Hyrbil i Nice

Hitta bäst pris på hyrbilar i Nice genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Nice

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Nice, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Vi har hyrbilskontor både i centrala Nice och på Nice Côte Azur flygplats. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Nice

  • Nice tågstation – Om man ankommer med tåg till Nice är det mycket smidigt att hyra bil på tågstationen. På stationen finns tre hyrbilsbolag representerade, med ett stort utbud av hyrbilar. På andra sidan gatan från tågstationen, på Avenue Auber, finns också ett hyrbilskontor. Tågstationen ligger på bekvämt avstånd från en av områdets större vägar, och är man intresserad av att köra på utflykter i området är det enkelt att ta sig ut från Nice från dessa hyrbilskontor.
  • Södra Nice – Det finns även ett antal hyrbilskontor i centrala Nices södra del. I nära anslutning till stranden finns till exempel ett hyrbilskontor på Hotel Le Méridien. I samma område, på Avenue Gustave V, finns tre hyrbilskontor samlade. Från denna del av Nice går det mycket enkelt att ta sig runt till stadens olika delar, men även ut på de större vägarna till närliggande områden.

Hyra bil på Nice flygplats

Nice internationella flygplats heter Nice Côte Azur flygplats, och är belägen cirka en halv mil från staden via motorvägen A8 och Promenade des Anglais. I anslutning till flygplatsen finns ett hyrbilscentrum där samtliga stora hyrbilsbolag har kontor. Här kan du hyra bil från exempelvis Avis, Budget, Sixt, Enterprise och Europcar. För att ta sig till hyrbilskontoren kan man antingen gå eller ta en gratisbuss från ankomsthallen som går direkt till hyrbilscentrumet. Vägen dit är väl skyltad. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Utflyktsmål i Nice

Nices närhet till den Franska rivieran gör att det lätt går att ta sig till både sol, bad och fantastisk natur från staden. Nice bjuder också på riktigt härlig shopping längs Avenue jean médecin, exklusiva Avenue de suède eller i gamla stan, Vieux Nice. I gamla stan finns trevliga matmarknader och souvenirbutiker bland pampig 1700-tals arkitektur. Du hittar också bra shopping i de stora varuhusen Nice etoile och Cap 3000. I Nice kan du prova fina viner och njuta av riktigt god mat med influenser från Italien, vars landsgräns går ca 3 timmar från Nice. Endast 20 minuter från centrum finns fina stränder vid den pittoreska lilla staden Villefranche-sur-Mer, om du finner stranden längs livliga Promenade des Anglais för välbesökt av turistgrupperna.

I närområdet finns även andra sevärdheter som går att ta sig till med hyrbil, så att du får ut det mesta av din semester. Med bil öppnar sig hela den härliga franska sydkusten med fantastiska vyer. Packa picknickkorgen och upplev den Franska rivieran med hyrbil!

Cannes

Endast 45 minuter från Nice ligger exklusiva Cannes på Franska rivieran. Förutom sin årliga filmfestival är Cannes ett omtyckt besöksmål för den härliga strandpromenad Croisette, fina badstränder och många restauranger, caféer och ett livligt nattliv. I Cannes finns också ett stort utbud av shopping inom exklusiva designers och kända märken längs Rue d´Antibes.

Monaco

Ca 30 minuter från Nice ligger Monaco, som är den främsta orten längs den exklusiva rivieran. Staden utrstrålar exklusivitet med sina pampiga palats, kasino och lyxiga yachter, men här finns också flera världskända museum och konstgallerier. I den medeltida Gamla stan Monaco-Ville kan du strosa bland vackra hus och mysiga caféer.

Aux-en-provence

Aux-en-provence är en vacker medeltida stad ca 2 timmar från Nice, vid foten av berget Sainte-Victoire. I Aux-en-provence finns en riktigt mysig atmosfär med över 20 porlande fontäner, omgivande vingårdar och mat-och antikmarknader. Här kan du shoppa allt ifrån kända märken till fina souvenirer och närproducerade råvaror. Promenera längs den vackra avenyn Cours Mirabeau och ät och drick gott på någon av stadens många restauranger.

Eze

Om man bestämmer sig för att köra en rundtur längs den Franska rivieran är det nästan ett måste att göra ett stopp vid medeltidsstaden Eze. Beläget på en klippa blickar staden ut över det sydfranska landskapet och havet. Här finns många historiska byggnader och mysiga restauranger och fik att njuta av.

Gorge du Verdon

Ungefär två timmars bilfärd från staden ligger Gorge du Verdon: en djup floddal som sägs vara en av de allra vackraste i Europa. Här kan man ta bilen runt floddalen och beundra den fantastiska naturen. Känner man sig sugen på äventyr går det även att åka kajak i floden, vars vatten är karaktäristiskt turkosblått.

Genoa

Med Nices nära läge till Italien går det med fördel att göra en avstickare till grannlandet med bil. En av de italienska städerna som ligger på köravstånd är Genoa, som även är en av de största städerna i området. Här finns storstadspuls blandat med historiskt värdefulla byggnader, omgivet av ett fantastiskt vackert landskap.

Ett stopp i Eze på Franska rivieran är ett måste
Gorge du Verdon är känt för sitt turkosblåa vatten
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.50 av 5)