Hyrbil i Bordeaux

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bordeaux genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Bordeaux

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i franska Bordeaux, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Bordeaux

  • Bordeaux tågstation: En majoritet av hyrbilskontoren i Bordeaux ligger vid stadens tågstation. Här finns nio hyrbilskontor i mycket nära anslutning till stationen. Vissa kontor ligger inne på stationen, medan ett par andra ligger på bekvämt gångavstånd från stationen, på bland annat Rue d’Armagnac. Från Bordeaux tågstation finns goda möjligheter att köra bil både till andra delar av staden och till närliggande områden, då den större vägen A631 ligger i närheten.

  • Centrala Bordeaux: I centrala Bordeaux finns det hyrbilskontor på Rue de Terres de Borde och Rue Roulett, som ligger i området kring tågstationen där de flesta hyrbilskontor är lokaliserade. Det är enkelt och smidigt att ta sig till A631 – en större väg som går genom Bordeaux och ut till många trevliga utflyktsmål i närområdet – från dessa hyrbilskontor.

  • Norra Bordeaux: Även i de nordliga delarna av centrala Bordeaux går det bra att hyra bil. På den nordöstra sidan av floden Garonne ligger det två hyrbilskontor på Avenue Thiers. Härifrån är det mycket nära ut till Bordeaux kringliggande områden och flera större vägar.

Hyra bil på Bordeaux flygplats

Bordeaux internationella flygplats är den sjätte mest trafikerade i hela Frankrike. Flygplatsen ligger 12 kilometer utanför centrala Bordeaux, och här finns goda möjligheter att hyra bil.

Här finns samtliga stora hyrbilsbolag, och deras kontor finns i direkt anslutning till ankomsthallen på flygplatsen.

Utflyktsmål i Bordeaux

Beläget vid Frankrikes östra kust har Bordeaux närhet till både hav och vinodlingar. Från staden går det lätt att ta sig både in i landet och ut till den fantastiska franska kusten.

Arcachon
Drygt en timme från Bordeaux ligger Arcachon med sin berömda bukt. Här finns havet nära, och det går bra att bada här när vädret tillåter. I bukten finns även den världsberömda sanddynen Dune du Pilat, som är den högsta i hela Europa, och definitivt värt ett besök.

Saint-Émilion
En bit öster om Bordeaux ligger den mysiga medeltidsstaden Saint-Émilion. Förutom sin trevliga stadskärna och historiska sevärdheter är staden och dess närområde även känt för sin vinproduktion. Här produceras mycket rött vin, och det finns många vingårdar i området som går att besöka.

Carcassonne
Tre timmars bilfärd söder om Bordeaux ligger den makalösa staden Carcassonne. Här finns det berömda Cité de Carcassonne, som består av den gamla staden. Detta område är helt omgärdat av stadsmurar, och har ett magnifikt slott som den centrala punkten. I Carcassonne finns även många andra historiskt intressanta sevärdheter, som till exempel bron Pont Marengo och stadens katedral.

Carcassonne har ett fantastiskt slott
Sanddynen i Arcachon är den högsta i Europa
Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.50 av 5)