Hyrbil i Lyon

Hitta bäst pris på hyrbilar i Lyon genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Lyón

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Lyón, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Lyón

  • Part Dieu tågstation: Precis vid Lyóns största tågstation Part Dieu finns hela tio hyrbilskontor att besöka och hämta upp hyrbilar hos. Det är därför mycket fördelaktigt att hämta upp hyrbil i direkt anslutning till stationen om man anländer till Lyon med tåg. Tågstationen ligger mycket centralt i Lyón, och det är därför enkelt att ta sig med bil till stadens alla olika delar, och även ut till områdena i närheten.
  • De Perrache tågstation: En bit söder om Part Dieu tågstation ligger tågstationen De Perrache mitt i centrala Lyon på den halvö som utgör en stor del av staden. Här finns åtta hyrbilskontor att besöka, och alldeles i närheten finns vägarna A6 och A7, som är två av de större vägarna i området.
  • Centrala Lyon: Förutom de hyrbilskontor som ligger i anslutning till de två tågstationerna finns det även två hyrbilskontor i centrala Lyón, på Route de Vienne. Dessa kontor ligger nära Parc Blandan, och har goda vägförbindelser både inom staden och till andra områden runtomkring.
  • Västra Lyon: En bit väst om själva stadskärnan, i stadsdelen Vaise, finns också ett hyrbilskontor att besöka på Rue Berjon.

Hyra bil på Lyón flygplats

Den internationella flygplatsen i Lyón heter Lyón–Saint-Exupéry och ligger cirka två mil från centrala Lyón. På flygplatsen finns flera stora hyrbilsbolag representerade, och deras kontor ligger samlade en bit från själva flygplatsen. Här kan du exempelvis hyra från populära bolag som Hertz och Sixt. Det går gratisbussar till hyrbilskontoren från ankomsthallen, och det är lätt att ta sig dit. Var noga med att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att bilen finns på plats vid din ankomst.

Utflyktsmål i Lyón

Lyón ligger i sydöstra Frankrike i regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Lyón är känt för sina fina vindistrikt och högklassiga matkultur, och kallas ofta för landets gastronomiska huvudstad. Här serveras smakrika och närproducerade råvaror på stadens många restauranger och mysiga pubar. I Lyón finns mest krogar i världen, och den vackra stadskärnan är dessutom med på Unescos världsarvslista. Renässansdistriktet i Gamla stan, Vieux-Lyon, är en av de största i Frankrike. Här finns också välbevarade amfiteatrar, romerska ruiner och flera historiska platser och arkitektur som gör Lyón till en spännande stad full av kontraster. Lyon ligger dessutom centralt i Frankrike och utgör därför en bra startpunkt för olika utflykter med bil. Här kan du enkelt besöka badsjön Lac d’Aiguebelette och spännande städer. Närheten till både Schweiz och Italien gör även att det med fördel går att besöka dessa länder med hyrbil och få ut det mesta under en semester!

Genève

Mindre än två timmar från Lyón ligger Schweiziska Genève, en stad med ett fantastiskt läge bland bergsmassiv, floden Rhône och Genèvesjön. Här finns mycket att se och uppleva. Det finns bland annat flera intressanta museer, historiska byggnader och trevliga marknader och loppisar som går att fynda på. I stadsdelen Carouge kan du strosa bland vacker 1700-tals arkitektur, konstgallerier och butiker. I Gamla stan finns sevärdheter som katedralen St-Pierre, världsberömda museer och en av stadens främsta landmärken, fontänen Jet d’Eau.

Burgundy

Ungefär 20 mil från Lyón ligger distriktet Burgundy, som är ett av de främsta distrikten i Frankrike när det gäller vinproduktion. Här finns alltså mycket att se och uppleva för den mat- och dryckesintresserade. I området finns även flera intressanta städer, som bland annat Dijon med sina många kyrkor och kända matkultur.

Cévenne nationalpark

En bit söderut från Lyón ligger den vidunderliga nationalparken Cévenne, som omgärdas av berg. Här går det bra att både köra bil och vandra för att uppleva det fantastiska landskapet. I nationalparken finns även en del byar, där historiska Florac är en av de större.

Aix-les-Bains

Strax under en timme från Lyón ligger staden Aix-les-Bains. Staden ligger vackert vid en sjö nedanför bergskedjan Massif Def Bauges. Närheten till fantastisk och varierande natur gör Aix-les-Bains till ett härligt besöksmål för att åka skidor på vintern och vandra eller prova vattensporter på sommaren. Staden är också vida känd för sina många spaanläggningar och thermalbad.

Pérouges

Den historiska lilla orten Pérouges ligger ca 30 kilometer från Lyón. När du kommer in i den medeltida gamla staden så känns det som att befinna sig i en äkta sagovärld. Här finns pittoreska små hus, vinglande kullerstensgator och konstnärliga hantverksbutiker. Det hålls även trevliga marknader under vissa dagar. I Pérouges kan du ta en guidad tur genom staden eller utforska på egen hand.

Lac d’Aiguebelette

Om du känner för en dag med sol och bad så ligger sjön Lac d’Aiguebelette endast ca 1 timme från Lyón. Sjön anses av många vara en av de finaste, och dessutom varmaste, av Frankrikes naturliga sjöar. Sjöns vatten är inbjudande klarblått och här finns både sand-och grässtränder att sola på. Från stranden har du en fantastisk vy över de omgivande bergen. Här kan du ofta hyra kayak och paddle boards och ha en riktigt härlig dag i vattnet.

I Cévenne nationalpark finns mysiga Florac
På köravstånd från Lyon ligger schweiziska Genève
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.33 av 5)