Hyrbil i Billund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Billund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Billund är mest känt för att vara hem åt nöjesparken Legoland resort

Hyra bil i Billund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Billund, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Danmark innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på Billund flygplats

I Billund kan du hyra bil på flygplatsen för att enkelt nå hela regionen. Från Billund flygplats är det 4 kilometer in till centrum, och det tar ca 7 minuter att köra. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, och Sixt. Hyrbilsbolagen har sina kontor i flygplatsens ankomstterminal, och är enkla att hitta till efter att du har hämtat ditt bagage. Upphämtning och avlämning av hyrbilen är på flygplatsområdet. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Billund

Billund är en liten stad i Jutland i södra Danmark. Att hyra bil på Billund flygplats öppnar upp för att utforska hela regionen i din egen takt. I Billund finns två av de mest populära nöjesparkerna, Legoland och Lalandia, och staden är omgiven av härlig natur som uppmuntrar till mysiga dagsutflykter. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

LEGO House

Sedan 2017 finns en ny LEGO-attraktion i staden – LEGO House. I vårt tycke betydligt bättre än Legoland. Här är fokus på att interagera med LEGO, inte bara titta på det. Det finns massor av platser att bygga på, t.ex. komponera din egen minifigur, bygg en fisk som du får se simma på skärmen, programmera en robot i ett räddningsuppdrag m.m. Läs mer på LEGO House webbsajt.

Legoland

Billund är känt för att vara hem åt Legoland. Legoland ligger mycket nära flygplatsen och är en av landets största attraktioner med över 1.6 miljoner besökare varje år. I den färgsprakande parken finns flera spännande teman, och besökare kan utforska alltifrån akvariet, minilandet, polarland och äventyrslandet. Den största legomodellen i parken är en imponernade kopia av Mount Rushmore. Här finns också matställen och övernattning i Castle Hotels roliga temarum eller i Legoland Holiday Village.
I Billund finns Lalandia med det roliga vattenlandet Aquadome

Lalandia

Lalandia i Billund är Skandinaviens största vattenpark och en upplevelse utöver det vanliga. Här kan du njuta av tropiska Aquadomes häftiga äventyrsaktiviteter; åk den 102 meter långa vattenrutschbanan Twister, testa vågorna i den roliga vågbassängen eller koppla av i bubbelpooler och spabad. Men Lalandia har inte bara vattenaktiviteter. När det kurrar i magen finns en härlig mexikansk familjerestaurang, amerikanska burgers och italienska godsaker i barnvänliga matställen. Här finns också en skatehall, minigolf, skidbacke, klättervägg och bowlinghall! Det är inte svårt att spendera ett par dagar på Lalandia, och här kan du bo över i parkens mysiga semesterhus.

Vejle

En halvtimmes körning från Billund ligger Vejle, regionens huvudort. Runt Vejle finns Danmarks vackraste och mest skiftande natur. Parkera hyrbilen och upplev vildmarken med cykel, kanot eller till fots. Utforska strandskog, floderna i dalgångarna Grejsdalen och Vejle Ådal och de härliga sjöarna Fårup och Rørbæk Sø. Det går att hyra kanot på Skjern och Vejle å och spendera ett par timmar eller en dagsutflykt i det öppna vattenlandskapet med grönskande skog ända nere vid stranden. Här finns flera vandringsleder med fantastisk utsikt över kust och Danmarks största hedmark. Vik av in i sagolik gammal ekskog eller vandra vid ett av regionens vackra renässansslott.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 4.50 av 5)