Hyrbil i Nice

Hitta bäst pris på hyrbilar i Nice genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Nice

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Nice, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Vi har hyrbilskontor både i centrala Nice och på Nice Côte Azur flygplats. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Nice

  • Nice tågstation – Om man ankommer med tåg till Nice är det mycket smidigt att hyra bil på tågstationen. På stationen finns tre hyrbilsbolag representerade, med ett stort utbud av hyrbilar. På andra sidan gatan från tågstationen, på Avenue Auber, finns också ett hyrbilskontor. Tågstationen ligger på bekvämt avstånd från en av områdets större vägar, och är man intresserad av att köra på utflykter i området är det enkelt att ta sig ut från Nice från dessa hyrbilskontor.
  • Södra Nice – Det finns även ett antal hyrbilskontor i centrala Nices södra del. I nära anslutning till stranden finns till exempel ett hyrbilskontor på Hotel Le Méridien. I samma område, på Avenue Gustave V, finns tre hyrbilskontor samlade. Från denna del av Nice går det mycket enkelt att ta sig runt till stadens olika delar, men även ut på de större vägarna till närliggande områden.

Hyra bil på Nice flygplats

Nice internationella flygplats heter Nice Côte Azur flygplats, och är belägen cirka en halv mil från Nice.

I anslutning till flygplatsen finns ett hyrbilscentrum där samtliga stora hyrbilsbolag har kontor. För att ta sig dit kan man antingen gå eller ta en gratisbuss från ankomsthallen som går direkt till hyrbilscentrumet. Vägen dit är väl skyltad.

Utflyktsmål i Nice

Nices otroliga närhet till den Franska rivieran gör att det lätt går att ta sig till både sol, bad och fantastisk natur från staden. Men i närområdet finns även en del andra sevärdheter som går att ta sig till med hyrbil.

Eze
Om man bestämmer sig för att köra en rundtur längs den Franska rivieran är det nästan ett måste att göra ett stopp vid medeltidsstaden Eze. Beläget på en klippa blickar staden ut över det sydfranska landskapet och havet. Här finns många historiska byggnader och mysiga restauranger och fik att njuta av.

Gorge du Verdon
Ungefär två timmars bilfärd från Nice ligger Gorge du Verdon: en djup floddal som sägs vara en av de allra vackraste i Europa. Här kan man ta bilen runt floddalen och beundra den fantastiska naturen. Känner man sig sugen på äventyr går det även att åka kajak i floden, vars vatten är karaktäristiskt turkosblått.

Genoa
Med Nices nära läge till Italien går det med fördel att göra en avstickare till grannlandet med bil. En av de italienska städerna som ligger på köravstånd är Genoa, som även är en av de största städerna i området. Här finns storstadspuls blandat med historiskt värdefulla byggnader, omgivet av ett fantastiskt vackert landskap.

Ett stopp i Eze på Franska rivieran är ett måste
Gorge du Verdon är känt för sitt turkosblåa vatten
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.50 av 5)