Hyrbil i Birmingham

Hitta bäst pris på hyrbilar i Birmingham genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Birmingham

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i engelska Birmingham, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i England tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i England via länken nedan.

Hyra bil på Birmingham flygplats

Birmingham Airport (flygplatskod: BHX) är belägen cirka en mil från centrala Birmingham, och är den sjunde mest trafikerade flygplatsen i hela Storbritannien. Här landar flera internationella flygbolag.

På flygplatsen finns flera stora och kända hyrbilsfirmor representerade. Deras kontor finns precis vid ankomsthallen, och parkeringshuset där hyrbilarna finns att hämta ligger inom gångavstånd från terminalen.

Det finns även flera upphämtningsplatser för hyrbilar inne i centrala Birmingham, om man istället vill utgå därifrån. Då kan du ta tåg, buss eller taxi in till staden för att hämta din hyrbil. Det finns exempelvis flera hyrbilskontor inom gångavstånd från centralstationen på Birmingham New Street, och till och med direkt på stationen. Var alltid noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen finns på plats när du anländer. Jämför olika hyrbilsbolag för att hitta det mest prisvärda alternativet för just din resa.

Observera att motorvägen M6 norr om Birmingham är en av de få vägarna i England som är belagd med vägtullsavgift. Avgiften kan betalas kontant på plats, i antingen automat eller i bemannad kassa.

Utflyktsmål i Birmingham

Birmingham ligger på en av de mest centrala punkterna i Storbritannien, och utgör därför det perfekta stället att utgå från när man åker på bilutflykter. Staden var tidigare ett centrum för den industriella revolutionen och har många historiska platser, museum och härliga utflyktsdestinationer. I närheten av staden finns makalös natur och mysiga städer, allt inom köravstånd med hyrbil!

Birminghams historia

Vad sägs om en tur på ett antikt järnvägståg eller spökhistorier i stadens katakomber? I Birmingham finns många sätt att ta del av stadens rika historia. Det mest populära besöksmålet är Black Country Living museum i Dudley, ett open-air museum med en levande minisamhälle från 100 år tillbaka i tiden. Här kan du ta del av en gammal gruvstad från sekelskiftet och vandra bland butiker, matställen och spännande utställningar. Sätt dig och se en Charlie Chaplin film på den gamla biografen, gå på en utställning om första världskriget eller lyssna på stadens alla statister som berättar hur det var att leva under industriella revolutionen.

Museum och kultur

Birmingham Museum and Art Gallery är ansett som ett av det främsta museerna utanför London. Här finns framstående konstskatter från 1600-till 1800-talet och skulpturer av mästare som Rodin. Här finns också arkeologiska fynd länkade till stadens historia från så långt tillbaka som stenåldern. Ett annat populärt besöksmål är det gamla anrika kvarteret Jewellery Quarter, ett kvarter som sedan början på 1900-talet har växt till Europas största hub för juvel-och smyckeshandel. Kvarteret har haft stor historisk betydelse då flera innovativa uppfinningar inom industriell teknologi har uppstått i här. Idag erbjuder kvarteret charmiga restauranger, konst, butiker och barer i nostalgisk miljö.

Peak District

En timmes bilfärd norr om Birmingham ligger den fantastiska nationalparken Peak District. Området blev Storbritanniens första nationalpark 1951, och har sedan dess lockat naturälskare med sina fantastiska vyer och berömda hedar. Nationalparken har flera olika delar, och är idealt för både vandring och cykling.

Hay-on-Wye

För den litteraturintresserade är walesiska Hay-on-Wye, cirka två timmars bilfärd från Birmingham, ett absolut måste. I den mysiga lilla staden ryms ett tjugotal bokhandlare, varav ett antal är antikvariat. I juni anordnas även en stor litteraturfestival med många kända författare. Staden är även intressant historiskt sett, med många mysiga gator och gamla byggnader.

Stratford-upon-Avon

Drygt 45 minuter söder om staden ligger trevliga Statford-upon-Avon, staden där William Shakespeare föddes. Här huseras ett flertal teatrar, och det finns många fina och historiska byggnader att besöka. Här finns även en hel del köpcentrum med många affärer.


Peak District bjuder på fantastiska vyer
Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.76 av 5)