Hyrbil i San Francisco

Hitta bäst pris på hyrbilar i San Francisco genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Utsikt över Yosemite National Park

Hyrbil i San Francisco

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i San Francisco, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

San Francisco är en stor stad och det blir snabbt både tidskrävande och dyrt att ta sig runt med kollektivtrafiken. Med hyrbil kan du också smidigt ta dig till alla sevärdheter runt San Francisco och hela Kalifornien i din egen takt. Det är ofta smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen om det är här du utgår ifrån.

Hyra bil på San Francisco flygplats (SFO)

San Francisco flygplats ligger drygt två mil söder om centrala San Francisco, och är den största flygplatsen i norra Kalifornien. Flygplatsen trafikerar både internationella och nationella flyg, och det är smidigt att köra till och från flygplatsen med bil. Hit flyger bland annat SAS. Om man kommer med flyg till San Francisco flygplats är det bekvämast att hämta hyrbilen direkt vid ankomst.

Hyra bil på Oaklands flygplats (OAK)

Oaklands flygplats som ligger på andra sidan Oakland Bridge över sundet, räknas normalt till en av flygplatserna i San Francisco. Flygplatsen är mindre och flera lågprisbolag flyger till och från denna flygplats, bland annat Norwegian. Vid ankomst till Oaklands flygplats går det bussar till Rental Car Center, där alla de största hyrbilsbolagen finns.

Hyra bil på San Jose flygplats (SJC)

San Jose International Airport ligger i San Jose och är en av de tre stora flygplatserna i San Francisco Bay Area. San Jose flygplats ligger 75 kilometer från centrala San Francisco och det tar ca 45 minuter att köra. Hyrbilsbolagen finns mittemot Terminal B, och om du landar i B-terminalen är det en kort promenad. Om du landar i Terminal A kan du åka med en gratis shuttlebuss till och från hyrbilscentret.

Envägshyra från San Francisco

Om du ska hyra bil i San Francisco kan du lämna tillbaka den på andra ställen i USA. Lämpliga platser för en roadtrip i västra USA kan vara Los Angeles eller Las Vegas. På detta sätt kan man få ut mer av sig roadtrip istället för att köra tillbaka till samma stad. Det bästa är även att flyga hem från en annan stad än där man landade.

Ingen envägsavgift
Eftersom envägshyra är mycket populärt i västra USA är det vanligt att envägshyra inte kostar något extra mellan de större städerna. Vid sökning går detta oftast enkelt att se bland resultaten om envägshyra ingår.

Att köra i San Francisco: Tips

San Francisco är en stor stad och det kan ibland bli tung trafik. Men med lite planering och går det fint att ta sig runt med hyrbil till olika sevärdheter. Här kommer lite tips på vad du kan tänka på.

Rusningstrafiken

Det kan bli tyngre trafik när alla ska till arbetet på morgonen, eller ska hem vid klockan 16–18. Till exempel är det vanligtvis trafikstockning på Golden Gate Bridge under rusningstid. Använd alltid navigering som Google Maps för att hitta alternativa rutter om det skulle behövas. Försök bestämma en rutt på förhand och kolla i Maps hur trafiken flyter. Ibland kan det vara en bra idé att köra vidare längs parallella gator och vägen börjar fyllas på.

Köra i backar

Var beredd på att köra i branta backar! San Francisco är känd för sina många höjder i staden, och det kommer bli en alldeles unik körupplevelse att köra här. Ta det försiktigt och glöm inte att följa parkeringslagen om att att justera däcken så att bilen inte kan glida ut i trafiken. Läs mer om detta nedan.

Enkelriktat

San Francisco har väldigt många ”One Way Streets”, enkelriktade gator. Var därför uppmärksam på vägskyltar så att du kör i rätt riktning. Glöm inte att gående har förtursrätt vid övergångsställe i trafiken, även vid övergångsställe där det inte finns markeringar. Var även uppmärksam på att San Franciscos invånare gärna cyklar och det finns gott om cyklister på vägarna.

