Hyrbil i Paris

Hitta bäst pris på hyrbilar i Paris genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Paris

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Paris, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. För den som bara vill stanna i de centrala delarna av staden är hyrbil sällan speciellt smidigt. Utanför Paris finns däremot flera trevliga utflyktsmål. En av de mest kända attraktionerna är Normandie som ligger norr om staden vid kusten. Ett annat trevlig utflyktsmål är Champagne-regionen i närheten av Reims. Ett tips kan vara att stanna ett par dagar i Paris utan hyrbil för att sedan hämta hyrbilen inne i Paris och ta er ut på på vägarna. Om du inte hyrt bil i Frankrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Frankrike via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Paris

I Paris finns ett mycket stort antal hyrbilskontor utspridda runt om i stadens alla delar. Det går därför utmärkt att hämta upp hyrbil på många olika platser i staden. Nedan följer en lista på några av de mest välbesökta områdena där det finns många hyrbilskontor.

  • Paris tågstationer: De två största tågstationerna i Paris heter Gare du Nord och Gare de l’Est, och de ligger relativt nära varandra i centrum. I anslutning till båda dessa tågstationer finns ett stort antal hyrbilskontor. Även vid tågstationen Gare de Lyon i sydöstra Paris finns ett större antal hyrbilskontor. Om man kommer med tåg till Paris går det alltså utmärkt att hämta upp en hyrbil direkt vid ankomsten till stationen.
  • Centrala Paris: Det finns ett mycket stort antal hyrbilskontor i de mer centrala delarna av Paris. Bland annat går det att hyra bil i närheten av Louvren och Champs Elysees. Vid tågstationen Gare Saint Lazare finns tre stora hyrbilskontor. Även vid Etoile Foch finns ett par hyrbilskontor, och från dessa kontor går det enkelt att ta sig ut från Paris och till närliggande områden.
  • Södra Paris: I de södra delarna av Paris finns mycket goda möjligheter att hyra bil. Bland annat finns sju stycken hyrbilskontor i anslutning till tågstationen Gare Montparnasse, som ligger mellan områdena Montparnasse och Necker.

Hyra bil på Paris flygplats

Till Paris går det att ta sig till via tre olika flygplatser: d’Orly, Charles de Gaulle och Paris Beauvais Tillé. Den största av de tre är Charles de Gaulle, som även är den näst största flygplatsen i hela Europa. Den ligger cirka 2.5 kilometer från centrum. Beauvias ligger lite över 7 kilometer från centrum, och närmast ligger d’Orly, under två kilometer från centrala Paris. På samtliga flygplatser finns de stora hyrbilsbolagen representerade, och det finns utmärkta förbindelser från deras kontor till Parisområdet. Var noga med att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Sevärdheter i Paris

Paris är staden som har allt i form av historiska platser, härlig shopping och spännande sevärdheter. Strosa i charmiga Monmartre och besök någon av stadens världsberömda museum som Louvren. Se Eiffeltornets glittrande lampor på kvällen och ta en drink och god middag på en uteservering. Paris har magiska upplevelser för allas önskemål! Men när man vill komma bort från storstadshetsen en stund är bilutflykter ett perfekt alternativ, och ett härligt sätt att få ut det mesta av semestern. I närområdet runt Paris finns mycket intressant och spännande att uppleva. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil!

Utflykter med hyrbil runt Paris

Versailles

Världsberömda kungliga palatset Versailles ligger mindre än en timmes bilfärd från centrum och är ett vackert utflyktsmål. Versailles byggdes av “solkungen” Ludvig XIV under 1600-talet och är en av de mest besökta historiska platserna i Europa. Här går det att se pampig arkitektur och konst som har influerat Europa under århundraden. På sommaren är en promenad i den magnifika parken ett måste. I närområdet finns även många trevliga ställen att stanna till på under en biltur.

Monets hus och trädgård

Ett besök hos konstnären Claude Monets hus i Giverny är givet för dig som är intresserad av historia och vackra omgivningar. Här anlade Monet sin egen trädgård så att han kunde måla av den när årstiderna skiftade. Idag är huset och trädgården monument över hans konstverk, och det är inte svårt att finna inspiration i de grönskande omgivningarna. Här finns den vackra vattenträdgården med Japanska bron och den blommande Franska trädgården. Giverny ligger ca 75 kilometer från Paris.

Disneyland Paris

Endast 40 kilometer från Paris ligger det magiska nöjesparken Disneyland! Här finns över 300 åkattraktioner i sagolika miljöer som Big Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean, Ghost Manor och mycket mer. Träffa dina favoritkaraktärer från Disney och ät gott på någon av parkens många restuaranger och fikaställen. Disneyland har roliga och minnesvärda aktiviteter för alla åldrar, och är definitivt en av platserna att besöka om du ska hyra bil i Paris!

Champagné-distriktet

Ungefär två timmar med bil från staden ligger Champagné-distriktet, känt för sin produktion av drycken med samma namn. En tur hit är perfekt för en dagsutflykt, och i området finns många trevliga städer och byar att besöka, som till exempel Reims och Epernay. Här finns många vinodlingar och gårdsbutiker som är öppna för allmänheten och väl värda ett besök.

Normandie

I Normandie är historiens vingslag konstant närvarande efter de allierades historiska landstigning år 1944. Här går bland annat att besöka stranden i Normandie, där D-dagen i andra världskriget utspelade sig. För den historieintresserade är ett besök i Normandie ett absolut måste. I staden finns även en amerikansk kyrkogård, och många andra historiskt intressanta platser går att se i Normandie och i dess närområde.

I Champagné-distriktet finns många vinodlingar
Det finns mycket att se i berömda Versailles
Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.83 av 5)