Hyrbil i Frankrike

Hitta bäst pris på hyrbilar i Frankrike genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Frankrike

På den här sidan hittar du våra bästa tips för att hyra bil i Frankrike. Utbudet av billiga hyrbilar i Frankrike är stort, men det finns några saker att tänka på när du ska boka hyrbil inför din resa. Här förklarar vi det viktigaste man bör känna till inför en bilsemester i Frankrike.

Bilresa i Frankrike

I Frankrike finns det otroligt mycket att utforska med både spännande städer, härlig medelhavskust och vacker natur. Att hyra bil är det bästa sättet att själv bestämma vad du vill se under resans gång. Här är några tips på populära destinationer att utgå ifrån för att hyra bil i Frankrike.

Regler för att hyra bil i Frankrike

 • Åldersgräns: Du måste ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år. Hos vissa bolag är åldersgränsen högre och det tillkommer i princip alltid avgifter om du är under 25 år. Personer över 70 år får inte alltid heller hyra bil i Frankrike
 • Mobiltelefon: Det är förbjudet att hålla mobiltelefonen i handen under körning. €130 i böter.
 • Barn: Om barnet är under 10 år måste det sitta i baksätet och barn under fyra år måste sitta i bilbarnstol.
 • Alkoholtest: Sedan 2015 är det obligatoriskt att det finns ett alkoholtest i bilen. Hyrbilen ska naturligtvis ha detta från början, men kontrollera gärna att det är där.
 • Körsträcka: De större bolagen har oftast fri körsträcka men det blir allt vanligare att restriktioner införs. Interrent lägger till en avgift för mer än 25 mil/dag. Läs hyresvillkoren!

Tips: Försäkring och självrisk

En bra försäkring ska inte förringas och det ingår när du bokar hyrbil via oss. En del bolag erbjuder dessutom hyrbilar med 0 kronor i självrisk. Var noga med att klicka på ”Hyresvillkor” för respektive bil i sökningsresultaten för att ta reda om så är fallet. Alla bolag erbjuder extraförsäkringar på plats och vår starka rekommendation är att inte ta några av dessa! Om ni nödvändigtvis vill ha försäkring för ovanliga händelser, lägg till den vid bokningen online, annars riskerar ni att betala överpris på plats.

Tänk på att ta med ett kreditkort för att betala eventuell deposition. Betalkort godkänns inte. Vissa bolag kan kräva att en extraförsäkring köps om ni inte har med ett kreditkort. En del hyrbilsbolag har en hög deposition för att få kunderna att välja till en extraförsäkring, var uppmärksam på detta och låt er inte luras.

Via sökmotorn här på sidan ingår de nödvändiga försäkringar som behövs såsom stöldskydd, vagnskade- och trafikförsäkring. Det syns tydligt i sökresultatet. Självrisken kan dock vara ganska hög så det kan vara bra att betala med ett kreditkort som eliminerar självrisken. Läs mer på vår sida om försäkringar för hyrbilar.

De vanligaste hyrbilarna

Frankrike tillverkar bilarna Peugeot, Citroen och Renault. Dessa tre märken har över hälften av bilmarknaden i Frankrike och producerar tillsammans ca 1 miljon bilar för den lokala marknaden årligen. Fransmännen är stolta över sina egna bilar, och när du ska hyra bil i Frankrike är det vanligast att få någon av dessa.

Att köra bil i Frankrike

 • Hyrbilarna hyrs ut per dygn så försök att undvika att lämna bilen senare på dagen än vad du hämtar den. Veckopriset är oftast billigare än att hyra ett antal dagar.
 • Vägtullar: Franska motorvägar börjar med “A” och många av dem har vägtullar. Framförallt på sommaren kan det bli ganska dyrt. Kontrollera vad det kostar på förhand, t.ex. på autoroutes.fr.
 • Fartkameror: Det finns gott om fartkameror i Frankrike så det kan vara ett bra tips att hålla sig till hastighetsbegränsningarna. Numera finns också civila polisbilar med fartkamera installerat.
 • Bensin: Diesel på franska heter “gazole”, tänk på det så att du inte tankar diesel i en bensindriven hyrbil.
 • Franska hyrbilar har ett speciellt nummer på nummerplåten som tyvärr gör dem enkla för tjuvar att identifiera. Lämna såklart inte värdesaker i hyrbilen.
 • Tankning: Undvik att tanka på söndagar. Det är inte säkert att de obemannade bensinstationerna tar ditt betalkort.
 • Håll till höger på motorvägen och använd bara vänsterfilen till att köra om.
 • Promillegräns: Gränsen för rattfylla är vid 0.5 promille. Vi avråder starkt ifrån att dricka alkohol och sätta dig i bilen!
 • Hastighetsbegränsningar: 130 km/h på Autoroute (motorväg), 110 km/h gäller vid regn, 50 km/h i tättbebyggt område.

