Hyrbil på Köpenhamn flygplats Kastrup

Hitta bäst pris på hyrbilar på Köpenhamn flygplats Kastrup genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Kastrup Köpenhamn flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Kastrup Köpenhamn flygplats (CPH), samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Danmark innan, läs våra generella tips om hyrbil i Danmark via länken nedan.

Köpenhamn flygplats, även kallad Kastrup och Københavns Lufthavn, ligger i Tårnby sydost om Köpenhamn centrum. Kastrup är stadens internationella flygplats och är den största flygplatsen i Skandinavien. Det är ca 8 kilometer från Kastrup in till centrala Köpenhamn. Kastrup har vägförbindelser med södra Sverige genom Öresundsbron samt hela Danmark, och motorvägen E20 går precis bredvid flygplatsen.
Körtider från Kastrup flygplats

Hyrbilsbolag på Kastrup

På Köpenhamn flygplats Kastrup kan du hyra bil hos flera hyrbilsbolag. Här finns ett stort utbud av bilmodeller och personliga tillval beroende på dina behov under resan. Samtliga bolag finns i flygplatsens Car Rental Centre, och här hämtar du din bilnyckel vid ankomsten. För att komma dit så åker du med flygplatsens gratis terminalbussar som går var tionde minut från Terminal 2 och 3. Du hittar enkelt dit genom att följa skyltarna. Du lämnar sedan tillbaka bilen på samma ställe om du inte avtalat något annat med ditt bolag. Det är smidigt att hyra bil på Kastrup!

Hyrbilscentret har öppet mellan 07–23, men hyrbilsbolagen kan ha sina egna öppettider. Det brukar gå bra att återlämna sin bil dygnet runt, men detta kan skilja sig mellan bolagen. Det är därför bra att höra med bolaget i samband med din bokning om du planerar att återlämna din bil utanför öppettiderna.

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Kastrup flygplats. Tänk på att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Shuttlebuss
Sixt Obegränsad Shuttlebuss
Europcar 90 km per hyra Shuttlebuss
Keddy Obegränsad Shuttlebuss
Hertz Obegränsad Shuttlebuss
Enterprise Obegränsad Shuttlebuss
Thrifty Obegränsad Shuttlebuss
Avis Obegränsad Shuttlebuss
Budget Obegränsad Shuttlebuss

Bensinstationer nära Kastrup

Den finns flera bensinstationer nära Kastrup. Circle K, OK Tankstation och Ingo ligger på Amager Landevej nära flygplatsområdet. Circle K finns också längs E20 precis innan Öresundsbron tar vid.

Parkering i Köpenhamn

Köpenhamn är indelad i fyra färgkodade parkeringszoner: röd, grön, blå och gul. Centrum är den röda zonen och omges av grön zon, medan blå och gul är i ytterkanterna. Längre ut kan det även finnas lila zoner, som innebär tidsbegränsad parkering. Ju närmare den centrala röda zonen du kommer, ju dyrare är parkeringsavgifterna. I samtliga fyra zoner behöver du betala en parkeringsavgift under veckodagarna måndag klockan 08.00 till lördag klockan 17.00. Var noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen.

Parkeringshus

Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att parkera under en längre stund. Parkering i Köpenhamn kan annars tendera att bli dyrt och det kan gå onödig tid till att leta efter parkeringsfickor. Det finns många stora parkeringshus i Köpenhamn som ofta är skyltade längs de större vägarna. Nära sevärdheter som Strøget, Kongens Nytorv och Nyhavn finns parkeringshusen Jeudan Parking Dronningens Tværgade, Q-Park Adelgade samt Q-Park Illum. Mitt i centrum finns Jeudan Parking Gammel Mønt, och bredvid Tivoli och centralstationen finns Q-Park Industriens Hus.

Köra till Sverige från Danmark

De flesta hyrbilsbolag brukar godkänna att man korsar landsgränsen med hyrbilen, men det är bäst att höra med ditt bolag först om du planerar att göra utflykter över Öresundsbron. Reglerna kan variera mellan bolagen, och beroende på vilken bil du hyr. Generellt kan det hända att du behöver skriva på ett extra dokument och betala en avgift för att hyrbilens försäkring ska gälla över gränsen, men det behövs inte alltid. När du kör över bron från Danmark till Sverige kan du åka igenom en gränskontroll. Glöm inte ta med ditt pass!

Sevärdheter i Köpenhamn

I den livliga huvudstaden Köpenhamn finns minnesvärda aktiviteter för alla åldrar och önskemål. Här finns ett fantastiskt kulturutbud bland muséer och historiska byggnader. Besök det kungliga palatset Amalienborg, Designmuseet eller Danmarks Nationalmuseum med spännande utställningar om allt ifrån bronsåldern till renässansen. Dyk in i sagornas magiska värld i H. C. Andersens Fairytale House och njut av vackra färgglada hus i det 400-år gamla kvarteret Christianshavn.

När det är dags för shopping kan du shoppa tillsammans med stadens invånare längs Strøget, en av Europas längsta gågator som är kantad med både internationella och inhemska butiker, restauranger och gallerior. Här finns alltifrån exklusiva designmärken inom mode och inredning till budgetpriser och välkända kedjor. Parkera din hyrbil i någon av stadens centrala parkeringshus under tiden!

