Hyrbil i Chambery

Hitta bäst pris på hyrbilar i Chambery genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Chambery

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Chambery, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Frankrike innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i centrala Chambery

Det är enkelt att hyra bil inför ditt besök i Chambery, och det finns hyrbilsbolag både inne staden och på flygplatsen. Från Chambery flygplats går bussar till närliggande orter och väl inne i Chambery kan du hyra bil vid centralstationen Gare de Chambéry – Challes-les-Eaux. Här finns populära hyrbilsbolag som Hertz, Europcar, Avis och Keddy. I centrum finns också Sixt på Quai des Allobroges, ca 7 minuters promenad från stationen.

Hyra bil på Chambery flygplats

Om du ska åka vidare till närliggande skidorter runt om Chambery så är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Från Chambery flygplats till centrala Chambery är det ca 12 kilometer, och du når staden smidigt via den regionala motorvägen. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Sixt, Enterprise och Hertz. Bolagen har sina informationsdiskar i flygplatsens hyrbilscenter i terminalerna, och är enkla att hitta till när du har landat. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Sevärdheter Chambery

Chambery ligger i Auvergne-Rhône-Alpes i sydöstra Frankrike. Många reser hit för att åka skidor runt Chambery. Förutom att vara en väldigt vacker stad med många historiska gamla byggnader och storslagen utsikt över de kringliggande bergen, så är destinationen nämligen en perfekt utgångspunkt för en skidsemester i de franska och italienska alperna. Med hyrbil når du enkelt de charmiga skidorterna i regionen, som ligger inom några timmar från Chambery. Men regionen Auvergne-Rhône-Alpes är också ett härligt besöksmål på sommaren. Chambery ligger endast en timmes körning från den medeltida alpstaden Annecy, som är väldigt romantisk med sina kanaler och sagolika stenhus.

Skidorter nära Chambery

Arêches-Beaufort

Den lilla byn Arêches-Beaufort ligger i Savoie och är ett riktigt smultronställe. Arêches-Beaufort är en traditionell alpby med gångavstånd till skidliften vid berget Grand Mont. Här finns den lilla gemytliga skidresorten Le Planay, som ligger vackert med Mont Blanc i bakgrunden. Le Planay erbjuder barnsäkra områden vilket gör det till en avslappnad destination för hela familjen. Här finns ett par restauranger på huvudgatan, och byn är känd som en härlig skidort utan de vanliga köerna eller turistgrupperna. Det tar ungefär en timme att köra från Chambery till Arêches-Beaufort.

Le Grand Bornand

Le Grand Bornand är bland vackraste och de bäst bevarade byarna i området. Byn har ett fantastiskt läge mellan Mont Blanc, sjön Annecy och Schweiz med mindre än en timmes körning från Geneve. Byn är populär för sin autentiska alp-atmosfär och den storslagna naturen i skidområdet Aravis. Le Grand Bornand bjuder på riktigt bra skidåkning med de majestätiska bergen som bakgrund. I byn finns trächalets som är över 300 år gamla. Här kan du njuta av ”Aprés-ski” på en av de mysiga restaurangerna, eller ta en öl på någon av de livliga pubarna. Det tar ca 70 minuter att köra från Chambery till Le Grand Bornand.

St Martin de Belleville

Saint-Martin-de-Belleville är en riktigt mysig skidort ungefär 96 kilometer från Chambery. Den gamla lantbrukarbyn är lika sagolikt vacker som sin dramatiska omnejd med sin gamla kyrka, lilla torg och sten-och träbyggnader. Här är det nära till de massiva skidbackarna i Les Trois Vallées, ”de tre dalarna”, som är världens största sammanhängande skidområde. Byn är känd för sin fridfulla stämning och står i kontrast mot nybyggda skidresorter i regionen. I Saint-Martin-de-Belleville finns både hotell och matställen med livemusik och evenemang på kvällarna.

Annecy

Den gamla staden Annecy ligger ca 45 minuters körning från Chambery. Staden ligger vackert inbäddad bland berg, stilla sjöar och urskogar. Miljön skapar en känsla av Venedig med gröna kanaler som flyter längs pastellfärgade medeltida stenhus med spetsiga tak. Annecy har en lång historia och blev bosättning för över 4000 år sedan, men tillhörde Frankrike först i mitten på 1800-talet. Staden är ett populärt besöksmål mycket på grund av sitt läge vid den vackra Annecysjöns strand, vilket uppmuntrar till härliga dagsutflykter och vattensporter i sitt djublåa vatten. Här finns också trevlig shopping, mysiga pittoreska caféer och matställen i de gamla gränderna. Annecy är trevligt att besöka på våren och hösten, när turistgrupperna inte är så stora och klimatet är behagligt.

Grenoble

Grenoble, som ligger ca 50 minuter med hyrbil från Chambery, ligger i en dal omsluten av majestätiska berg. Staden ligger mitt i franska alperna och kallas också för Alpernas huvudstad. Här möts de två floderna Drac och Isére, och de höga gamla stenhusen blickar ut över stilla vatten och fjälltopparna i bakgrunden. Grenoble är en trevlig stad full av liv och charm med flera museum, konstcenter och fina promenadstråk. På många av Grenobles mysiga barer och restauranger kan du du ta del av det äkta franska köket. En av de främsta attraktionerna är fortet La Bastille som nås med lift upp över berget, och närheten till fjällen ger fina möjligheter för friluftsaktiviteter som klättring och åka skidor.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)