Hyrbil i San Francisco

Hitta bäst pris på hyrbilar i San Francisco genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Utsikt över Yosemite National Park

Hyrbil i San Francisco

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i San Francisco, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på San Francisco flygplats (SFO)

San Francisco flygplats ligger drygt två mil söder om centrala San Francisco, och är den största flygplatsen i norra Kalifornien. Flygplatsen trafikerar både internationella och nationella flyg, och det är smidigt att köra till och från flygplatsen med bil. Hit flyger bland annat SAS.

Om man kommer med flyg till San Francisco flygplats är det smidigast och bekvämast att hämta hyrbilen direkt vid ankomst. Flygplatsen har ett särskilt centrum där hyrbilsbolagen finns (detta centrum kallas för Rental Car Center, RCC).

Hyrbilscentrumet ligger en bit utanför flygplatsen, men trots detta är det både enkelt och smidigt att ta sig dit med hjälp av flygplatsens egna tågsystem. Tågsystemet har hållplatser vid samtliga terminaler, och linjen som tar en till hyrbilscentrumet är markerad som den blåa linjen. Hållplatsen kallas för Rental Car Center, och det går snabbt att ta sig dit.

Hyra bil på Oaklands flygplats (OAK)

Oaklands flygplats som ligger på andra sidan Oakland Bridge över sundet, räknas normalt till en av flygplatserna i San Francisco. Flygplatsen är mindre och flera lågprisbolag flyger till och från denna flygplats, bland annat Norwegian. Vid ankomst till Oaklands flygplats går det bussar (Rental Car Shuttle buses) till Rental Car Center, där alla de största hyrbilsbolagen finns. Bussarna avgår var 10:e minut. Det tar ca 25 minuter med bil från flygplatsen till San Francisco.

Envägshyra från San Francisco

Om du hyr en bil i San Francisco kan du lämna tillbaka den på andra ställen i USA. Lämpliga platser för en roadtrip i västra USA kan vara Los Angeles eller Las Vegas. På detta sätt kan man få ut mer av sig roadtrip istället för att köra tillbaka till samma stad. Det bästa är även att flyga hem från en annan stad än där man landade.

Ingen envägsavgift
Eftersom envägshyra är mycket populärt i västra USA är det vanligt att envägshyra inte kostar något extra mellan de större städerna. Vid sökning går detta oftast enkelt att se bland resultaten om envägshyra ingår.

Vägbeskrivning och avstånd från San Francisco (SF)

Ofta kan det vara intressant att köra en annan väg mellan dessa platser, till exempel Highway 1 eller Route 66 som är populära vägar i västra USA.

Utflykter i San Francisco

I och runt San Francisco finns mycket att se och uppleva. Med närhet till den vackra kusten och fantastisk natur bjuder området på makalösa vyer, men även andra trevliga upplevelser. Att uppleva området runt San Francisco med bil är det absolut bästa alternativet, då vägarna är i mycket gott skick och det finns möjligheter att kunna stanna till och beundra både landskap och upptäcka små smultronställen på vägen.

Napa Valley
Napa Valley är en av världens mest kända vindistrikt, och i området finns det mycket att se och göra. Förutom trevliga besök på vingårdar bjuder Napa Valley även på magnifika landskap, och att köra bil genom området är perfekt för att upptäcka små guldkorn på vägen. Napa Valley ligger lite mer än en timmes bilfärd från centrala San Francisco.

Yosemite
Är man sugen på äventyr i makalös natur är en tur till Yosemite nationalpark ett absolut måste, se bilden längst upp. Yosemite består av varierande landskap, med allt från dalgångar till skog och vattenfall. Det finns ett stort antal trevliga vandringsleder här, och vyerna över landskapet tar andan ur en. Yosemite ligger drygt tre timmar öst om centrala San Francisco om man tar bilen dit.

Pacific Coast Highway
Ett av de mest populära (och berömda) bilturerna man kan göra i Kalifornien är att ta Pacific Coast Highway – även kallad Highway 1 – från San Francisco till Los Angeles. Motorvägen går, som namnet antyder, längs delstatens vackra kustremsa, och bjuder på helt makalösa landskap och vyer. På vägen finns det många trevliga städer och platser att stanna till på, och det finns mycket att upptäcka på sträckan!

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.75 av 5)