Hyrbil i Larnaca

Hitta bäst pris på hyrbilar i Larnaca genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Larnaca, Cypern

Här hittar du information för att resa till Larnaca och tips för att hyra bil inför ditt besök. Om du inte hyrt bil på Cypern innan, läs våra generella tips om hyrbil på Cypern via länken nedan.

Larnaca ligger vackert på Cyperns sydöstra kust. Det är verkligen rekommenderat att hyra bil inför din resa till Cypern; det finns mycket att utforska längs medelhavskust och grönskande landsbygd, och det är väldigt smidigt att köra på ön. Du kan enkelt hyra bil på flygplatsen eller i centrala Larnaca.

Larnaca flygplats Cypern

Larnaca flygplats (LCA) är den största och mest trafikerade flygplatsen på Cypern. Flygplatsen ligger ca 6 kilometer från centrala Larnaca, och är även den närmaste flygplatsen för turistorten Ayia Napa. Motorvägen A3 går från flygplatsen så att du enkelt kan ta dig vidare med bil.

Hyra bil på Larnaca flygplats

Det är lätt att hitta på flygplatsen, som endast har en terminal. Här finns flera välkända hyrbilsbolag med ett bra utbud av bilar. Hyrbilskontoren finns i ankomstterminalen efter att du hämtat ditt bagage, och här hämtar du nycklar till din hyrbil. Ett par bolag finns off-airport och då tar du en gratis shuttlebuss. Läs mer via länken nedan.

Hyra bil i Larnaca

Om du vill stanna i centrum ett par dagar innan du hämtar hyrbil och gör utflykter, så kan du också hyra bil i centrala Larnaca. Det finns ett hyrbilsbolag nära strandpromenaden, där du sedan enkelt tar dig ut på vägar som fortsätter runt ön. Sök i sökmotorn för att se hyrbilsbolag på en karta. Det är dock ofta smidigast att hyra bil på flygplatsen, som bara ligger 8 minuter från centrum och där störst utbud finns. Du slipper dessutom transfers vid ankomst och hemfärd.

Se och göra i Larnaca

Sevärdheter och utflykter

Kuststaden Larnaca är Cyperns tredje största stad. Larnaca är ett populärt resmål för sin härliga kombination av gemytlig stad, badstrand och strategiska läge för att åka på utflykter. Här finns en härligt lång strandpromenad, Seafront, som kantas av uteserveringar och tavernor med en härlig stämning i solnedgången.

Runtom Larnaca finns flera fina sandstränder med Cyperns klassiska klarblåa vatten. Nära centrum breder Finikoudes Beach ut sig, en livlig strand med nära till shopping och restauranger. Passa på att prova den lokala cypriotiska maten med fräscha klassiker som halloumi och kolgrillad kebab i pitabröd. Precis bakom Seafront väntar butiker och stadens shoppinggator, och varje helg hålls en marknad.

Larnaca är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och utforska resten av Cypern. Cypern har fantastiskt vacker kust och landsbygd, och här hittar du egna smultronställen mellan utflyktsmålen. Här kommer några tips på utflykter från Larnaca.

Ayia Napa

Ayia Napa ligger ca 50 kilometer från Larnaca längst ut på Cyperns sydöstra kust. Ayia Napa är Cyperns mest populära turistort och är ett klassiskt resmål för sina fantastiska badstränder och livliga nattliv. Några kilometer från centrum ligger den berömda stranden Nissi Beach, som anses vara en av de vackraste i Europa. På kvällen blir centrum ett livligt festställe med många restauranger, barer och nattklubbar. Med hyrbil kan du också ta dig ut till Kap Greco som är en fantastiskt vacker udde nära Ayia Napa.

Nicosia

Nicosia är Cyperns huvudstad som ligger inåt landet ca 1 timme från Larnaca. Huvudstaden är ett perfekt utflyktsmål om du vill få en paus från stranden och utforska vacker stad, kultur och historia. I centrum finns de äldsta kvarteren innanför den venetianska muren. Här finns vacker arkitektur och pittoreska uteserveringar i de smala gränderna, och palmerna ger Gamla stan en nästan orientalisk stämning. Gamla staden är bilfri så parkera hyrbilen och strosa bland Nicosias gamla byggnader.

Pafos

Pafos var Cyperns huvudstad under romartiden, och idag kan turister njuta av både historiska sevärdheter och underbar kust. Staden är klassad som världsarv för sina många antika lämningar och medeltida fort. Men här finns också moderna hotell och shoppingcenter, en härlig strandpromenad och mysiga restauranger i stadsdelen Ktima. Pafos ligger ca 134 kilometer från Larnaca.

Aphrodite’s Rock

Enligt legenden ska gudinnan Afrodite ha rest från havet utanför Pafos, och ca 20 minuter från centrum finns Aphrodite’s Rock. Vägen förbi klippan ger en av öns absolut bästa utsikt över det glittrande turkosa havet och dramatiska kustlinje, och är väl värt ett besök om du har tillgång till hyrbil. Klippan ligger ca 113 kilometer från Larnaca och ca 20 minuter innan Pafos, och på vägen dit kan du också köra genom den vackra staden Limassol längs sydkusten. Det finns så mycket att se med hyrbil på Cypern!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)