Hyrbil i Ayia Napa

Hitta bäst pris på hyrbilar i Ayia Napa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Ayia Napa

Här hittar du information för att resa till Ayia Napa, Cypern och tips för att hyra bil inför ditt besök. Om du inte hyrt bil på Cypern innan, läs våra generella tips om hyrbil på Cypern via länken nedan.

Resa till Ayia Napa, Cypern

Ayia Napa är Cyperns största turistort. Orten ligger längst ut på öns sydöstra spets och är en bra utgångspunkt för att hyra bil och utforska härliga Cypern. Här börjar motorvägen A3 som länkar med resten av öns vägnät, som gör det enkelt att köra på ön. Det är verkligen rekommenderat att hyra bil inför din resa på Cypern, då det finns mycket att utforska. Med hyrbil får är du fri och flexibel att besöka både kända platser och upptäcka egna smultronställen längs den vackra kusten.

Flyga till Ayia Napa

Ayia Napa har ingen flygplats men det går bra att flyga till någon av öns internationella flygplatser. Den närmaste flygplatsen är Larnaca flygplats, ca 50 kilometer från Ayia Napa. Öns andra flygplats Paphos Airport ligger 200 kilometer från Ayia Napa.

Hyra bil i Ayia Napa

Det smidigaste är att hyra bil på flygplatsen inför din ankomst, och ta sig sista biten med bil. Då har du tillgång till bil under din resa och kan utforska hela ön. Du kan också hämta upp hyrbil i centrala Ayia Napa, vilket kan vara ett bra alternativ om du vill stanna i centrum ett par dagar innan ni åker på utflykter eller gör en roadtrip på Cypern.

Hyra bil på Larnaca flygplats

Larnaca flygplats (LCA) är den största och mest trafikerade flygplatsen på Cypern, och ligger närmast Ayia Napa. Det är lätt att hitta på flygplatsen, som endast har en terminal. Här finns flera välkända hyrbilsbolag med en bra utbud av bilar. Hyrbilskontoren finns i ankomstterminalen efter att du hämtat ditt bagage, och här hämtar du nycklar till din hyrbil.

Hyrbil i Ayia Napa centrum

Det finns även flera hyrbilsbolag i centrala Ayia Napa om du vill hämta hyrbil inne i staden och utgå härifrån. Det finns flera hyrbilsbolag på Nissi Avenue i centrum, där du sedan enkelt tar dig ut på väg A3 och vidare längs kusten. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilsbolag på en karta.

Se och göra i Ayia Napa

Sevärdheter och utflykter

Cypern ligger i östra medelhavet. Den soliga ön är ett klassiskt resmål för sitt fantastiska klimat och underbara badstränder. Hyrbil är verkligen det bästa färdsättet att utforska ön på! Ayia Napa är Cyperns främsta turistort och är berömt för sina fantastiska badstränder och livliga nattliv. I centrum finns shopping, många restauranger och nattklubbar. Men här finns också marknader för att fynda vackra hantverk, souvenirer och lokala viner. På dagen är staden och stranden populär bland alla åldrar, men på kvällen blir centrala Ayia Napa ett livligt festställe.

När du har utforskat semesterorten finns det gott om utflyktsmål inom köravstånd. Cypern har fantastiskt vacker kust och landsbygd, och här hittar du egna smultronställen mellan utflyktsmålen. Här kommer några tips på utflykter i Ayia Napa.

Nissi Beach

Sandstränderna runt Ayia Napa är några av öns finaste badplatser. Vid Ayia Napas kustlinje ligger bland annat Nissi Beach som anses vara en av Europas vackraste stränder med sitt turkosa, glittrande vatten och pärlvita sand. I närheten finns flera fina hotell, vattensporter och matställen. Stranden har dessutom fått en Blue Flag-utmärkelse för sitt rena och klara vatten. Vid stranden finns avsedd parkeringsyta för din hyrbil.

Kap Greco

En kort biltur från centrala Ayia Napa ligger Kap Greco, en klippig udde med fantastisk utsikt och fina badplatser i det azurblåa vattnet. Udden ligger mellan Ayia Napa och Protaras och omgivs av Cape Greco National Forest Park. Kap Greco är ett klassiskt utflyktsmål på Cypern, men det rekommenderas verkligen att hyra bil för att komma dit och utforska det vackra området. Det går turistbussar men gångavstånden väl på plats än längre än man kan tro och kan bli tuffa i värmen.

Larnaca

Larnaca är Cyperns tredje största stad och är ett populärt resmål. Här finns både trevlig stad att utforska och fina badstränder. Den vidsträckta stranden Finikoudes strandpromenad kantas av hotell, fina restauranger och tavernor och här samlas både besökare och lokalbor i solnedgången. I Larnaca finns också rolig shopping längs shoppinggatorna bakom strandkanten. Larnaca ligger ca 50 kilometer längs kusten från Ayia Napa.

Aphrodite’s Rock

Det finns fina körvägar på Cypern, både längs havet och inåt landet bland olivlundar och vinodlingar. En av de mest natursköna vägarna går förbi den fantastiska utsikten över Aphrodite’s Rock, Petra tou Romiou, på vägen mellan mellan Limassol och Paphos. Den är en av de vackraste vyerna du kan få utanför bilrutan längs öns kustlinje, och vägen och stranden kan bli trafikerad under högsäsongen. Området ligger ca 158 kilometer från Ayia Napa, och är väl värt en utflykt om du har hyrbil på Cypern.

Paphos kust

En annan av Cyperns vackra vägar är kustvägen från Polis till Pomos och vidare till Pyrgos, jämte Paphos magiska naturreservat. Den fina vägen går förbi dramatiska kustvyer och badstränder där du säkert kommer hitta en plats för dagens svalkande dopp. I Paphos Forest finns bland annat Cedar Valley med otroligt natursköna vandringsleder och utkiksplatser. Om du ska hyra bil i Ayia Napa är det verkligen rekommenderat att bila runt runt ön och se det äkta Cypern!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)