Hyrbil i Köpenhamn

Hitta bäst pris på hyrbilar i Köpenhamn genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Köpenhamn

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Danmarks huvudstad Köpenhamn, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Danmark tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Danmark via länken nedan.

Hyra bil på Köpenhamn flygplats

Köpenhamns internationella flygplats Kastrup (flygplatskod: CPH) är den största i hela Skandinavien, och tar emot flyg från hela världen. Flygplatsen ligger en kort bit från centrala Kastrup, och mycket nära Öresundsbron, vilket gör att det finns utmärkta vägar i direkt anslutning till Kastrup.

På flygplatsen finns flera stora hyrbilsbolag representerade. Deras kontor finns i både terminal 1 och terminal 3, precis vid ankomsthallen. Det är bra skyltat och lätt att hitta.

Det går även bra att hyra bil på flertalet platser inne i Köpenhamns centrum.

Vägbeskrivning och avstånd från Köpenhamn till Sverige

Utflyktsmål i Köpenhamn

Köpenhamn ligger på Danmarks östligaste kust, och med staden som utgångspunkt finns det mycket att upptäcka. Ön Själland som Köpenhamn ligger på är den största av de danska öarna, och bjuder på mycket att se och göra, allt på bekvämt köravstånd med hyrbil!

Helsingør
Drygt 40 minuter med bil norr om Köpenhamn ligger den vackra staden Helsingør. Här finns en mycket vacker stadskärna och många historiskt intressanta byggnader. Bland annat är det här som slottet där Shakespeares pjäs Hamlet utspelar sig finns. Slottet heter Kronoborg, och är öppet för besökare. I orten Humlebæk nära Helsingör hittar du också konstmuseet Louisiana som alltid har intressanta utställningar inom modern konst. Lockar inte konsten finns här även en mysig restaurang både inne och ute. Trädgården och utsikten över Öresund är också fantastisk.

Hundested
Lite mindre än sju mil norr om Köpenhamn ligger Hundested, en mysig stad med vacker natur. Här finns förutom ett stort antal fascinerande kyrkor även polarutforskaren Knud Rasmussens hus att besöka. Hundested är känt för att omringas av tre olika vatten, och här finns en fin sandstrand öppen för sol och bad under somrarna.

Næstved
Næstved är en stad med en lång och fascinerande historia. Staden grundades redan på 500-talet f.Kr. och var som störst under medeltiden. Det finns många byggnader i Næstved från denna tidsperiod, men staden har även mycket bra shopping, och en liten bit utanför ligger det kända nöjesfältet BonBon-land, som är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

Karen Blixen Museet
Vid Rungsted Strandvej, mellan Helsingør och Köpenhamn, mindre än 30 min med bil från Köpenhamn ligger detta museum. Karen Blixen är en av Danmarks största diktare och här kan du besöka hennes magnifika hus som hon bodde i mellan sina resor till Kenya. Huset är restaurerat och inrett precis som när hon levde här. Här finns både café och en underbar trädgård att strosa runt i. Väl värt ett besök!

Hundested omringar av tre olika vatten
I Kronobergs slott, Helsingør, utspelar sig Hamlet
Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.72 av 5)