Parkering i San Francisco

Det finns ett par saker som kan underlätta och vara bra att tänka på när du ska parkera din hyrbil i San Francisco. Läs alltid noga på alla skyltar innan du parkerar, för regler och restriktioner kan variera beroende på tid och dag. Glöm inte att uppmärksamma datumen för när gatorna sopas, för då innebär parkering böter. Här är några av de främsta reglerna du bör känna till i San Francisco:

“Curb your wheels”

På grund av de branta backarna i San Francisco så finns en lag för hur du ska parkera säkert i nivåskillnader, ”Curb your wheels on hills”. När du parkerar i en nerförsbacke ska du vrida framdäcken så att bilen rullar in i trottoarkanten och inte ut i trafiken, om bromsar skulle sluta fungera eller om bilen blir påkörd. Om du parkerar i en uppförsbacke ska du vrida framdäcken ifrån trottoaren och låta bilen rulla bakåt några centimeter. Glöm inte att ställa dig i riktningen som trafiken flyter.

Maxgräns

Om det inte syns andra restriktioner eller tidsgränser, så gäller en maxgräns på 72 timmar för din parkering -“72-hour maximum”.

Högst 45 cm från trottoarkanten

Enligt lagen i Kalifornien ska däcken närmast trottoaren inte vara mer än 45 cm från kanten när du har parkerat – “18 Inches from the Curb”.

Parkeringsautomater

Alla automater, “Parking meters” i San Francisco accepterar mynt och kreditkort. De flesta är i drift fram tills klockan 18.00, måndag-lördag. Vissa parkeringsplatser blir bortforslingszoner under rusningstrafik, så var noga med att läsa på automaten när den är i bruk. Avgifterna kan också skifta beroende på zonerna, där Downtown och Fisherman’s Wharf är dyrast. Det mesta är kostnadssfritt på söndagar förutom Fisherman’s Wharf.

Bostadsområden

Var uppmärksam på tidsgränserna på skyltar i bostadsområden,”Residential areas”, och var försiktig så att du inte blockerar någons uppfart med någon del av bilen. Då kan din hyrbil snabbt bli bortforslad och det kostar mycket att få tillbaka den.

Läs mer om regler och råd för parkering i San Francisco.

Färgers betydelse på trottoarkanten

När du letar parkeringsplats lär du se olika färger längs trottoarkanterna. Rött betyder att det är helt förbjudet att parkera eller att stanna. Gult betyder att det är en avsedd avlastningsplats under tiderna på skylten. Vitt innebär att du får hämta eller lämna av passagerare men inte parkera eller stå längre än 5 minuter. Grönt innebär tillåten korttidsparkering i enlighet med skyltens tider. Blå trottoarkant är avsedd för handikapparkering.

Parkeringsplatser och garage

Även om det är lite att tänka på när du ska parkera i staden, så bör du inte ha några problem med att hitta parkeringsplats. Många attraktioner och turistställen erbjuder parkering för besökare där du kan ställa din hyrbil. De flesta hotell erbjuder också parkering för sina gäster. Allmänna parkeringsytor och garage, ”Public Parking”, är ett bra och säkert alternativ och det finns ca 40 tillgängliga parkeringshus och ytor i San Francisco.

I Downtown finns bland annat två stora parkeringsgarage, Fifth and Mission/Yerba Buena Garage på 833 Mission Street samt St. Mary’s Square Garage på 433 Kearny Street. Läs mer via länken nedan.

Här kan du se alla parkeringsgarage och platser i San Francisco.

Utflykter i San Francisco

Fisherman’s Wharf

En av San Franciscos största attraktioner är Fisherman’s Wharf, den historiska stadsdelen precis vid vattenkanten. Här finns här mycket att se och göra i det livliga hamnområdet. Köp en glass och insup atmosfären, besök Aquarium of the Bay eller åk över till Alcatraz Island. I Fisherman’s Wharf finns många fantastiska restauranger med goda skaldjur-och fiskrätter. På Pier 39 finns de berömda sjölejonen tillsammans med livemusik och event, shopping och matställen med härlig utsikt över hamnen. Det finns parkering för din hyrbil i PIER 39 Garage mittemot entrén.

Alcatraz

Det berömda fängelset Alcatraz ligger på Alcatraz Island ca 2 kilometer utanför hamnen i San Francisco. Alcatraz stängde ner fängelseverksamheten på 60-talet och är idag öppet för turister att besöka. Det går färjor över till Alcatraz Island från Pier 33 nära Fisherman’s Wharf, och här finns parkeringsytor tillgängliga för besökare. En parkeringsplats finns rakt över gatan vid Embarcadero på Bay Street. Om den skulle vara full så finns det ett större parkeringsgarage en bit bort på 80 Francisco Street.

