Hyrbil i Marseille

Hitta bäst pris på hyrbilar i Marseille genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Marseille

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Marseille, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Hyra bil på Marseille flygplats

Om du flyger till Marseille är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Marseille-Provence flygplats är stadens internationella flygplats. Den är belägen 27 kilometer från centrum, och ligger nära flera större vägar som tar dig vidare in till Marseille. På flygplatsen kan du hyra bil från flera stora hyrbilsbolag som har sina kontor framför terminal 1. Från ankomsthallen är det väl skyltat till hyrbilskontoren. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen är ledig vid din ankomst.

Våra hyrbilskontor i Marseille

Om du vill hyra bil i centrum så finns det flera hyrbilskontor i centrala Marseille där du kan hämta din hyrbil. De flesta är samlade i anslutning till tågstationen. Läs mer nedan och sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta.

  • Centrala Marseille: Om man kommer till Marseille med tåg går det utmärkt att hämta upp hyrbil i direkt anslutning till tågstationen Gare St. Charles, som ligger mycket centralt i staden. Här finns nio hyrbilskontor samlade, och det går även enkelt att ta sig till områden i närheten med bil från dessa kontor. En bit söder om tågstationen finns ytterligare två hyrbilskontor på Boulevard Gay Lussac och Allees Leon Gambetta med ett stort antal bilar att hyra.
  • Södra Marseille: I de södra delarna av centrala Marseille finns också mycket goda möjligheter att hyra bil. Här finns sju hyrbilsbolag samlade i stadsdelen Menpenti, som ligger nära den stora vägen A50. Dessa kontor ligger på Boulevard Rabatau, Boulevard National och Allees Leon Gambetta.
  • Östra Marseille: Något utanför stadskärnan, i östra Marseille, finns det även fem hyrbilskontor att besöka. Dessa kontor ligger i ett shoppingområde med flera större butiker, som bland annat IKEA. Här går det mycket smidigt att ta sig ut på den stora vägen A50, som ligger precis bredvid området.

Sevärdheter i Marseille

Utflyktsmål Marseille

Som Frankrikes näst största stad har hamnstaden Marseille mycket att erbjuda sina besökare. Marseilles läge mitt i underbara regionen Provence innebär att det finns många mysiga byar och fantastiskt vacker natur som lätt går att nå med hyrbil. Här kan du kombinera en storstadsweekend med härliga landsbygdsturer och få ut det mesta av din semester.

Marseille kultur och stad

Marseille bjuder både på spännande kultur och historia, rolig shopping och god mat. Shoppa både exklusivt på Rue Paradis och bland välkända kedjor på Rue Saint-Ferréol. Marseille ligger vid sydkusten och på stadens restauranger kan du smaka traditionella sydfranska läckerheter som bouillabaisse. I stadens gamla hamn finns flera trevliga barer och caféer i de omgjorda fabrikshusen, och över södra delen av hamnen reser sig basilikan Notre-Dame de la Garde. Promenera längs strandpromenaden vid La Corniche och besök livliga marknader i Noailles.

En av stadens främsta kulturattraktioner är konstmuseet Musée des Beaux Arts vid Gare Saint-Charles, vars utställningar innehåller unika konstverk från 1500-1800 talet. Nära hamnen finns även stadens historiska museum, Musée d’histoire.

Stranden Point-Rouge

Från centrum kan du ta hyrbilen till Marseilles största strand, livliga Point-Rouge. Stranden är långgrund och omtyckt av alla åldrar. Det är populärt att promenera eller åka roller-blades längs strandpromenaden, och här finns flera trevliga matställen när det är dags för en lunch eller fika i solen.

Utflykter med hyrbil runt Marseille

Aix-en-Provence

En bit från Marseille ligger Aix-en-Provence, en medeltida stad med mycket rik historia och många spännande sevärdheter. Det var här som den berömde konstnären Paul Cézanne hade sin atelje, som än idag går att besöka. Stadens mäktiga katedral är ett måste, och de många små och mysiga gränderna är fulla med turistpärlor. Runt staden finns många mysiga vingårdar i vackert landskap.

Cassis

Ungefär en timmes bilfärd från centrala Marseille ligger staden Cassis. Beläget på den sydfranska kusten är staden omringad av fantastiska landskap, och särskilt vackra är de vita kalkstensklipporna. Staden är känd för sin produktion av rosévin, och det finns flera vingårdar att besöka i området. Ett måste för den dryckesintresserade helt enkelt!

Bila längs kusten från Marseille

Marseille läge vid Frankrikes södra kust är en perfekt utgångspunkt för en roadtrip. Härifrån är det bara ca 2 timmars körning till Cannes på Franska Rivieran! Fortsätt längs kusten för att besöka rivierans pärlor som Antibes, Nice och Monaco. På vägen får du njuta av fantastiska medelhavsstränder, mysiga byar på franska landsbygden och rivierans exklusiva resorter.

Om du kör från Marseille längs vattnet kan du ta en avstickare till den lyxiga badorten St. Tropez och njuta av underbara sandstränder och ett livligt nattliv. Oavsett om du vill utforska staden eller köra längre längs kusten, så är det en fantastiskt upplevelse att hyra bil i Marseille och uppleva regionen i din egen takt! Om du är intresserad av att återlämna hyrbilen i en annan stad så undersök möjligheten till envägshyra.

Aix-en-Provence har många vackra fontäner
Hamnstaden Cassis är känd för sitt rosévin
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.62 av 5)