Hyrbil på Cypern

Hitta bäst pris på hyrbilar på Cypern genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Cypern

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Cypern, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Cypern är en perfekt destination för en bilsemester! Ön bjuder på vackra kustvägar och lättillgängliga sevärdheter. Här är det dessutom väldigt smidigt att hyra bil.

Flyga till Ayia Napa

Resande till Cypern flyger främst till de två internationella flygplatserna Larnaca och Paphos Airport (Pafos). Ett vanligt resmål på Cypern är Ayia Napa, öns största turistort. Ayia Napa har ingen flygplats men det går bra att flyga till någon av öns internationella flygplatser och ta sig sista biten med hyrbil.

Larnaca flygplats ligger närmast Ayia Napa, ca 50 kilometer bort. Från Pafos flygplats till Ayia Napa är det 200 kilometer.

Hyra bil på Cypern flygplats

På Cypern kan du hyra bil på flygplatsen inför din ankomst. Det är ett smidigt alternativ och du kan direkt ta dig vidare till din destination när du har landat. Det finns ett bra utbud av hyrbilar på flygplatserna, men boka din hyrbil online i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig.

 • Hyra bil på Larnaca flygplats

  Larnaca flygplats (LCA) är den största och mest trafikerade flygplatsen på Cypern. Flygplatsen ligger ca 4 kilometer från staden Larnaca, och ca 50 kilometer från Nicosia. Det är lätt att hitta på flygplatsen, som endast har en terminal. Hyrbilskontoren finns i ankomstterminalen efter att du hämtat ditt bagage, och här hämtar du nycklar till din hyrbil. Läs mer om hyrbil på Larnaca flygplats.

 • Hyra bil på Pafos flygplats

  Pafos flygplats (PFO) ligger ca 6,5 kilometer från staden Pafos på Cyperns sydvästra kust. Hyrbilskontoren finns samlade i terminalen och du hittar enkelt dit genom att följa skyltarna efter bagagehämtningen.

Hyra bil i städer på Cypern

Du också hämta hyrbil inne i städerna på Cypern. I Larnaca finns hyrbilskontor lättillgängligt i centrum nära hamnen. I Pafos centrum finns flera bolag längs väg E701, så att du snabbt kan ta dig vidare. Det finns också flera hyrbilsbolag i Ayia Napa centrum, och i huvudstaden Nicosia. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Regler för att hyra bil på Cypern

Det finns vissa krav och regler som du måste uppfylla för att få hyra bil på Cypern. Observera att dessa krav kan skilja sig något beroende på vilket hyrbilsbolag du hyr bilen av.

 • Du behöver vara minst 21 år gammal och ha haft ditt körkort i tre år.
 • Beroende på vilken typ av bil du vill hyra kan åldersgränsen vara högre.
 • Är du under 25 år kan en extra avgift läggas till, men det beror på ditt hyrbilsbolag.
 • Vissa hyrbilsbolag har också en övre åldersgräns på 70 år.

Kontrollera noga vad som gäller för just bilen du vill boka innan bokning, då dessa regler som sagt kan skilja sig mellan olika hyrbilsbolag.

Tillägg vid bokning

Önskar man extra utrustning i bilen, som till exempel GPS eller bilbarnstol, rekommenderas det att man lägger till detta redan när bilen bokas. Detta underlättar i sin tur upphämtningen av bilen och försäkrar att utrustningen finns tillgänglig på plats.

Att ha en GPS i bilen när man kör på Cypern är en bra idé, särskilt om man ska köra bil på landsbygden. Där är vägarna små och och slingriga, och det kan bli svårt att hitta utan vägbeskrivning och guidning.

Var uppmärksam på att det är lag på att barn under fem år inte får sitta i bilens framsäte, och är barnet under 12 år måste barnet alltid sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.

Trafikinformation

Att köra bil på Cypern

Att uppleva Cypern med hyrbil är det absolut bästa sättet att få ut det mesta av vistelsen på den vackra ön. Med hyrbil går det enkelt att ta sig till öns olika delar och upptäcka många små smultronställen på vägen.

Cyperns större vägar är i mycket bra skick, och är väl utspritt. Den största skillnaden från bilkörning i Sverige är att på Cypern har man vänstertrafik, en rest från tiden då Storbritannien kontrollerade ön. Det är därför viktigt att vara extra uppmärksam när du kör bil på Cypern, då vänstertrafik kan vara lite ovant i början.

Observera att trots att Cypern tillämpar vänstertrafik så gäller högerregeln.

Nedan följer några av de viktigaste sakerna att tänka på när du kör bil på Cypern.

