Hyrbil i Köpenhamn

Hitta bäst pris på hyrbilar i Köpenhamn genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Köpenhamn

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Danmarks huvudstad Köpenhamn, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Danmark tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Danmark via länken nedan.

Körtider från Köpenhamn

Hyra bil på Köpenhamn flygplats

Köpenhamns internationella flygplats Kastrup (flygplatskod: CPH) är den största i hela Skandinavien, och tar emot flyg från hela världen. Flygplatsen ligger en kort bit från centrala Kastrup nära Öresundsbron, vilket gör att det finns utmärkta vägar i direkt anslutning till Kastrup.

På flygplatsen finns flera stora hyrbilsbolag representerade i flygplatsens hyrbilscenter. Här kan du exempelvis hyra bil hos Avis, Hertz, Europcar och Sixt. För att komma till hyrbilskontoren åker du med en av flygplatsens gratis shuttlebussar, som avgår utanför Terminal 2 och 3. Var noga med att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att den finns ledig vid din ankomst.

Läs mer här om att hyra bil på Kastrup.

Hyra bil i centrum

Det går även bra att hyra bil på flera platser inne i Köpenhamns centrum om du skulle vilja utgå härifrån. I centrum på Gammel Kongevej ligger Europcar och Keddy, ca tio minuters promenad från Köpenhamns centralstation (København Hovedbanegård). På centrala Kampmannsgade nära Vesterport station ligger Budget och Avis, ca 8 minuters promenad från centralstationen.

Parkering i Köpenhamn

I Köpenhamn varierar parkeringsavgifterna beroende på zoner. Staden är indelad i fyra färgkodade parkeringszoner: röd, grön, blå och gul. Den röda zonen är centrum och omges av grön zon, medan blå och gul är stadens yttre områden. Längre ut kan det även finnas lila zoner som innebär tidsbegränsad parkering. I alla zoner behöver du betala en parkeringsavgift under veckodagarna, och vanligtvis gäller måndag klockan 08.00 till lördag klockan 17.00. Ju närmare centrum du kommer, ju dyrare är parkeringsavgifterna. Var noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen.

Parkeringshus

Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ, då parkering i Köpenhamn kan tendera att bli dyrt och det kan gå onödig tid till att leta efter platser. Det finns många stora parkeringshus nära sevärdheter och attraktioner. Vid Strøget, Kongens Nytorv och Nyhavn finns flera av Jeudan Parking och Q-Parks parkeringshus, samt vid Tivoli och centralstationen i centrum. De är ofta skyltade längs de större vägarna. Se alla parkeringshus samt avgifter för olika zoner via länkar nedan.

Vägbeskrivning och avstånd från Köpenhamn till Sverige

Köra till Sverige från Danmark

De flesta hyrbilsbolag brukar godkänna att man kör mellan Danmark och Serige med hyrbilen, men reglerna kan variera mellan bolagen. Det är alltid bäst att höra med ditt bolag först om du planerar att göra utflykter över Öresundsbron. När du kör över bron kan det hända att du åker igenom en gränskontroll. Glöm inte ta med ditt pass.

Sevärdheter i Köpenhamn

Köpenhamn ligger på Danmarks östligaste kust på ön Själland. Den vackra huvudstaden bjuder både på spännande historiska platser, kungliga slott och sagolika kulturupplevelser i HC Andersens fotspår. Shoppa loss längs shoppinggatan Strøget och njut av fina gamla kvarter med restauranger längs vattenkanten i Nyhavn. Här väntar en rolig dag för hela familjen på Tivoli, och med hyrbil är det inte långt till fina sandstränder och spännande vikingahistoria!

Köpenhamn Tivoli

Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn är stadens mest kända besöksmål. Här kan du åka en mängd roliga karuseller och åkattraktioner, se livekonserter och äta gott på någon av Tivolis restauranger och cafeér. I Tivoli är det till och med en upplevelse att bara promenera genom parkens exotiska och sagolika miljöer. Parken har dessutom en lång historia: här har HC Andersen strosat omkring och den äldsta berg-och dahlbanan är över 100 år gammal. Under julen bjuder hela Tivoli in till en riktigt festlig julmarknad med julpynt, värmande eldar och massor med shopping. Det finns flera dedikerade parkeringszoner för din hyrbil runtomkring Tivoli, och äver flera parkeringshus i området.

