Hyra bil i Stockholm

Jämför och se de bästa priserna på hyrbilar i Stockholm. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Tips på roadtrip från Stockholm

Är du sugen på en roadtrip som ger nya intryck, men utan att behöva resa utomlands? Sverige har många vackra vägar med fantastisk natur och spännande städer. Från Stockholm kan du åka på roadtrip till magiskt fjällandskap, sköna kustlinjer och intressanta kulturstäder med massor att uppleva på vägen. I Stockholm är det dessutom enkelt och prisvärt att hyra bil och det finns gott om upphämtningstställen. Här kommer några tips på vackra vägar och roadtrips från Stockholm.

Hyrbil i Stockholm

Det är smidigt att boka hyrbil i Stockholm för din roadtrip. Vi jämför alla hyrbilsbolag efter bästa pris så att du snabbt kan se billiga hyrbilar. Vi har upphämtningsplatser på flera håll i centrala Stockholm, så att du kan välja var som passar dig bäst att hämta din hyrbil. Du kan också enkelt boka en envägshyra från Stockholm där du återlämnar hyrbilen på en annan ort. Hos oss bokar du hyrbil i Stockholm med fri ändring och avbokning.

Fjällvägen i Hälsingland och Härjedalen

Om du vill göra en roadtrip norrut från Stockholm mot den svenska fjällen så ska du sikta mot den berömda Fjällvägen, vägen som går ”från kust till fjäll”. Fjällvägen är ca 40 mil och går via väg 83 och 84 genom Hälsingland och Härjedalens natur och kulturlandskap. Rutten börjar ca 2 timmar ovanför Stockholm i Tönnebro och går via bland annat Järvsö, Vemdalen och Funäsfjällen. På en roadtrip längs Fjällvägen kör du förbi härliga skidorter, djup vildmark och vidsträckt slätt med Hälsinglands röda stugor.

Fjällvägen är lika vacker och sevärd på sommaren som på vintern, beroende på vilka aktiviteter du vill kunna göra under resan. Det finns gott om fint belägna hotell på vägen. För en ännu längre roadtrip kan du köra kust till kust genom att fortsätta över norska gränsen.

Roadtrip Stockholm till Malmö

Om du istället vill köra mot sydligare breddgrader, så kan du göra en roadtrip från Stockholm ner till Sveriges sydligaste landskap med Malmö som slutmål. Malmö är en härlig stad att besöka på sommaren med en urban strandpromenad, trevliga gågator och många uteserveringar. Bered dig på en riktig bilsemester med massor med sevärdheter på vägen! Beroende på vilken rutt du väljer så kan till exempel köra längs vackra Vättern och besöka städer som Gränna, Göteborg och Lund på vägen.

Nedanför Göteborg kan du köra längs kustlinjen hela vägen ner till Malmö. Du kan också köra Från Stockholm längs östkusten via Kalmar och Öland, Kristianstad och slutligen genom hela Österlen på Skånes sydöstra kust. Varför inte avsluta med en utflykt över till Köpenhamn?

Från Stockholm till Göteborg

Mellan Stockholm och Göteborg finns en hel del sevärdheter för en trevlig roadtrip. Längs Vättern väntar en väldigt vacker vägsträcka ner till Jönköping. I Vättern finns ön Visingsö som nås med färja och är ett populärt utflyktsmål. Visingsö bjuder på spännande slottsruiner, fina stränder och riktigt vacker natur. Längs Vätterns nordöstra kant ligger den historiska orten Vadstena där du kan besöka Vadstena kloster och slott.

Du kan också stanna till i mysiga Gränna vid Vätterns strand, som är känt för sina polkagrisar och idylliska trähus. Barnen uppskattar nog ett stopp på Borås djurpark. Du kan också köra från Stockholm via Örebro och köra genom vackra Tiveden Nationalpark på vägen till Göteborg.

Från Stockholm till Norrland

Om du vill göra en riktigt minnesvärd längre roadtrip så ska du köra från Stockholm till Norrland. Här finns olika rutter att välja beroende på vad du vill se på din resa. Ett förslag är att köra från Stockholm längs kusten till Umeå, Luleå och vidare mot Kiruna och Abisko. Du kan också köra genom Östersund upp mot Jokkmokk och vidare norrut. Och varför inte fortsätta över norska gränsen till Narvik och Lofoten! Fjällandskapet är vackert året om och det finns mycket att utforska på vägen. Åker ni under sommaren kan ni uppleva midnattssolen långt norrut och norrskenet på vintern.

Ett tips är att köra via natursköna Höga Kusten-bron och Skuleberget. Nära Jokkmokk går Midnattsolsvägen som är förtrollande vacker. Glöm inte packa myggsprej om du gör en roadtrip till Norrland i sommar! Från Haparanda går väg 99, ”Norrskensvägen” upp mot norska gränsen och här är det mycket hög chans att uppleva norrskenet på vintern.

Att hyra bil länge i Stockholm

Stockholm är en stad med bra kollektivtrafik och för många kan det kännas onödigt att ha bil. Därför lönar det sig att då och då hyra bil under en längre tid istället. Då kan du ta dig ut till omgivningens alla sevärdheter eller ta med familj och vänner på en längre Staycation i Sverige. Hos Hyrbil24 kan du enkelt och prisvärt hyra bil under en längre tid i Stockholm.

Envägshyra och fri avbokning

Du väljer själv om du vill återlämna hyrbilen på en annan ort efter en resa, så kallad envägshyra. En envägshyra är oftast lättast  att hitta om du hyr bilen mellan olika flygplatser. Du kan ändra och avboka bilhyrningen upp till en utsatt tid före avresa, som du ser i din bokning. Det finns inga dolda kostnader och det är enkelt att jämföra hyrbilsbolag för att snabbt se det bästa priset på hyrbil.

Köra över landsgränser

Om du vill åka på en längre roadtrip från Stockholm så kan det vara en häftig upplevelse att köra över landsgränsen, till exempel vidare in i Danmark eller Norge. Det går vanligtvis bra att köra hyrbilen över landsgränsen inom Skandinavien, men regler kan skilja sig mellan bolag. Olika hyrbilsbolag kan ha olika restriktioner, och därför ska du alltid stämma av med bolaget först så att du har rätt försäkringar. Vissa bolag kräver en dagsavgift för att åka utomlands med hyrbilen. Om du kör över Öresundsbron så kan det hända att du åker igenom en gränskontroll där du kan få visa pass.

Läs också:

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)