogsstig med utsikt över vattnet.  I Artipelag finns restaurang med bland annat en stor buffé med lokala råvaror.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)