Hyrbil i Birmingham

Hitta bäst pris på hyrbilar i Birmingham genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Birmingham

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i engelska Birmingham, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i England tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i England via länken nedan.

Hyra bil på Birmingham flygplats

Birmingham Airport (flygplatskod: BHX) är belägen cirka en mil från centrala Birmingham, och är den sjunde mest trafikerade flygplatsen i hela Storbritannien. Här landar flera internationella flygbolag.

På flygplatsen finns sju stora och kända hyrbilsfirmor representerade. Deras kontor finns precis vid ankomsthallen, och parkeringshuset där hyrbilarna finns att hämta ligger inom gångavstånd från terminalen.

Det finns även flera upphämtningsplatser för hyrbilar inne i centrala Birmingham, om man istället vill utgå därifrån.

Observera att motorvägen M6 norr om Birmingham är en av de få vägarna i England som är belagd med vägtullsavgift. Avgiften kan betalas kontant på plats, i antingen automat eller i bemannad kassa.

Utflyktsmål i Birmingham

Birmingham ligger på en av de mest centrala punkterna i Storbritannien, och utgör därför det perfekta stället att utgå från när man åker på bilutflykter. I närheten av staden finns makalös natur och mysiga städer, allt inom köravstånd. Staden ligger 2,5 timmar nordöst om London och det tar 2 timmar att köra till Liverpool härifrån.

Peak District
En timmes bilfärd norr om Birmingham ligger den fantastiska nationalparken Peak District. Området blev Storbritanniens första nationalpark 1951, och har sedan dess lockat naturälskare med sina fantastiska vyer och berömda hedar. Nationalparken har flera olika delar, och är idealt för både vandring och cykling.

Hay-on-Wye
För den litteraturintresserade är walesiska Hay-on-Wye, cirka två timmars bilfärd från Birmingham, ett absolut måste. I den mysiga lilla staden ryms ett tjugotal bokhandlare, varav ett antal är antikvariat. I juni anordnas även en stor litteraturfestival med många kända författare. Staden är även intressant historiskt sett, med många mysiga gator och gamla byggnader.

Stratford-upon-Avon
Drygt 45 minuter söder om Birmingham ligger trevliga Statford-upon-Avon, staden där William Shakespeare föddes. Här huseras ett flertal teatrar, och det finns många fina och historiska byggnader att besöka. Här finns även en hel del köpcentrum med många affärer.


Peak District bjuder på fantastiska vyer
Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.76 av 5)