Hyrbil i England

Hitta bäst pris på hyrbilar i England genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i England

England har mycket att erbjuda för den som bestämmer sig för att hyra bil i landet. Det är relativt billigt att hyra bil i England, och de stora hyrbilsbolagen har kontor i de flesta större städer och flygplatser.

Populära destinationer

Regler

För att hyra bil i England måste du uppfylla vissa krav. Ibland skiljer sig kraven åt beroende på vilket hyrbilsbolag man hyr av, så se till att kontrollera vad som gäller innan du bokar.

  • Du måste ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år.
  • Många av hyrbilsbolagen har en övre åldersgräns på 70 år.
  • Är du under 25 år kan du få betala en extra kostnad, men det beror på ditt hyrbilsbolag.

Tillägg vid bokning

Om man vill ha extrautrustning i bilen, som GPS eller bilbarnstol, rekommenderas att man lägger till detta redan när bilen bokas. Detta för att underlätta upphämtningen och försäkra att utrustningen finns tillgänglig.

Att ha GPS i bilen kan vara en bra idé, särskilt om man ska ut och köra bil på landsbygden. Det finns många små vägar där och ibland kan skyltningen vara bristfällig.

Observera att det är lag på att barn under tre år eller 135 centimeter måste använda bilbarnstol.

Körsträcka

Vissa bolag i England lägger till en avgift om du kör mer än ett visst antal engelska mil per dag. Det vi har sett är att GreenMotion och InterRent har lägst gräns här på 90 engelska mil per dag (ca 14 mil). Keddy har en gräns på 200 engelska mil (320 mil) per dag. Därefter lägger dom till en avgift på ca 10 SEK inklusive skatt för varje extra engelsk mil. De stora bolagen som Alamo, Budget, Avis etc. har oftast inte den här begränsningen, utan de har obegränsat antal mil men se till att läs villkoren när du bokar för att vara säker.

Service för upphämtning och avlämning utanför kontorstid

En del bolag har också en avgift om man hämtar eller lämnar bilen utanför ordinarie öppettider, detta kan ni oftast hitta under extra tjänster i hyresvillkoret. Det handlar isf. om ca 40 £. Dock så är de flesta bolag tillmötesgående och ser till att ha en representant på plats om det är udda tider ni hämtar eller lämnar bilen.

Att köra bil i England

Trafikreglerna i England är till stor del desamma som i Sverige, men med den väsentliga skillnaden att i England kör man på vänster sida av vägen. Detta kan ta lite tid att vänja sig vid om man aldrig kört på “fel sida” av vägen innan, men då körtempot är relativt lugnt brukar det inte vara några större problem.

De större motorvägarna är i mycket bra skick, men kör man ut på landsbygden blir vägarna snabbt mindre och kan vara både smala och krokiga. På vissa vägar på landsbygden är det även svårt att få möte, så var vaksam! Det finns även hastighetskameror på alla typer av vägar, inte bara de större vägarna.

Nedan följer några brittiska trafikregler som ni bör vara extra uppmärksamma på:

  • Det är inte tillåtet att varken sms:a eller prata i telefon när man kör bil i Storbritannien. Det är dryga böter om man bryter mot denna lag.
  • Gränsen för rattfylla går vid 0.8 promille i England och Wales och 0.5 promille i Skottland. Kör aldrig bil efter att du druckit alkohol.
  • Hastighetsbegränsningarna i Storbritannien stämmer rätt så mycket med Sverige: I tätort gäller 30 mph (48 km/h), på landsbygden 60 mph (96 km/h) och på motorvägen 70 mph (112 km/h).
  • Endast ett fåtal vägar i Storbritannien har vägtullar, men kör man i området kring och i London måste man betala trängselavgift.
  • Det finns ingen direkt högerregel i Storbritannien, utan det är markerat på vägarna med linjer vem som ska lämna företräde. I rondeller är det dock bilar som kommer från höger som har företräde.
  • Det är rekommenderat att man kör med ljuset på under dagen, men inget tvång. Är det dålig sikt på grund av dimma eller regn ska dock lysena slås på. Detsamma gäller när det är mörkt.
Vad tycker du om den här sidan?

(21 röster, betyg: 4.57 av 5)