Nyhavn

Om du besöker Köpenhamn under sommarmånaderna bör du ta dig till den centrala lilla hamnen Nyhavn, som blivit en av stadens ikoniska platser. Området består av vackra byggnader från 1600-talet till tidigt 1700-tal. Här finns många restauranger och pubar med mysiga uteserveringar längs vattenkanten, med fin utsikt över kanalens segelbåtar och färgglada hus. En av de mest omtyckta restaurangerna är Brasserie Nyhavn 17 som serverar allt ifrån dansk husmanskost till franska rätter. Ta dig hit i solnedgången och njut av Nyhavns gemytliga sorl och det gyllene ljuset som speglas i vattnet.

Tivoli

En av Köpenhamns främsta attraktioner är nöjesparken Tivoli som ligger nära centralstationen. Hit kommer besökare från hela världen för att njuta av Tivolis åkattraktioner, sagolika miljöer, restauranger och liveframträdanden. Tivoli har en lång historia som bidrar till nöjesparkens magi och nostalgi: det är nämligen den näst äldsta i världen och både HC Andersen och Walt Disney har besökt parken. Parken öppnade under mitten på 1800-talet och en av berg-och dalbanorna är från år 1914! Framåt kvällen tänds Tivolis lyktor och tillsammans med doften av sockervadd och ljud av musik och skratt är parken en härlig upplevelse för alla åldrar. Här finns parkeringshus nära för din hyrbil.

Utflyktsmål runt Köpenhamn

Köpenhamn är ett fantastiskt resmål, men det finns även mycket att uppleva utanför stadskärnan. Det är väl värt att hyra bil på Köpenhamn flygplats, för i närheten finns historiska småstäder, nöjesparker och kulturupplevelser i natursköna omgivningar. Få ut det mesta av din semester och upplev friheten med hyrbil! Med bil kan du smidigt ta dig till närliggande utflyktsmål och utforska regionen i din egen takt.

Roskilde

Från Köpenhamn behöver du inte åka långt för att gå i vikingarnas fotspår. Den historiska staden Roskilde ligger vackert vid en fjord bara 35 kilometer från Köpenhamn, och är ett måste för den historieintresserade. Här kan du uppleva den årliga vikingafestivalen och besöka The Viking Ship Museum. Roskilde är den enda platsen i världen där du kan åka med ut på vattnet i ett äkta vikingaskepp. Här slår historiens vingslag genom hela staden: besök de medeltida husen längs gamla kullerstensgator runt stadens gotiska katedral, som finns med på UNESCO:s lista av världsarv med sina många kungagravar. Den första kyrkan på platsen byggdes av Harald Blåtand, och sedan dess har det stått olika kyrkor i katedralens ställe i över tusen år.

Helsingør

På den nordöstra spetsen av Själland ligger hamnstaden Helsingör, ca 49 kilometer från Köpenhamn. Helsingör är känt över hela världen för Kronborgs slott, ett av Europas finaste renässansslott och platsen när Shakespeares Hamlet utspelade sig (Elsinore Castle). Här kan du gå på guidade turer i Hamlets fotspår. Helsingör bjuder på flera sevärdheter inom historia och kultur, och mycket av det trevliga utbudet finns i hamnområdet. I Helsingör kan du äta gott på stadens matmarknad Værftets Madmarked eller njuta av goda skaldjur-och fiskrätter på någon av restaurangerna nära vattnet. Ca 9 kilometer från Helsingör ligger det världsberömda konstmuseet Louisiana Museum of Modern Art. Förutom de unika utställningarna får du en otrolig panoramautsikt över Öresund från Louisiana café.

Malmö

Bara 40 kilometer över Öresundsbron från centrala Köpenhamn ligger Malmö centrum. Malmö kallas för Köpenhamns lillebror och är sydsveriges främsta stad. Väl inne i Malmö kan du njuta av storstadens charmiga småstadskänsla. I Malmö finns härlig shopping längs Södergatan i city, rik kultur och unika matupplevelser. Den historiska Gamla Stan bjuder på charmiga gatuhus och promenadstråk kantade med stockrosor under sommaren. Ta en lunch eller fika på uteserveringarna på Lilla Torg bland vackra byggnader och kullerstensgator. Från hamnen tornar landmärket Turning Torso upp sig, som är Skandinaviens högsta byggnad. Om vädret tillåter kan du åka ut till Malmös urbana strand Ribersborgsstranden för en dag med sol och bad, eller ta en glass längs strandpromenaden. Det finns stora parkeringsytor längs med stranden så att du kan parkera din hyrbil och gå direkt ner till vattnet.

Legoland

Den berömda nöjesparken Legoland ligger i Billund på södra Jylland, 265 kilometer från Köpenhamn. På Legoland Billund Resort finns verkligen roliga aktiviteter för hela familjen. Här finns bland annat många roliga åkattraktioner, aquariet Atlantis, piratbåtarna, det gastkramande spökhuset, unika lekplatser och såklart fantastiska konstverk av legobitar. Övernatta på fyrstjärniga Hotell Legoland där rummen har roliga legoteman, eller varför inte i sagolika Castle Hotel där äventyren väntar! I Legoland visas även häftiga shower som kan skifta efter säsongen, som den storslagna riddarshowen Battle of The Brick. När det är dags för lunch har parken många restauranger och fikaställen som även de har roliga teman som gör dagen extra kul. Här kan du äta medeltidsbuffé på Knights’ Restaurant eller dricka en kopp kaffe på Pirate’s Coffee. Genom att hyra bil på Köpenhamns flygplats Kastrup behöver du inte missa någonting!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)