Hyrbil på Cypern

Hitta bäst pris på hyrbilar på Cypern genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil på Cypern

Det finns mycket att se och uppleva på härliga Cypern, och med en hyrbil går det lätt och smidigt att ta sig runt till spännande platser på ön. Här nedan hittar du både information om hur hittar billig hyrbil på Cypern men också en guide till flera utflyktsmål på ön.

Våra hyrbilskontor i Nicosia

Nicosia är huvudstad på Cypern, och är även den största staden. Staden är delad mellan Cypern och Turkiet, där den södra delen tillhör Cypern och den norra delen tillhör Turkiet.

I den cypriotiska delen av Nicosia finns det mycket goda möjligheter att hyra bil och upptäcka Cypern med bil.

 • Centrala Nicosia: I de centrala delarna av Nicosia finns fem hyrbilskontor att besöka. Dessa hyrbilskontor ligger på olika platser i staden, och samtliga har ett stort utbud av billiga hyrbilar. Det går enkelt att ta sig till hyrbilskontoren i Nicosia.På Byron Avenue, nära Eleftheria-torget, finns ett hyrbilskontor, som även ligger nära en av de större vägarna i området. En bit norr om detta hyrbilskontor ligger tre hyrbilsbolag: två på Aikaterinis Kornaro Street och ett på Ledra Palace, i närheten av Byzantiska museet och St. Johns katedral.
 • I de södra delarna av centrala Nicosia går det också att hyra och hämta upp bil på hyrbilskontoret på Acheon Street, som ligger väldigt nära väg B1, som är en av de större vägarna i området. Det går därför med fördel att ta sig till andra delar i området runt Nicosia härifrån.
 • Södra Nicosia: Söder om centrala Nicosia, på Limassol Avenue, finns också ett hyrbilskontor med ett stort antal hyrbilar. Detta kontor ligger i närheten av Nicosias universitetsområde och konferenscentret Filoxenia. I nära anslutning går väg B1, och det går därför smidigt att ta sig ut till närområdet och andra delar av Cypern från detta hyrbilskontor.

Hyra bil på Larnaca flygplats

Nicosia har officiellt ingen egen flygplats, utan det är vanligast att man istället flyger till Larnaca flygplats (flygplatskod: LCA) som är Cyperns största internationella flygplats. Larnaca flygplats ligger endast ett par kilometer söder om Nicosia, och det går enkelt och smidigt att ta sig med bil till och från flygplatsen.

Det finns ett antal hyrbilskontor på flygplatsen, och dessa är placerade i ankomsthallen och går enkelt att hitta. Hyrbilarna hämtas vanligen upp på flygplatsens garage efter att man besökt kontoret för upphämtning av nycklarna. Parkeringshuset är anslutet till själva flygplatsen och går enkelt att komma till.

Regler

Det finns vissa krav och regler som du måste uppfylla för att få hyra bil på Cypern. Observera att dessa krav kan skilja sig något beroende på vilket hyrbilsbolag du hyr bilen av.

 • Du behöver vara minst 21 år gammal och ha haft ditt körkort i tre år.
 • Beroende på vilken typ av bil du vill hyra kan åldersgränsen vara högre.
 • Är du under 25 år kan en extra avgift läggas till, men det beror på ditt hyrbilsbolag.
 • Vissa hyrbilsbolag har också en övre åldersgräns på 70 år.

Kontrollera noga vad som gäller för just bilen du vill boka innan bokning, då dessa regler som sagt kan skilja sig mellan olika hyrbilsbolag.

Tillägg vid bokning

Önskar man extra utrustning i bilen, som till exempel GPS eller bilbarnstol, rekommenderas det att man lägger till detta redan när bilen bokas. Detta underlättar i sin tur upphämtningen av bilen och försäkrar att utrustningen finns tillgänglig på plats.

Att ha en GPS i bilen när man kör på Cypern är en bra idé, särskilt om man ska köra bil på landsbygden. Där är vägarna små och och slingriga, och det kan bli svårt att hitta utan vägbeskrivning och guidning.

Var uppmärksam på att det är lag på att barn under fem år inte får sitta i bilens framsäte, och är barnet under 12 år måste barnet alltid sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.

Att köra bil på Cypern

Att uppleva Cypern med bil är det absolut bästa sättet att få ut det mesta av vistelsen på den vackra ön. Med hyrbil går det enkelt att ta sig till öns olika delar och upptäcka många små smultronställen på vägen.

Cyperns större vägar är i mycket bra skick, och är väl utspritt. Den största skillnaden från bilkörning i Sverige är att på Cypern har man vänstertrafik, en rest från tiden då Storbritannien kontrollerade ön. Det är därför viktigt att vara extra uppmärksam när du kör bil på Cypern, då vänstertrafik kan vara lite ovant i början.

Observera att trots att Cypern tillämpar vänstertrafik så gäller högerregeln.

Nedan följer några av de viktigaste sakerna att tänka på när du kör bil på Cypern.

 • Cyprioterna brukar inte ta trafikreglerna på helt fullaste allvar, vilket är lite ovant för oss svenskar. Men ta det bara lugnt så ordnar det sig!
 • Det är olagligt att prata i telefon när du kör bil, såvida du inte har en handsfree.
 • Om du ska köra på en större väg så har de bilar som redan kör på den större vägen företräde. Kör du in på en lika stor väg som den du kom från, ska den som är först dit köra först.
 • Gränsen för rattfylla går vid 0.5 promille. Var noga med att aldrig köra bil efter att du druckit alkohol!
 • På motorväg får man generellt köra 100 km/h, på landsväg gäller 80 km/h och i tätort och mindre vägar 60 km/h. Håll alltid koll på hastighetsskyltarna.
 • Det är viktigt att aldrig lämna värdesaker synligt i bilen, särskilt om den ska stå parkerad över natten. Det är en bra idé att alltid se till att bilen står parkerad på ett säkert ställe för att undvika inbrott i bilen.
 • Vill man köra till de norra, turkiskt styrda delarna av Cypern är det bäst att kolla med ditt hyrbilsbolag först. Vissa bolag tillåter inte att man korsar gränsen, och vissa har särskilda avgifter och regler gällande körning över gränsen.
 • Observera att om bilen är hyrd på den norra delen får den inte köra till den södra delen av Cypern överhuvudtaget.
Vad tycker du om den här sidan?

(21 röster, betyg: 4.62 av 5)