Hyrbil på Nice flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Nice flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Nice flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Nice flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike innan, läs våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Nice Côte d’Azur flygplats

Nice flygplats heter Aéroport Nice Côte d’Azur (flygplatskod NCE), och kallas internationellt för Nice Côte d’Azur Airport. Nice flygplats ligger bara ca 7 kilometer från centrum, och det tar ca 15 minuter att köra från flygplatsen till city. Via flygplatsområdet går flera bra och välskyltade förbindelser med närliggande städer. Den bildsköna Promenade des Anglais går från flygplatsen genom Nice, och här tar större vägar som Autoroute A8 vid och leder exempelvis söderut till Cannes.

Hämta hyrbil på Nice flygplats

På Nice flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller och tillval. Hyrbilsbolagens kontor finns samlade i Terminal 1 och Terminal 2. Vissa bolag finns endast i en av terminalerna, så kolla upp i din bokning vilken terminal du flyger till. Det går en gratis shuttlebuss mellan terminalerna som tar ca 5 minuter, och det går smidigt att hämta hyrbilen.

Alla hyrbilar som hämtas efter klockan 22.00 hämtas däremot i Terminal 2 i Car Rental Center bakom parkeringshus P5. Då kan du åka med en gratis shuttlebuss till hyrbilskontoret om du landar i Terminal 1.

  • Terminal 1: Gå till ankomsthallen efter att du har landat och hämtat ditt bagage. Följ skyltar till Gate A1/A2 där du finner hyrbilsbolagen bredvid flygplatsens informationskontor.
  • Terminal 2: Hyrbilsbolagen har sina servicebord i ankomsthallen mellan Gate A2 och A3. Du hämtar och återlämnar sedan hyrbilen bakom Car Park P5 i Terminal 2.

Om du planerar att lämna tillbaka hyrbilen utanför ordinarie tider är det bra att undersöka möjligheterna i förväg. Ibland kan det tillkomma en avgift utanför ordinarie tider.

Adress till Nice Airport
Nice Côte d’Azur flygplats, Rue Costes et Bellonte, 06206 Nice

Hyrbilsbolag på Nice flygplats

I tabellen ser du bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Nice flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket till exempel från Nice längs franska Rivieran, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Få mer information genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka Plats
Avis Obegränsad Hyrbilscenter
Budget Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar 250 km per hyra Hyrbilscenter
Enterprise Obegränsad Hyrbilscenter
Europcar 250 km per hyra Hyrbilscenter
Firefly 300 km per hyra Hyrbilscenter
Goldcar 300 km per hyra Hyrbilscenter
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
InterRent Obegränsad Hyrbilscenter
Keddy 200 km per hyra Hyrbilscenter
Rentacar 250 km per hyra Meet & Greet
Rhodium Obegränsad Hyrbilscenter
Sixt 250 km per hyra Hyrbilscenter
Thrifty Obegränsad Hyrbilscenter

Om hyrbilsbolaget erbjuder Meet & Greet så innebär det att en representant för bolaget kommer och möter dig på flygplatsen efter att du har bokat. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg.

Bensinstationer nära Nice flygplats

Det finns en bensinstation på flygplatsområdet nära Terminal 2, Dyneff Petrol Station. Närbutiken har öppet mellan 06–22 varje dag. Det finns flera bensinstationer längs de större vägarna som går via flygplatsområdet, som BP på Boulevard René Cassin. Det enklaste är oftast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps när du ska tanka upp innan återlämning.

Utflykter med hyrbil från Nice

Utflykter och sevärdheter i Nice

Det finns mycket att uppleva med hyrbil i Nice och den franska Rivieran! Börja din vistelse med att köra längs Promenade des Anglais och njut av vyerna av det klarblåa havet och staden längs strandpromenaden. Förutom härliga badstränder, exklusiva restauranger och lyxhotell längs den palmklädda kustlinjen har Nice många kulturella sevärdheter. Staden har flera konstmuseum och är känd för sina trevliga marknader, som säljer både kuriosa och närproducerade råvaror, till exempel den stora marknaden i Cours Saleya.

Parkera hyrbilen och ta en tur i Nice gamla stadsdel Vieux Nice bland trånga gator, vacker arkitektur och charmiga butiker och uteserveringar. Vill du shoppa mer exklusivt väntar shoppinggatan Avenue Jean Médecin i centrum. Avsluta dagen med en drink och god middag på en av restaurangerna vid vattnet.

Köra längs franska Rivieran

Det är en fantastisk upplevelse att bila längs franska Rivieran. Hyrbil är verkligen att rekommendera så att du kan få ut det bästa av ditt besök, då Nice är en fin utgångspunkt för att uppleva den vackra kusten och närliggande semesterfavoriter. När du är redo att utforska Nice härliga omnejd så väntar lättillgängliga platser som Cannes, Aux-en-Provence, Monaco och Italien med fina smultronställen att utforska på vägen. Det är väl värt att hyra bil på Nice flygplats för att uppleva kustens vackra destinationer i din egen takt.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)