 • Cyprioterna brukar inte ta trafikreglerna på helt fullaste allvar, vilket är lite ovant för oss svenskar. Men ta det bara lugnt så ordnar det sig!
 • Det är olagligt att prata i telefon när du kör bil, såvida du inte har en handsfree.
 • Om du ska köra på en större väg så har de bilar som redan kör på den större vägen företräde. Kör du in på en lika stor väg som den du kom från, ska den som är först dit köra först.
 • Gränsen för rattfylla går vid 0.5 promille. Var noga med att aldrig köra bil efter att du druckit alkohol!
 • På motorväg får man generellt köra 100 km/h, på landsväg gäller 80 km/h och i tätort och mindre vägar 60 km/h. Håll alltid koll på hastighetsskyltarna.
 • När du kör av från motorvägarna är det bra att vara försiktig, då många avfarter är väldigt korta och slutar i en kurva. Var bered på att sakta ner innan avfarten och använd Google Maps/GPS så att du vet i god tid när du ska svänga.
 • Det är viktigt att aldrig lämna värdesaker synligt i bilen, särskilt om den ska stå parkerad över natten. Det är en bra idé att alltid se till att bilen står parkerad på ett säkert ställe för att undvika inbrott i bilen.
 • Vill man köra till de norra, turkiskt styrda delarna av Cypern är det bäst att kolla med ditt hyrbilsbolag först. Vissa bolag tillåter inte att man korsar gränsen, och vissa har särskilda avgifter och regler gällande körning över gränsen.
 • Observera att om bilen är hyrd på den norra delen får den inte köra till den södra delen av Cypern överhuvudtaget.
 • De flesta bensinstationerna finns i anslutning till storstäderna. Det kan vara bra att tanka innan du kör ut på landsbygden, då där ofta kan vara relativt tomt på bensinmöjligheter.

Utflykter med hyrbil på Cypern

Sevärdheter på Cypern

Cypern ligger i östra medelhavet. Den vackra ön njuter av över 300 soldagar om året, vilket gör Cypern till ett klassiskt resmål för härliga dagar längs öns fina sandstränder. Trots sin lilla storlek så har Cypern en rik historia, varierande natur och flera charmiga städer att besöka – och hyrbil är verkligen det bästa färdsättet på Cypern! Landsbygden och kusten är fantastisk vacker och med hyrbil kan du enkelt ta dig mellan sevärdheter och gömda smultronställen. Här kommer några tips på utflykter på Cypern med hyrbil.

Huvudstaden Nicosia

Nicosia är Cyperns huvudstad. Här finns mycket fascinerade historia och kultur. Besök Cyprus Museum och se fynd från arkeologiska utgrävningar på ön. Njut av vackra moskéer och strosa längs Nicosias primära shoppinggata, Ledra Street. Parkera hyrbilen en stund och upptäck stadens äldsta delar innanför den venetianska stadsmuren. I Nicosias gamla stadsdel finns mysiga smågator, hantverksbutiker och restauranger i en orientalisk atmosfär. Passa på att prova det starka lokala kaffet!

Limassol

Limassol ligger på sydkusten och är en omtyckt turistdestination. Förutom härliga badstränder så finns här stort shoppingutbud, oändligt med matställen och hög stadspuls. Limassol är särskilt känt för sitt livliga nattliv, som sägs vara det bästa på Cypern. I den äldre delen Anexsertisias är det lite lugnare och även här finns många butiker och souvenirer att handla. Liknande Nicosia har Limassol många monument och museum om öns rika historia.

Larnaca

Kuststaden Larnaca är Cyperns tredje största stad och har en härlig kombination av stadsliv och strand. Längs den vidsträckta stranden Finikoudes ligger många av Larnacas restauranger, traditionella tavernor och hotell. Bredvid går en vacker strandpromenad kantad av palmer. Precis bakom stranden finns shoppinggatorna Zinonos Kiteos och Ermou med både exklusiva märken, kända kedjor och inhemska butiker. Det är lätt att spendera tid i Larnaca, och med hyrbil tar du dig enkelt runt till sevärdheter längs kusten.

Ayia Napa

Ayia Napa är Cyperns främsta turistort och är berömt för sina fantastiska badstränder och livliga nattliv. I centrum väntar butiker, restauranger och nattklubbar. Men här finns också marknader för att fynda vackra hantverk och lokala viner. Vid Ayia Napas kust ligger en av Europas vackraste stränder, Nissi Beach, med sitt turkosa vatten och pärlvita sand. En kort biltur från centrum ligger Kap Greco, en klippig udde med fantastisk utsikt och fina badplatser. Kap Greco är ett klassiskt utflyktsmål om du har tillgång till hyrbil på Cypern!

Köra med hyrbil på Cypern

Roadtrip på Cypern

Cypern är en fantastisk plats för en bilsemester, och hyrbil är helt klart det bästa färdmedlet för att uppleva ön. Här väntar djupblå himmel över det glittrande medelhavet, välskötta vägar och makalösa vyer utanför bilrutan. Det är bekväma köravstånd mellan städer och sevärdheter, och du kör över hela ön på några timmar – så planera in många utflyktsmål!

Det är en härlig upplevelse att köra på Cypern och upptäcka dolda stränder och utkiksplatser, eller köra från stad till stad och njuta av deras säregna charm. Kör mot öns inland för att besöka Cyperns böljande vinregioner. Här har tiden stått stilla i de traditionella små byarna. Genom att hyra bil på Cypern kan du uppleva den vackra ön i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(21 röster, betyg: 4.62 av 5)