Hyrbil i Montpellier

Hitta bäst pris på hyrbilar i Montpellier genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Montpellier

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i den franska staden Montpellier, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Hyra bil på Montpellier flygplats

Sju kilometer från centrala Montpellier ligger områdets internationella flygplats Montpellier–Méditerranée flygplats. Här går det att hyra bil från ett flertal kända hyrbilsbolag som populära Hertz, Avis, Sixt, Enterprise och Europcar. Hyrbilskontoren finns direkt utanför själva flygplatsen och terminalen, och vägen dit är välskyltad. Tänk på att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Det finns även biluthyrare i centrum. Vid den centrala tågstationen Gare de Montpellier-Saint-Roch finns exempelvis bolagen Avis, Dollar, Enterprise, Hertz, medflera. Var noga med att höra var du ska återlämna din hyrbil, då vissa bolag kan ha återlämningsstället en liten bit bort.

Utflyktsmål i Montpellier

Montpellier är en riktigt härlig sommardestination i den populära turistregionen Languedoc Roussillon. Här är det nära till både det varma medelhavet, spännande historia i den medeltida stadskärnan och ett livligt nattliv. Montpellier är framförallt känt för sina vackra stränder. Här finns en strand för alla smaker, och till skillnad från de klippiga stränderna i närliggande regioner runtom i Provence så är kusten längs Montpellier fylld med mjuk sandstrand på flera håll. Beläget mitt i underbara regionen Provence erbjuder området runt Marseille många mysiga byar och fantastiskt vacker natur som lätt går att nå med bil. Kombinera en stadsweekend med utflykter i regionen och få ut det mesta av din semester!

Stad och kultur

I Montpellier blandas affärsdistrikt med vinglande medeltida gränder, 1700-tals palats och trevliga shoppingstråk med internationella modemärken. Här finns mycket att utforska bland torg, livliga marknader och trevliga caféer. I staden finns bland annat det historiska distriktet Ecusson, det urbana distriktet Antigone med hotell, restauranger, butiker och kontor, samt centrala bostadsområden som Beaux-Arts och Les Arceaux där det ofta finns trevliga marknader och restauranger. I Montpellier finns flera vackra monument som katedralen Saint-Pierre och Notre-Dame des Tables. Besök också Frankrikes äldsta botaniska trädgård, den grönskande Le Jardin Des Plantes och ett av landets största konstmuseum, Musee Fabre, som anses vara det vackraste i Europa. För historieälskaren är det värt ett besök på det ståtliga 1700-tals slottet Château de la Mogère, där du kan strosa i den franska trädgården eller titta på slottets konst och antika möbler.

Montpellier strand och bad

Det finns flera vackra sandstränder i och runt Montpellier. Här finns bland annat Plage de L’Espiguette som blivit vald till landets vackraste strand. Stranden ligger fint i ett naturreservat med mjuka sanddyner och härliga vyer över landskapet. Badorten Carnon Plage ligger söder om staden och är lätt att ta sig till. Här kan du njuta av härlig mjuk sand och klarblått vatten. En bit bort ligger stranden Plage du Petit Travers som har nära till strandbar och matställen. I södra delen av Montpellier finns den lilla kuststaden Villeneuve-lès-Maguelone som har en trevlig badstrand med fina vyer.

Avignon

En bit norr om Montpellier ligger den berömda historiska staden Avignon. Med anor från forntiden har Avignon många intressanta sevärdheter, särskilt från medeltiden. Staden har även en välbevard stadsmur och många vackra kyrkor. En av de främsta sevärdheterna är Palais des Papes, en av de största medeltida byggnaderna i hela Europa.

Nîmes

Nîmes i södra Frankrike ligger bara ca 56 kilometer från Montpellier. Staden är en av de mest attraktiva besöksmålen vid den franska medelhavskusten. Den historiska orten uppfördes av romare och kallas idag för “Södra Frankrikes Rom” på grund av alla välbevarade romerska lämningar runtom i staden, som räknas som de finaste i landet. Här finns bland annat en romersk arena och ståtliga tempel. Förutom sina historiska sevärdheter så har Nîmes en trevlig gammal stadskärna med grönskande trädgårdar att utforska.

La Grande-Motte

Ca en halvtimmes körning från Montpellier ligger badresorten La Grande-Motte vid kusten. I La Grande-Motte blandas modern arkitektur med härligt långa sandstränder med ett stort utbud av roliga vattensporter. Orten har även fina golfbanor och ett kasino. Här finns många strandnära hotell, restauranger och trevliga turistfaciliteter om man vill stanna över ett par dagar.

Agde

Ungefär en timmes bilfärd från Montpellier ligger den vackra staden Agde. Här finns badresorten Cap d’Agde, med fina möjligheter att campa. Förutom trevliga badstränder, golfbanor och vattenland är staden även känd för sina nudiststränder, som ligger avsides från badresorten.

Saint-Rémy-de-Provence

Vill man besöka en typisk provensalsk stad är Saint-Rémy-de-Provence ett måste. Här samsas många hundra års historia med vidunderliga landskap. Smala, mysiga gator och många restauranger och fik med uteserveringar fyller staden, som även har många vackra byggnader och konstgallerier. Här finns även många lokala delikatesser att köpa.

Palais des Papes i Avignon är ett imponerade bygge
Agde är en vacker stad med en känd badresort
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.67 av 5)