Hyrbil i Grenoble

Hitta bäst pris på hyrbilar i Grenoble genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Grenoble

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i franska Grenoble, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Hyra bil på Grenobles flygplats

Grenobles internationella flygplats Grenoble Isère tillhör formellt Lyon, men ligger i närheten av skidorten Grenoble. Här finns goda möjligheter att hyra bil, men observera att många av hyrbilsbolagen endast är tillgängliga under vintersäsongen, som även är högsäsong för området. Vissa av hyrbilsbolagen har öppet utöver vintersäsongen, men med begränsade öppettider. Hyrbilskontoren finns lokaliserade på flygplatsens parkering, i nära anslutning till terminalens ut- och ingång. Från flygplatsen är det ca 40 minuters körning in till centrum. Var noga med att boka din hyrbil i förväg, för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Sevärdheter Grenoble

Grenoble i ligger i sydöstra Frankrike i Auvergne-Rhône-Alpes. Staden är omgiven av bergskedjor och är en fin utgångspunkt för att utforska de majestätiska alperna, som är en konstant bakgrund när du rör dig runt i den vackra staden. I Grenoble finns även fina restauranger, spännande museer, konstutställningar och mysiga fikaställen. I centrum finns flera charmiga krogar som serverar stadens klassiker, fondue. En av de främsta attraktionerna är att åka linbana upp för höjden Chartreuse till fortet La Bastille och få en vida utsikt över staden och floderna. Området runt Grenoble är fullt av fantastiska skidorter och makalös natur. Men här finns även många trevliga städer och byar, och med alperna nära finns det mycket att se och göra med bil för att du ska få ut det mesta av din semester. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil!

Chamrousse

För den som är sugen på skidåkning är en tur till berömda Chamrousse, ungeföär 45 minuters bilfärd från Grenoble, ett absolut måste. Här finns 24 skidliftar och över sammanlagt 90 kilometer med nedförsbackar. I Chamrousse finns även mycket bra längdskidåkingsspår och en berömd cykelbana som används i Tour de France. Helt enkelt ett måste för den friluftsintresserade!

Valence

Lite mer än nio mil från Grenoble ligger den historiska staden Valence. Staden har utnämnts som en av Frankrikes mest historiskt och konstnärligt intressanta städer. Här finns förutom en mysig stadskärna även många historiskt intressanta byggnader, som till exempel Sankt Apollinaris katedral.

Chambéry

Sex kilometer norr om Grenoble finns vackra Chambéry. Staden är känd för sin historiska betydelse, och har länge varit huvudstad i regionen Savoy. Här finns ett imponerande slott att besöka, Chateau de Chambéry, och en av de mest berömda landmärkena i staden är Fontaine des Éléphants.

Lyón

Ca en timme och 15 minuters körning från Grenoble ligger staden Lyón. Lyón är känt för sina fina vindistrikt och matkultur med närproducerade råvaror på stadens många restauranger. I Lyón finns mest krogar i världen, och den vackra stadskärnan är dessutom med på Unescos världsarvslista. Renässansdistriktet i Gamla stan, Vieux-Lyon, är en av de största i Frankrike. Här finns välbevarade amfiteatrar och flera historiska platser och arkitektur som gör Lyón till en spännande stad full av kontraster.

Genève

Endast ca 1 timme och 40 minuter från Grenoble ligger Genève i sydvästra Schweiz. Geneve ligger vackert vid floden Rhône. Här finns flera internationella organisationers säte, men trots det är Genève allt annat än stelt. I stadsdelen Carouge kan du strosa bland vacker 1700-tals arkitektur, konstgallerier och butiker. I Gamla stan finns sevärdheter som katedralen St-Pierre, världsberömda museer och en av stadens främsta landmärken, fontänen Jet d’Eau.

I skidresorten Chamrousse finns många fina backar
Chambéry har många historiska sevärdheter
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.50 av 5)