Hyrbil i Grekland

Hitta bäst pris på hyrbilar i Grekland genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Grekland

Det finns mycket att se och uppleva i Grekland, och med en hyrbil går det lätt och smidigt att ta sig runt till många olika spännande platser i landet. Greklands storlek gör att det även är lätt att ta sig till landets olika delar på korta tider med hyrbil.

Det finns en större risk än normalt att få en riktigt risig bil när man hyr bil just i Grekland. Det kan därför vara värt lite extra att välja något av de större hyrbilsbolagen i detta land. Acceptera inte en risig bil när ni hämtar ut den.

Regler för att hyra bil i Grekland

För att få hyra bil i Grekland krävs det att du uppfyller vissa krav. Dessa varierar något beroende på vilket hyrbilsbolag du hyr av.

  • Den absolut lägsta åldersgränsen för att få hyra bil i Grekland är 21 år, men beroende på vilken typ av bil du hyr kan åldersgränsen vara högre.
  • Vissa bolag har 25 som åldersgräns för alla typer av bilar.
  • Är du under 25 år kan hyrbilsbolaget lägga till en extra avgift, men det beror på ditt hyrbilsbolag.
  • Det förekommer även hos vissa hyrbilsbolag en övre åldersgräns på 70 år.

Många av reglerna skiljer sig åt beroende på vilket hyrbilsbolag du hyr av, så kolla upp vad som gäller med just ditt hyrbilsbolag vad som gäller innan du bokar.

Tillägg vid bokning

Önskar man extra utrustning i bilen, som till exempel GPS eller bilbarnstol, rekommenderas det att man lägger till detta redan när bilen bokas. Detta underlättar i sin tur upphämtningen av bilen och försäkrar att utrustningen finns tillgänglig på plats.

Att ha en GPS i bilen är definitivt en bra idé, särskilt om man ska ut och köra bil på landsbygden och i bergsområden. Där är vägarna små och och slingriga, och det kan vara svårt att hitta utan vägbeskrvning och guidning.

Var uppmärksam på att det är lag på att barn mellan 3 och 11 år och under 135 centimeter måste använda bilbarnstol. Barn under 10 år får inte heller sitta i bilens framsäte.

Att köra bil i Grekland

Det är en härlig upplevelse att köra bil i Greklands vackra landskap. Ute på landsbygden är körtempot lugnt och behärskat, men om man vill bege sig in i de större städerna, som till exempel Aten, får man räkna med ett hetsigare körtempo. Var uppmärksam när du kör i stadstrafik, då en del inte följer alla lagar och regler som man bör.

De större motorvägarna i Grekland är i bra skick, men kör man ut på landsbygden och i bergsområdena är vägarna både smala och slingriga. Särskilt på bergsvägarna kan kurvorna vara mycket skarpa och det är svårt att få möten, så kör vaksamt och försiktigt!

Nedan följer några grekiska trafikregler som ni bör vara extra uppmärksamma på:

  • Det är olagligt att använda mobiltelefonen utan handsfree i Grekland. Det är mycket dryga böter om man bryter mot denna lag.
  • Det finns ett par avgiftsbelagda vägar i Grekland, och de betalas på plats med kontanter. Avgiften är mycket liten, mellan 70 cent och 2 euro. Det är värt att betala denna avgift istället för att försöka hitta en alternativ väg, då det kan vara mycket svårt.
  • Kör man i en rondell gäller högerregeln, och man måste alltså ge företräde för bilar som är på väg in i rondellen.
  • Det finns ingen lag som säger att man måste köra med lyset på under dagen.

Bila i Grekland

Grekland har oändligt med vackra körvägar att njuta av under en roadtrip. Naturen kan växla mellan glittrande medelhavskust med azurblå vatten till grönskande dalar, tät skog och berg. Det är aldrig långt till spännande historiska landmärken och mytomspunna ställen. Inte sällan får du en kombination av allt utanför bilrutan! Med hyrbil kan du besöka pittoreska byar och hitta hemliga badplatser.

Några av de vackraste platserna att upptäcka med hyrbil är Sithonía, som har den kända halvön Halkidikis vackraste stränder. Även bergsregionen Arcadia med sitt grönskande landskap och uråldriga, charmiga byar med spännande historia och autentisk matkultur att prova. I unika Meteroa finns gamla kloster högt upp på bergstopparna och fantastiska utsikter, medan Thessaloniki och Delphi bjuder på historiska monument och antika lämningar. Om du gör en roadtrip på Kreta, Kos eller någon av de andra grekiska öarna så väntar en härlig mix av paradisstrand, trevliga städer, historia och fantastisk natur. Halvön Peloponnesos som utgör södra Greklands fastland är också populär att bila runt för sina storslagna kustvyer. Här kan du utgå från Aten och lägga rutten längs flera kända historiska platser, bland annat antika Olympia. Med hyrbil kan du upptäcka det äkta Grekland och ha en oförglömlig upplevelse på vägen!

Hos Hyrbil24 kan du tryggt hyra bil inför din resa till Grekland. När du hyr med oss så har du alltid fri avbokning, ifall du skulle behöva ändra i din reseplanering.

Vad tycker du om den här sidan?

(20 röster, betyg: 4.50 av 5)