Hyrbil i Grenoble

Hitta bäst pris på hyrbilar i Grenoble genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Grenoble

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i franska Grenoble, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Hyra bil på Grenobles flygplats

Grenobles internationella flygplats Grenoble Isère tillhör formellt Lyon, men ligger i närheten av skidorten Grenoble.

Här finns goda möjligheter att hyra bil, men observera att många av hyrbilsbolagen endast är tillgängliga under vintersäsongen, som även är högsäsong för området. Vissa av hyrbilsbolagen har öppet utöver vintersäsongen, men med begränsade öppettider.

Hyrbilskontoren finns lokaliserade på flygplatsens parkering, i nära anslutning till terminalens ut- och ingång.

Utflyktsmål Grenoble

Området runt Grenoble är fullt av fantastiska skidorter och makalös natur. Men här finns även många trevliga städer och byar, och med alperna ständigt i närheten finns det mycket att se och göra med bil.

Chamrousse
För den som är sugen på skidåkning är en tur till berömda Chamrousse, ungeföär 45 minuters bilfärd från Grenoble, ett absolut måste. Här finns 24 skidliftar och över sammanlagt 90 kilometer med nedförsbackar. I Chamrousse finns även mycket bra längdskidåkingsspår och en berömd cykelbana som används i Tour de France. Helt enkelt ett måste för den friluftsintresserade!

Valence
Lite mer än nio mil från Grenoble ligger den historiska staden Valence. Staden har utnämnts som en av Frankrikes mest historiskt och konstnärligt intressanta städer. Här finns förutom en mysig stadskärna även många historiskt intressanta byggnader, som till exempel Sankt Apollinaris katedral.

Chambéry
Sex kilometer norr om Grenoble finns vackra Chambéry. Staden är känd för sin historiska betydelse, och har länge varit huvudstad i regionen Savoy. Här finns ett imponerande slott att besöka, Chateau de Chambéry, och en av de mest berömda landmärkena i staden är Fontaine des Éléphants.

I skidresorten Chamrousse finns många fina backar
Chambéry har många historiska sevärdheter
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.50 av 5)