Hyrbil i Marseille

Hitta bäst pris på hyrbilar i Marseille genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Marseille

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i franska Marseille, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Marseille

  • Centrala Marseille: Om man kommer till Marseille med tåg går det utmärkt att hämta upp hyrbil i direkt anslutning till tågstationen, som ligger mycket centralt i staden. Här finns nio hyrbilskontor samlade, och det går även enkelt att ta sig till områden i närheten med bil från dessa kontor. En bit söder om tågstationen finns ytterligare två hyrbilskontor på Boulevard Gay Lussac och Allees Leon Gambetta med ett stort antal bilar att hyra.

  • Södra Marseille: I de södra delarna av centrala Marseille finns också mycket goda möjligheter att hyra bil. Här finns sju hyrbilsbolag samlade i stadsdelen Menpenti, som ligger nära den stora vägen A50. Dessa kontor ligger på Boulevard Rabatau, Boulevard National och Allees Leon Gambetta.

  • Östra Marseille: Något utanför stadskärnan, i östra Marseille, finns det även fem hyrbilskontor att besöka. Dessa kontor ligger i ett shoppingområde med flera större butiker, som bland annat IKEA. Här går det mycket smidigt att ta sig ut på den stora vägen A50, som ligger precis bredvid området.

Hyra bil på Marseille flygplats

Marseille-Provence flygplats är namnet på stadens internationella flygplats. Den är belägen 27 kilometer från stadens centrum, och ligger nära ett flertal större vägar.

På flygplatsen går det utmärkt att hyra bil, och flera stora hyrbilsbolag har sina kontor vid flygplatsens parkering. Från ankomsthallen är det väl skyltat till hyrbilskontoren.

Utflyktsmål i Marseille

Beläget mitt i underbara regionen Provence erbjuder området runt Marseille många mysiga byar och fantastiskt vacker natur som lätt går att nå med bil.

Aix-en-Provence
En bit från Marseille ligger Aix-en-Provence, en stad med mycket rik historia och många spännande sevärdheter. Det var här som den berömde konstnären Paul Cézanne hade sin atelje, som än idag går att besöka. Stadens mäktiga katedral är ett måste, och de många små och mysiga gränderna är fulla med turistpärlor.

Cassis
Ungefär en timmes bilfärd från centrala Marseille ligger staden Cassis. Beläget på den sydfranska kusten är staden omringad av fantastiska landskap, och särskilt vackra är de vita kalkstensklipporna. Staden är känd för sin rosévinsproduktion, och det finns flera vingårdar att besöka i området. Ett måste för den dryckesintresserade helt enkelt!

Camargue nationalpark
12 mil väster om Marseille ligger den stora nationalparken Camargue. Här finns förutom fantastisk natur även många unika djur. Till exempel lever här både boskap och de kända Camargue-hästarna fria i parken. Sjöarna i Camargue är även de enda sjöarna i Europa som lockar flamingos.

Aix-en-Provence har många vackra fontäner
Hamnstaden Cassis är känd för sitt rosévin
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.62 av 5)