Hyrbil på Santorini

Hitta bäst pris på hyrbilar på Santorini genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Vackra Santorini bjuder på fina stränder och härliga gamla stenhus i Fira och Oia

Hyra bil på Santorini

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Santorini och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Santorini – Fira

Trots att Santorini är en relativt liten ö så är besökare eniga: det är verkligen värt att kunna utforska i sin egen takt med hyrbil. Med en hyrbil tar du dig lätt runt till öns smultronställen. Du kör från ena sidan till den andra på en timme, och det finns massor att utforska på vägen. De två populäraste städerna är Fira och Oia, och en av de mest välbesökta badorterna är Kamari. Fira är Santorinis huvudort och här finns ett bra utbud på hyrbilar i centrum eller på den internationella flygplatsen.

Centrala Fira

Om du vill utgå från centrum så kan du ta buss från flygplatsen in till Firas centrala busstation, Stathmos Leoforion. Det finns flera biluthyrare i Fira centrum. Här finns exempelvis Enterprise, Drive och Autorent längs Agiou Athanasioy, de flesta inom 10 minuters promenad från busstationen. I norra delen av centrum finns Budget på Firon-Aerodromiou, Mirmigkia. I Mesaria, en halvtimmes promenad norrut från Fira centrum finns flera lokala uthyrare.

Hyra bil på Santorini flygplats

Från Santorinis flygplats är det bekväma 6 kilometer till Fira. Det tar ca 20 minuter att köra med hyrbil. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Europcar, Budget, Avis, Goldcar och ett par lokala bolag. Bolagen har sina kontor i ankomsthallen i terminalen, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Observera att några hyrbilsbolag har en ”Meet & Greet”, vilket innebär att en representant kommer och möter dig om du har bokat en hyrbil. Vissa kontor är därav endast öppna när en hyrbil har bokats. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Du kommer få mer information av bolaget om din hämtning och avlämning.

Att se och göra på Santorini

Santorini är en grekisk ögrupp i Egeiska havet. Ögruppen är en del av Kykladerna, en samling öar som ligger söder om det grekiska fastlandet. Santorinis huvudstad Fira är ett av de mest populära besöksmålen på ön. Staden är byggd på toppen av klippor över havet, och här finns härliga utflykter i vulkanisk natur och pittoreska städer. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök på den populära ön.

Oia och Fira

Santorini består av den halvmåneformade ön Thera, ön Therasia och klippön Asprosini. De välkända städerna Fira och Oia på Thera är populärast att bo i under ett besök. Städerna har ett stort utbud av charmiga matställen och ett livligt nattliv. De är också kända för att vara otroligt vackra med sina små vita kalkhus bland klippor och slingrande gränder. Oia ligger på norra Thera och är mest känd för en bysantisk slottsruin, som är en av Santorinis vackraste platser för en storslagen solnedgång. Fira ligger på västkusten och har ett populärt arkeologiskt museum och många historiska byggnader och kyrkor. För naturälskaren finns möjlighet att vandra på en vandringsled mellan de två städerna, som går bland de mest storslagna vyerna på ön.

Santorinis stränder och natur

Santorini är en vulkanö, och det tidiga utbrottet har format mycket av ön med sin kraterliknande form och speciella atmosfär. Vulkanutbrottet resulterade också i öns otroligt vackra natur, som skiljer sig mycket från de andra grekiska öarna. Idag kantas Santorini av klippiga kustremsor med den ovanliga röda, svarta eller vita vulkansanden längs badplatserna. Det finns teorier om att den legendariska staden Atlantis sjönk i havet utanför ön, och det är inte svårt att ryckas med i legenderna när man står inför öns dramatiska omnejd. Den mest kända stranden är Red Beach, ca 12 kilometer norr om Fira. Red Beach består av rött vulkangrus som står i en färgsprakande kontrast till det klarblåa vattnet. En annan populär strand är Kamari, läs mer om Kamari nedan.

Kamari Santorini

Bara 10 kilometer med hyrbilen från Fira ligger Kamari, en av de bästa badorterna på Santorini. Den fina stranden är fem kilometer lång. Sanden är mörk av vulkangrus och blir en härlig kontrast till det kristallklara vattnet. Orten Kamari ligger nedanför klippan Mesa Vuono och har ett livligt och gemytligt folkliv. Livet kretsar kring havet och längs den mysiga strandpromenaden finns gott om restauranger och caféer. Hit kommer både turister och lokala invånare för att njuta av utsikten över Egeiska havet och de fina badplatserna. Här kan du också prova flera äventyrliga vattensporter. Mot kvällen lyses strandpromenaden upp och det är mysigt att bara strosa omkring och insupa atmosfären och känna den ljumma havsbrisen i ansiktet. Kamari har också ett bra nattliv med flera omtyckta barer och dansklubbar.

Mat och dryck

Santorini är idag en sprudlande ö med en rik kultur. En viktig källa i näringslivet är vinproduktionen från öns bördiga slätter. Här finns flera vingårdar att åka och besöka för spännande provningar av det lokala vinet, som är både strakt och smakrikt. På den västra kusten finns vinexportören Santo med sitt populära dessertvin tillsammans med ett stort urval och rött och vitt. Flera vingårdar erbjuder en storslagen utsikt i det grönskande området. Ön har också god mat av hög kvalitet, och här finns ett stort utbud av trevliga tavernor och restauranger med öns egna råvaror. Det kan däremot vara värt att försöka hitta ett matställe utanför turiststråken då många ställen på ön är ganska dyra. Passa på att smaka den lokala klassikern Tomatokeftedes, som är köttbullar med tomat i getmjölk.

Det är väl värt att hyra bil på Santorini för att utforska öns alla sevärdheter med fina kustremsor, god mat och mysiga städer!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 4.00 av 5)