Hyrbil i Lyon

Hitta bäst pris på hyrbilar i Lyon genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Lyon

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Lyon, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Lyon

  • Part Dieu tågstation: Precis vid Lyons största tågstation Part Dieu finns hela tio hyrbilskontor att besöka och hämta upp hyrbilar hos. Det är därför mycket fördelaktigt att hämta upp hyrbil i direkt anslutning till stationen om man anländer till Lyon med tåg. Tågstationen ligger mycket centralt i Lyon, och det är därför enkelt att ta sig med bil till stadens alla olika delar, och även ut till områdena i närheten.

  • De Perrache tågstation: En bit söder om Part Dieu tågstation ligger tågstationen De Perrache mitt i centrala Lyon på den halvö som utgör en stor del av staden. Här finns åtta hyrbilskontor att besöka, och alldeles i närheten finns vägarna A6 och A7, som är två av de större vägarna i området.

  • Centrala Lyon: Förutom de hyrbilskontor som ligger i anslutning till de två tågstationerna finns det även två hyrbilskontor i centrala Lyon, på Route de Vienne. Dessa kontor ligger nära Parc Blandan, och har goda vägförbindelser både inom staden och till andra områden runtomkring.

  • Västra Lyon: En bit väst om själva stadskärnan, i stadsdelen Vaise, finns också ett hyrbilskontor att besöka på Rue Berjon.

Hyra bil på Lyon flygplats

Den internationella flygplatsen i Lyon heter Lyon–Saint-Exupéry och ligger cirka två mil från centrala Lyon. Här finns fem stora hyrbilsbolag representerade, och deras kontor ligger samlade en bit från själva flygplatsen.

Det går gratisbussar till hyrbilskontoren från ankomsthallen, och det är därför lätt att ta sig dit. Det finns även goda möjligheter att hyra bil på flera andra platser inne i centrala Lyon.

Utflyktsmål i Lyon

Lyon ligger centralt i Frankrike och utgör därför en bra startpunkt för olika utflykter med bil. Närheten till både Schweiz och Italien gör även att det med fördel går att besöka dessa länder med hyrbil.

Genève
Mindre än två timmar från Lyon ligger Schweiziska Genève, en stad med ett fantastiskt läge bland bergsmassiv och Genèvesjön. Här finns mycket att se och uppleva. Det finns bland annat flera intressanta museer och historiska byggnader. På söndagar har staden även en stor loppis med många olika saker till försäljning.

Burgundy
Ungefär 20 mil från Lyon ligger distriktet Burgundy, som är ett av de främsta distrikten i Frankrike när det gäller vinproduktion. Här finns alltså mycket att se och uppleva för den mat- och dryckesintresserade. I området finns även flera intressanta städer, som bland annat Dijon med sina många kyrkor och kända matkultur.

Cévenne nationalpark
En bit söderut från Lyon ligger den vidunderliga nationalparken Cévenne, som omgärdas av berg. Här går det bra att både köra bil och vandra för att uppleva det fantastiska landskapet. I nationalparken finns även en del byar, där historiska Florac är en av de större.

I Cévenne nationalpark finns mysiga Florac
På köravstånd från Lyon ligger schweiziska Genève
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.33 av 5)