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge är förmodligen det mest kända landmärket för San Francisco. Du kan antingen uppleva Golden Gate från någon av utkiksplatserna längs stranden, eller köra över bron. Då kan du behöva betala en broavgift, ”Toll”. Avgiften gäller inte om du kör norrut från San Francisco mot Sausalito, men om du däremot kör tillbaka så måste du betala.

Broavgiften för hyrbil
Många stora biluthyrare i San Francisco har erbjudande för broavgiften när du hämtar din hyrbil. Vissa kan inkludera det automatiskt, medan andra kräver att du ber om ”toll option”. Kolla med ditt bolag vad som gäller för din hyrning. Det finns många sätt att se Golden Gate om du inte vill köra över. Om du exempelvis kommer från centrum så kan du parkera på brons södra sida på en av de tillgängliga parkeringsplatserna, och promenera sista biten tills du har en fantastisk utsikt över bron.

Vägbeskrivning och avstånd från San Francisco (SF)

Ofta kan det vara intressant att köra en annan väg mellan dessa platser, till exempel Highway 1 eller Route 66 som är populära vägar i västra USA.

Utflykter med hyrbil från San Francisco

Roadtrip från San Francisco

I och runt San Francisco finns mycket att se och uppleva. Med närhet till den vackra kusten och fantastisk natur bjuder området på makalösa vyer, men även andra trevliga upplevelser. Att uppleva området runt San Francisco med hyrbil är det absolut bästa alternativet, då vägarna är i mycket gott skick och det finns möjligheter att kunna stanna till och beundra både landskap och upptäcka små smultronställen på vägen.

Napa Valley

Napa Valley är en av världens mest kända vindistrikt, och i området finns det mycket att se och göra. Förutom trevliga besök på vingårdar bjuder Napa Valley även på magnifika landskap, och att köra bil genom området är perfekt för att upptäcka små guldkorn på vägen. Napa Valley ligger lite mer än en timmes bilfärd från centrala San Francisco.

Yosemite

Är man sugen på äventyr i makalös natur är en tur till Yosemite nationalpark ett absolut måste, se bilden längst upp. Yosemite består av varierande landskap, med allt från dalgångar till skog och vattenfall. Det finns ett stort antal trevliga vandringsleder här, och vyerna över landskapet tar andan ur en. Yosemite ligger drygt tre timmar öst om centrala San Francisco om man tar hyrbilen dit.

Pacific Coast Highway

Pacific Coast Highway i Kalifornien, eller Highway 1 som den också heter, är känd för att vara en av de vackraste körsträckorna i världen. Om du börjar i norr så går sträckan från San Francisco och ner längs kusten till LA och San Diego. Hela rutten tar ca 10 timmar att köra utan stopp. Men det rekommenderas inte: längs natursköna Highway 1 finns mycket att stanna för! Här får du uppleva storslagna vyer och charmiga kustorter. Från San Francisco kör du längs Santa Cruz, San Luis Obispo, Monterey, fantastiska Big Sur och ner mot Santa Barbara och Los Angeles.

Big sur

En av de vackraste vyerna längs Pacific Coast Highway är Big Sur, som ligger nära Monterey ca 235 kilometer från San Francisco. Här finns dramatisk kust och fantastisk utsikt av berg, böljande kullar och det djupblåa Stilla havet. Du kan välja att bara köra igenom Big Sur och njuta av utsikten eller stanna till i parken. Pfeiffer Big Sur State Park är ett väldigt naturskönt område med karga klippor mot havet, Kalifornias sydligaste Redwoodträd och hemliga vattenfall i den sagolika skogen. Längs Big Sur ligger attraktioner som Ragged Point och McWay Falls, och bredvid parken finns den vackra stranden Pfeiffer Beach som är känd för sina dramatiska klippformationer. Om du ska hyra bil i San Francisco är det väl värt att köra till Big Sur!

Vad tycker du om den här sidan?

(13 röster, betyg: 4.85 av 5)