Hyrbil i Frankrike

Hitta bäst pris på hyrbilar i Frankrike genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Frankrike

Utbudet av billiga hyrbilar i Frankrike är stort och vi hjälper dig med vad man ska tänka på så att du kan hyra en prisvärd bil utan besvärligheter. På den här sidan hittar du våra bästa tips för att hitta en prisvärd hyrbil i Frankrike. Frankrike har mycket att erbjuda och att hyra bil är ett ypperligt sätt att uppleva landet och kunna bestämma själv vad du vill se. Frankrike har mycket vackra och fina kuster som är perfekta för olika roadtrips och utflykter. Södra kusten mot Medelhavet är en favorit med städerna Montpellier, Marseille och Nice.

Här förklarar vi det viktigaste man bör känna till när man ska boka en hyrbil i Frankrike.

Försäkring och självrisk

En bra försäkring ska inte förringas och det ingår när du bokar hyrbil via oss. En del bolag erbjuder dessutom hyrbilar med 0 kronor i självrisk. Var noga med att klicka på ”Hyresvillkor” för respektive bil i sökningsresultaten för att ta reda om så är fallet. Alla bolag erbjuder extraförsäkringar på plats och vår starka rekommendation är att inte ta några av dessa! Om ni nödvändigtvis vill ha försäkring för ovanliga händelser, lägg till den vid bokningen online, annars riskerar ni att betala överpris på plats.

Tänk på att ta med ett kreditkort för att betala eventuell deposition. Betalkort godkänns inte. Vissa bolag kan kräva att en extraförsäkring köps om ni inte har med ett kreditkort. En del hyrbilsbolag har en hög deposition för att få kunderna att välja till en extraförsäkring, var uppmärksam på detta, och låt er inte luras. Via sökmotorn här ingår de nödvändiga försäkringar som behövs såsom stöldskydd, vagnskade- och trafikförsäkring. Det syns tydligt i sökresultatet. Självrisken kan dock vara ganska hög så det kan vara bra att betala med ett kreditkort som eliminerar självrisken. Läs mer på vår sida om försäkringar för hyrbilar.

Regler för att hyra bil i Frankrike

 • Åldersgräns: Du måste ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år. Hos vissa bolag är åldersgränsen högre och det tillkommer i princip alltid avgifter om du är under 25 år. Personer över 70 år får inte alltid heller hyra bil i Frankrike
 • Mobiltelefon: Det är förbjudet att hålla mobiltelefonen i handen under körning. €130 i böter.
 • Barn: Om barnet är under 10 år måste det sitta i baksätet och barn under fyra år måste sitta i bilbarnstol.
 • Alkoholtest: Sedan 2015 är det obligatoriskt att det finns ett alkoholtest i bilen. Hyrbilen ska naturligtvis ha detta från början, men kontrollera gärna att det är där.
 • Körsträcka: De större bolagen har oftast fri körsträcka men det blir allt vanligare att restriktioner införs. Interrent lägger till en avgift för mer än 25 mil/dag. Läs hyresvillkoren!

Att köra bil i Frankrike

 • Hyrbilarna hyrs ut per dygn så försök att undvika att lämna bilen senare på dagen än vad du hämtar den. Veckopriset är oftast billigare än att hyra ett antal dagar.
 • Vägtullar: Franska motorvägar börjar med “A” och många av dem har vägtullar. Framförallt på sommaren kan det bli ganska dyrt. Kontrollera vad det kostar på förhand, t.ex. på autoroutes.fr.
 • Fartkameror: Det finns gott om fartkameror i Frankrike så det kan vara ett bra tips att hålla sig till hastighetsbegränsningarna. Numera finns också civila polisbilar med fartkamera installerat.
 • Bensin: Diesel på franska heter “gazole”, tänk på det så att du inte tankar diesel i en bensindriven hyrbil.
 • Franska hyrbilar har ett speciellt nummer på nummerplåten som tyvärr gör dem enkla för tjuvar att identifiera. Lämna såklart inte värdesaker i hyrbilen.
 • Tankning: Undvik att tanka på söndagar. Det är inte säkert att de obemannade bensinstationerna tar ditt betalkort.
 • Håll till höger på motorvägen och använd bara vänsterfilen till att köra om.
 • Promillegräns: Gränsen för rattfylla är vid 0.5 promille. Vi avråder starkt ifrån att dricka alkohol och sätta dig i bilen!
 • Hastighetsbegränsningar: 130 km/h på Autoroute (motorväg), 110 km/h gäller vid regn, 50 km/h i tättbebyggt område.

Korsa gränsen med hyrbil

Frankrike gränsar till ett flertal länder; Belgien, Luxemburg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco och Spanien, och ofta tillkommer det avgifter om man ska korsa gränsen, så var noga med att kolla upp vad det kostar om du vill korsa gränsen till dessa länder. Eftersom Schweiz inte heller är ett EU-land kan det här komma till ytterliggare avgifter.

Bil- och vägfakta Frankrike

I Frankrike bor där över 60 miljoner människor som tillsammans har över 35 miljoner bilar. De har ett av världens största vägnät som motsvara över 80 000 mil varav 710 mil motorväg. Frankrikes flesta motorvägar är nuförtiden betalvägar med vägtullar.

De vanligaste bilarna

Frankrike tillverkar bilarna Peugeot, Citroen och Renault. Dessa tre märken har över hälften av bilmarknaden i Frankrike och producerar tillsammans ca 1 miljon bilar för den lokala marknaden årligen. Fransmännen är stolta över sina egna bilar och vid bilhyra är det vanligast att få någon utan dessa.

Vad tycker du om den här sidan?

(48 röster, betyg: 4.33 av 5)