Hyrbil i Malmö

Hitta bäst pris på hyrbilar i Malmö genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Malmö

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Malmö, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Malmö som hyrbilsstad

Malmö är en perfekt utgångspunkt för bilutflykter i Skåne. Från Malmö går det lätt att ta sig till många trevliga utflyktsmål, och det går att köra Skåne runt på en dag om man så önskar. I närområdet finns mycket att se och göra, och med Öresundsbron nära går det även att göra en avstickare till Danmark.
Karta över Skåne
I Malmö går det att hyra och hämta upp hyrbil på flertalet ställen. I anslutning till Malmö centralstation finns till exempel hyrbilsbolag på gångsavstånd, och vill man hyra bil på Malmös flygplats Sturup går det att läsa om det här.

Det går även att hyra bil på följande ställen i Malmö:

  • Malmö Centralstation – Vid Malmö Centralstation finns flera hyrbilsbolag representerade, och samtliga ligger nära stationen. På Stormgatan, Jörgen Kocksgatan och Utställningsgatan finns totalt sex hyrbilsbolag representerade, och samtliga ligger på gångavstånd från centralstationen. Från Malmö Centralstation går det sedan lätt att ta sig till olika delar av Malmö, och även till andra resmål i Skåne.
  • Centrum – Enklast när det gäller att hyra bil i centrala Malmö är att utgå från centralstationen, där det finns flertalet hyrbilskontor. I närheten av köpcentrat Caroli i centrala Malmö finns också möjlighet att hämta och lämna hyrbil. I Malmös västra del finns det också möjlighet att hyra bil vid köpcentrat Kronprinsen, där ett hyrbilsbolag finns representerat.
  • Svågertorp – Vid Svågertorp tågstation finns ett hyrbilsbolag i nära anslutning till stationen. Att hyra bil på Svågertorp tågstation ger goda möjligheter för resor in till Malmö, men även till flera andra trevliga resmål i närområdet då det ligger nära motorvägen.
  • Yttre Malmö – Det går även bra att hyra bil i Malmös ytterdelar. I östra Malmö finns det flera hyrbilsbolag representerade vid Jägersro och Cypressvägen. Dessa hyrbilskontor ligger i nära anslutning till motorvägen.

Vägbeskrivning och avstånd från Malmö

Utflyktsmål i Malmö

På bekvämt köravstånd från Malmö finns allt från hav och strand till mysiga byar och vidsträckta landskap. Österlen på Skånes östkust är ett måste, och det finns många små smultronställen att upptäcka på vägen! Åk till Bokskogen öster om Malmö och njut av naturen och ät lunch på Vismarlövs kaffestuga.

Helsingborg
Drygt en timmes bilfärd norr om Malmö ligger den härliga staden Helsingborg. Här finns havet nära, och många intressanta byggnader att besöka. Helsingborg är även en bra shoppingstad, och det stora shoppingcentrat Väla en bit utanför stadens centrum. Här finns även Sofiero, som med sitt vackra slott och trädgårdar är en fantastisk upplevelse.

Kivik
En av de vackraste pärlorna på Österlen är Kivik, som är mest känt för sitt musteri. Kivik ligger tio mil från Malmö, och här går det att besöka de många äppelodlingarna, Kiviks musteri och många mysiga butiker och cafeér. I närheten ligger även Stenshuvud nationalpark, som har många fina vandringsleder och fantastisk natur och utsikt över havet.

Skanör-Falsterbo
En halvtimmes bilfärd söder om Malmö, på en halvö, ligger det otroligt vackra Skanör-Falsterbo. Området har en mycket lång och intressant historia, och här finns många rester från medeltiden att beskåda. Området är även känt för sin fantastiska natur, långa sandstränder och klara vatten.

Det finns många mysiga gator i Kivik
Sofiero slott har fantastiska trädgårdar

Roadtrip i Sverige

Sverige har flera härliga körvägar som är perfekt för en bilsemester på sommaren. Skåne bjuder på sköna kustlinjer och böljande gröna landskap, och väg 9 genom Österlen är utnämnd till en av Sveriges vackraste vägar. Malmö är en perfekt utgångspunkt om du vill utforska Skåne med bil! I länken nedan får du fler tips på vackra körvägar för en roadtrip i Sverige.

Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.71 av 5)