Hyrbil i Bordeaux

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bordeaux genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Bordeaux

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i franska Bordeaux, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Bordeaux

  • Bordeaux tågstation: En majoritet av hyrbilskontoren i Bordeaux ligger vid stadens tågstation. Här finns nio hyrbilskontor i mycket nära anslutning till stationen. Vissa kontor ligger inne på stationen, medan ett par andra ligger på bekvämt gångavstånd från stationen, på bland annat Rue d’Armagnac. Från Bordeaux tågstation finns goda möjligheter att köra bil både till andra delar av staden och till närliggande områden, då den större vägen A631 ligger i närheten.
  • Centrum: I centrala Bordeaux finns det hyrbilskontor på Rue de Terres de Borde och Rue Roulett, som ligger i området kring tågstationen där de flesta hyrbilskontor är lokaliserade. Det är enkelt och smidigt att ta sig till A631 – en större väg som går genom Bordeaux och ut till många trevliga utflyktsmål i närområdet – från dessa hyrbilskontor.
  • Norra Bordeaux: Även i de nordliga delarna av centrala Bordeaux går det bra att hyra bil. På den nordöstra sidan av floden Garonne ligger det två hyrbilskontor på Avenue Thiers. Härifrån är det mycket nära ut till Bordeaux kringliggande områden och flera större vägar.

Hyra bil på Bordeaux flygplats

Bordeaux internationella flygplats är den sjätte mest trafikerade i hela Frankrike. Flygplatsen ligger 12 kilometer utanför centrum, och här finns goda möjligheter att hyra bil. Här finns flera stora hyrbilsbolag som Avis, Budget, Europcar och Sixt. Hyrbilskontoren finns i direkt anslutning till ankomsthallen på flygplatsen. Var noga med att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Utflyktsmål i Bordeaux

Beläget vid Frankrikes östra kust har Bordeaux närhet till både hav och vinodlingar. Regionen är särskilt känd för sina röda kvalitetsviner och här kan du gå på både vinmuseum, vinprovningar, vinfestivaler och vinskola. Men Bordeaux är inte bara omtyckt för sitt goda vin: en stor del av den historiska stadskärnan finns med på Unescos lista över världsarv för sina välbevarade byggnader. Endast Paris har fler minnesmärkta byggnader i hela Frankrike. Gå en promenad bland 1700-tals arkitekturen längs floden Garonne vid kajen och njut av vyerna över stad och vatten. Den fina hamnen kallas “Port de la lune”, månens hamn, efter sin form och även hamnen finns med som världsarv. I den gamla stadskärnan finns flera historiska byggnader som kyrkan från 1000-talet, Notre Dame la Grande, och det medeltida rådhuset med sitt vackra klockspel.

Från staden går det lätt att ta sig både in i landet och ut till den fantastiska franska kusten, så att du får ut det mesta av din semester. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil!

Arcachon

Drygt en timme från Bordeaux ligger den lilla kuststaden Arcachon i bukten Bassin d’Arcachon. Här finns havet och gyllene sandstränder nära och gör Arcachon till en populär liten badort. I bukten finns även den världsberömda sanddynen Dune du Pilat som är den högsta i hela Europa, och definitivt värt ett besök.

Saint-Émilion

En bit öster om Bordeaux ligger den mysiga medeltidsstaden Saint-Émilion. Förutom sin pittoreska och trevliga stadskärna och historiska sevärdheter är staden och dess närområde även känt för sin vinproduktion. Här produceras mycket rött vin, och det finns många vingårdar i området som går att besöka.

Carcassonne

Tre timmars bilfärd söder om staden ligger den makalösa staden Carcassonne. Här finns det berömda Cité de Carcassonne, som består av den gamla staden. Detta område är helt omgärdat av stadsmurar, och har ett magnifikt slott som den centrala punkten. I Carcassonne finns även många andra historiskt intressanta sevärdheter, som till exempel bron Pont Marengo och stadens katedral.

San Sebastián

Ca 2 timmar och 50 minuter från Bordeaux ligger den spanska gränsen och den charmiga kuststaden San Sebastián. Här finns en härlig blandning av vacker kust och spännande stad att utforska. Gamla stan är fantastisk att strosa i och här finns otaliga mysiga baskiska tapasrestauranger och caféer. San Sebastián har flera fina badstränder med klarblått vatten som är perfekt för en dag med sol och bad eller att prova roliga vattensporter.

Carcassonne har ett fantastiskt slott
Sanddynen i Arcachon är den högsta i Europa
Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.57 av 5)