Nyhavn

Mysiga Nyhavn är ett ikoniskt litet hamnområde i Köpenhamn. På sommaren lever Nyhavn upp med charmiga uteserveringar, sightseeingbåtar och härliga promenadstråk längs de färgglada husfasaderna. Förr var hamnen ett handelscentrum för sjömän, men nu har de gamla byggnaderna renoverats och gjorts om till trendiga restauranger. Längs vattnet kan du lyssna på jazz och njuta av riktigt god mat i solnedgången. Under julen finns det även en riktigt mysig julmarknad i Nyhavn, och gatorna lyses upp av dekorationer och festligheter.

Utflyktsmål runt Köpenhamn

Med den trevliga staden som utgångspunkt finns det mycket att upptäcka både inne i centrum och utanför. Med hyrbil från Köpenhamn är det nära till härliga destinationer runtom i regionen, som vackra Helsingør och historiska Roskilde.

Helsingør

Drygt 40 minuter med bil norr om Köpenhamn ligger den vackra staden Helsingør. Här finns en mycket vacker stadskärna och många historiskt intressanta byggnader. Här finns det berömda slottet Kronborg som slottet där Shakespeares pjäs Hamlet utspelar sig finns. Kronborg är öppet för besökare och erbjuder guidade visningar i Hamlets fotspår. I orten Humlebæk nära Helsingör hittar du också konstmuseet Louisiana som alltid har intressanta utställningar inom modern konst. Lockar inte konsten finns här även en mysig restaurang både inne och ute. Trädgården och utsikten över Öresund är också fantastisk.

Roskilde

Staden Roskilde är ett måste för den historieintresserade. Roskilde ligger vackert vid en fjord bara 35 kilometer från Köpenhamn. Här kan du gå i vikingarnas fotspår på den årliga vikingafestivalen och besöka The Viking Ship Museum, och Roskilde är den enda platsen i världen där du kan åka med ut på vattnet i ett äkta vikingaskepp. Strosa bland de medeltida husen längs gamla kullerstensgator runt stadens gotiska katedral, där över 40 kungar och drottningar av Danmark finns begravda. Här begravdes bland annat vikingakungen Harald Blåtand, som byggde den första kyrkan på platsen. Sedan dess har det stått olika kyrkor i katedralens ställe i över tusen år.

Hundested

Lite mindre än sju mil norr om Köpenhamn ligger idylliska sommarstaden Hundested på Själland. Hundested kallas Staden mellan havet och fjorden för sitt natursköna läge. Här finns en av Själlands bästra sandstränder som är öppen för sol och bad under somrarna. Besök den närliggande hamnen Lynæs Havn och njut i solnedgångarna på en av hamnens uteserveringar, där du kan äta både middag och god glass. I Hundested finns förutom ett stort antal fascinerande kyrkor även polarutforskaren Knud Rasmussens hus att besöka.

Næstved

Næstved är en stad med en lång och fascinerande historia. Staden grundades redan på 500-talet f.Kr. och var som störst under medeltiden. Det finns många byggnader i Næstved från denna tidsperiod, men staden har även mycket bra shopping, och en liten bit utanför ligger det kända nöjesfältet BonBon-land, som är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. I Næstved finns också fem stycken fina badstränder.

Påväg ner till Næstved från Köpenhamn kan man även svänga av mot Stevns klint på Själland. Den fantastiskt vackra udden Stevns klint är ett omtyckt besöksmål och består av höga vita klippor som stupar ner i det skummande havet. Under sommaren är det lätt att få en närapå exotisk känsla av platsen. Här kan du besöka den gamla kyrkan Højerup som ligger på klippkanten. Under början på 1900-talet rasade delar av kyrkan ner i havet, och nu har det byggts en balkong med vida utsikt över kusten i dess ställe.

Karen Blixen Museet

Vid Rungsted Strandvej, mellan Helsingør och Köpenhamn, mindre än 30 min med bil från Köpenhamn ligger Karen Blixen Museet. Karen Blixen är en av Danmarks största diktare och här kan du besöka hennes magnifika hus som hon bodde i mellan sina resor till Kenya. Huset är restaurerat och inrett precis som när hon levde här, och har flera omfattande utställningar i de olika rummen. Här finns både café och en underbar trädgård att strosa runt i. Väl värt ett besök!

Hundested omringar av tre olika vatten
I Kronobergs slott, Helsingør, utspelar sig Hamlet
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.75 av 5)