Korsa gränsen med hyrbil i Frankrike

Frankrike gränsar till ett flertal länder; Belgien, Luxemburg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco och Spanien, och ofta tillkommer det avgifter om man ska korsa gränsen, så var noga med att kolla upp vad det kostar om du vill korsa gränsen till dessa länder. Eftersom Schweiz inte heller är ett EU-land kan det här komma till ytterliggare avgifter.

Planera resa till Franrike

Frankrike är ett klassiskt resmål för sin variation i natur, städer och landskap. Landet består av olika regioner som alla har sina kulturer och unika sevärdheter. Klimatet varierar också beroende på om du reser till norra eller södra Frankrike; i södra delen mot medelhavet kan sommaren vara desto längre. I nordvästra Frankrike väntar dramatiska kustlinjer och historiska platser som Normandie. I hjärtat av Frankrike finns bland annat Paris och vinområden som Bourgogne, och i sydväst breder vinlandskapet Bordeaux ut sig. Genom att hyra bil är du fri och flexibel att lägga rutten efter vad du känner för.

Bergskedjan Pyrenéerna längs gränsen mellan Frankrike och Spanien anses vara en av Europas vackraste regioner, med många idylliska byar att besöka. Franska alperna nära gränsen till Italien och Schweiz är också otroligt vackert. Men det är nog södra Frankrike som lockar många inför en bilsemester: här väntar den Franska Rivieran med orter som Nice och Provence. Det är rekommenderat att göra lite research innan din bilsemester i Frankrike beroende på vad du vill uppleva! Om du vill återlämna din hyrbil i en annan ort än du hämtade den i, så kan du boka en envägshyra.

Roadtrip i Frankrike: tips

Frankrike är perfekt för att hyra bil och åka på roadtrip. Här finns lika mycket att upptäcka på vägen mellan destinationerna. I Frankrike finns dessutom många fantastiskt natursköna körvägar. Här kommer några tips på fina platser och vägar med gott om smultronställen.

Franska Alperna

Om du är ute efter fantastiskt vackert och dramatiskt bergslandskap så ska du köra längs historiska La Route des Grandes Alpes, en riktigt fin roadtripväg. Vägen börjar vid Lake Geneva och går hela 680 kilometer längs skogar, berg och snöklädda alper ända ut till medelhavet. Här finns också flera av Frankrikes populära skidresorter och mysiga historiska städer som Annecy.

Route de la Bonnette

I bergspasset Col de la Bonnette i franska alperna finns den högsta vägen i Europa. Vägen ligger fantastiskt fint med utsikter över omgivande berg och skogar. Vägen kan dock smalna av med skarpa kurvor på vissa platser så var uppmärksam om du kör i bergsområdena. Titta även efter cyklister då vägen är populär för Tour de France. Den natursköna vägen går genom nationalparken Mercantour som börjar ca 2 timmar norr om Nice.

Historiska Paris till Loiredalen

Det finns många rutter för historieälskaren under en bilsemester i Frankrike! Ett tips är att hyra bil och köra från Paris till Loiredalen för att uppleva flera av landets historiska platser och slungas tillbaka i tiden. Här kan du bland annat se den medeltida staden Rouen och Normandies stränder. I Loiredalen finns flera vackra gamla slott.

Lavendelfälten i Provence

Provence i södra Frankrike är en underbar destination för en roadtrip i Frankrike. Här kan du bland annat hyra bil i staden Marseille. När de ikoniska lavendelfälten blommar mellan slutet på juni och tidig augusti är det fantastiskt vackert att köra i regionen. En bra plats att njuta av de blommande omgivningarna är i Luberon Nationalpark.

Alsace vinresa

Frankrike har flera vackra vinlandskap, och provinsen Alsace anses vara en av de mest natursköna. Alsaces ”vinväg” börjar i Strasbourg och går bland idylliska byar, vingårdar och vacker natur. Det är en perfekt rutt om du är intresserad av mat-och vinproduktionen i landet, då du kan prova gott om lokala råvaror och godsaker på vägen.

Franska rivieran – Côte d’Azur

Den exklusiva franska rivieran är ett klassiskt resmål att utforska med hyrbil i Frankrike. Kuststräckan Côte d’Azur går jämte medelhavet upp till den italienska gränsen. För en roadtrip längs rivieran är ett tips att hyra bil i Nice och köra längs Antibes, Monaco, Cannes och St. Tropez.

Det rekommenderas verkligen att hyra bil i Frankrike för att se landets fantastiska landskap i din egen takt. Kom ihåg att boka din hyrbil innan din resa för att vara säker på att bilen du vill ha finns ledig!

Vad tycker du om den här sidan?

(51 röster, betyg: 4.37 av 5)