Hyrbil på Larnaca flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Larnaca flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Larnaca flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Larnaca flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil på Cypern innan, läs våra generella tips om hyrbil på Cypern via länken nedan. Där får du viktig information om saker som regler, bokningstillägg och att köra på Cypern.

Larnaca flygplats

Larnaca flygplats (LCA) är den största och mest trafikerade flygplatsen på Cypern. Flygplatsen ligger ca 4 kilometer från staden Larnaca, ca 50 kilometer från huvudstaden Nicosia och 50 kilometer från semesterorten Ayia Napa. Det är väldigt smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil, och du kommer snabbt på motorvägen A3 till närliggande städer.

Hyra bil på Larnaca flygplats

På Larnaca flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. De flesta hyrbilskontoren finns i ankomsthallen och går enkelt att hitta. Efter att du hämtat bilnycklarna på kontoret så finns sedan hyrbilarna i flygplatsens garage. Parkeringshuset är anslutet till själva flygplatsen och går enkelt att komma till.

Ett par hyrbilsbolag ligger “off airport”, det vill säga en bit från flygplatsen. Då erbjuds en gratis shuttlebuss den korta sträckan från flygplatsen till hyrbilskontoren. Du hittar mötesplatsen för shuttlebuss i övre våningen på i terminalen. Du får mer information i din bokning.

Hyrbilsbolag på Larnaca flygplats

I tabellen finns några av bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Larnaca flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och likaså bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Sök i sökmotorn för att se samtliga hyrbilsbolag och deras utbud.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Shuttlebuss
Avis Obegränsad I terminalen
Budget Obegränsad I terminalen
Europcar Obegränsad I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
Sixt Obegränsad I terminalen

Bensinstationer nära Larnaca flygplats

Den närmaste bensinstationen finns vid rondellen på flygplatsområdet, innan du kör in mot terminalbyggnaderna. Det finns även gott om stationer längs alla större vägar som går via flygplatsområdet. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps när du ska tanka hyrbilen innan återlämning. De flesta bensinstationerna på Cypern finns i anslutning till storstäder, och på landsbygden kan det vara långt mellan stationerna.

Utflykter med hyrbil i Larnaca

Sevärdheter i Larnaca

Larnaca är Cyperns tredje största stad och ligger vackert på den sydöstra kusten. Larnaca är ett populärt resmål för sitt härliga klimat och kombination av medelhavsstränder och stadsliv. Från Larnaca tar du dig enkelt vidare till populära semesterorter som Ayia Napa, huvudstaden  Nicosia eller livliga Limassol. Men det är värt att uppleva Larnaca innan du åker vidare.

Shopping och strand

Larnaca har flera fina badstränder med härligt turkost vatten och mjuk sand. Njut av den palmkantade strandpromenaden längs exotiska Finikoudes Beach där många av stadens fina hotell, barer och restauranger finns. När det är dags för lunch kan du njuta av klassisk medelhavsmat på uteserveringarna. Bara ett stenkast från stranden ligger Larnacas roliga shoppinggator, Zinonos Kiteos och Ermou där du kan fynda i både välkända och unika butiker.

Med sina medeltida kyrkor och fästningar, vackra moskéer och lyxiga hotell ger Larnaca en intressant mix av Cyperns rika historia och modern turistort. Utanför Larnaca finns Cyperns berömda skeppsvrak, Zenobia. Det är populärt att dyka över vraket eller åka ut över Zenobia i en båt med glasgolv.

Köra på Cypern

Utanför Larnaca väntar vacker landsbygd med pittoreska små byar. Här kan du strosa bland vindlande gränder, små kyrkor och fina vyer och uppleva det äkta livet på Cypern. Om du ska hyra bil på Larnaca flygplats så är det väl värt att planera in utflykter och rutter under ditt besök! Längs Cyperns fina vägar finns mycket att uppleva mellan utflyktsmålen med hemliga badplatser och otroliga utsiktsplatser, och Larnaca är en perfekt utgångspunkt för att utforska ön.

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)