Hyrbil i Marseille

Hitta bäst pris på hyrbilar i Marseille genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Marseille

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i franska Marseille, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Marseille

  • Centrala Marseille: Om man kommer till Marseille med tåg går det utmärkt att hämta upp hyrbil i direkt anslutning till tågstationen, som ligger mycket centralt i staden. Här finns nio hyrbilskontor samlade, och det går även enkelt att ta sig till områden i närheten med bil från dessa kontor. En bit söder om tågstationen finns ytterligare två hyrbilskontor på Boulevard Gay Lussac och Allees Leon Gambetta med ett stort antal bilar att hyra.
  • Södra Marseille: I de södra delarna av centrala Marseille finns också mycket goda möjligheter att hyra bil. Här finns sju hyrbilsbolag samlade i stadsdelen Menpenti, som ligger nära den stora vägen A50. Dessa kontor ligger på Boulevard Rabatau, Boulevard National och Allees Leon Gambetta.
  • Östra Marseille: Något utanför stadskärnan, i östra Marseille, finns det även fem hyrbilskontor att besöka. Dessa kontor ligger i ett shoppingområde med flera större butiker, som bland annat IKEA. Här går det mycket smidigt att ta sig ut på den stora vägen A50, som ligger precis bredvid området.

Hyra bil på Marseille flygplats

Marseille-Provence flygplats är namnet på stadens internationella flygplats. Den är belägen 27 kilometer från stadens centrum, och ligger nära ett flertal större vägar som tar dig vidare in till Marseille. På flygplatsen går det utmärkt att hyra bil, och flera stora hyrbilsbolag har sina kontor framför terminal 1 på flygplatsområdet. Här kan du till exempel hyra bil hos Avis, Budget och Sixt. Från ankomsthallen är det väl skyltat till hyrbilskontoren. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen är ledig vid din ankomst.

Du kan även hitta flera hyrbilskontor i centrum vid Marseille tågstation, Gare St. Charles. Här finns exempelvis Avis, Enterprise, Hertz och Sixt i närheten.

Utflyktsmål i Marseille

Som Frankrikes näst största stad har hamnstaden Marseille mycket att erbjuda sina besökare. Staden är livlig och har mycket historia och kultur att utforska. En av stadens främsta kulturattraktioner är konstmuseet Musée des Beaux Arts vid Gare Saint-Charles, vars utställningar innehåller unika konstverk från 1500-1800 talet. Nära hamnen finns även stadens historiska museum, Musée d’histoire. I Marseille kan du shoppa både exklusivt på Rue Paradis och bland välkända kedjor på Rue Saint-Ferréol. Marseille ligger vid sydkusten och på stadens restauranger kan du smaka traditionella sydfranska läckerheter som bouillabaisse. I Marseilles gamla hamn finns flera trevliga barer och caféer i de omgjorda fabrikshusen, och över södra delen av hamnen reser sig basilikan Notre-Dame de la Garde. Promenera längs strandpromenaden vid La Corniche, besök livliga marknader i kvartert Noailles och strosa bland trendiga butiker och matställen i La Plaine.

Från den gamla hamnen kan du ta båten över till öarna Les îles Friouls och besöka avskilda stränder och fästningen Château d’If. Marseilles läge mitt i underbara regionen Provence, vilket innebär att det finns många mysiga byar och fantastiskt vacker natur som lätt går att nå med bil. Här kan du kombinera en storstadsweekend med härliga landsbygdsturer och få ut det mesta av din semester. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil!

Aix-en-Provence

En bit från Marseille ligger Aix-en-Provence, en stad med mycket rik historia och många spännande sevärdheter. Det var här som den berömde konstnären Paul Cézanne hade sin atelje, som än idag går att besöka. Stadens mäktiga katedral är ett måste, och de många små och mysiga gränderna är fulla med turistpärlor.

Nationalparken Les Calanques

Marseilles kust är omgiven av vita kalkstensklippor som kallas Les Calanques, i nationalparken Parc national des Calanques. Klipporna går ner i det klarblåa vattnet och längs kuststräckan finns både vacka och avkilda badvikar och lugna vandringsleder. Du kan också åka på en båttur ut på havet från hamnen.

Stranden Point-Rouge

Från centrum kan du ta bilen till Marseilles största strand, livliga Point-Rouge. Stranden är långgrund och omtyckt av alla åldrar. Det är populärt att promenera eller åka roller-blades längs strandpromenaden, och här finns flera trevliga matställen när det är dags för en lunch eller fika i solen.

Cassis

Ungefär en timmes bilfärd från centrala Marseille ligger staden Cassis. Beläget på den sydfranska kusten är staden omringad av fantastiska landskap, och särskilt vackra är de vita kalkstensklipporna. Staden är känd för sin rosévinsproduktion, och det finns flera vingårdar att besöka i området. Ett måste för den dryckesintresserade helt enkelt!

Camargue nationalpark

12 mil väster om Marseille ligger den stora nationalparken Camargue. Här finns förutom fantastisk natur även många unika djur. Till exempel lever här både boskap och de kända Camargue-hästarna fria i parken. Sjöarna i Camargue är även de enda sjöarna i Europa som lockar flamingos.

Aix-en-Provence har många vackra fontäner
Hamnstaden Cassis är känd för sitt rosévin
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.62 av 5)