Hyrbil i Austin

Hitta bäst pris på hyrbilar i Austin genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Austin

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Austin, Texas och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Austin är delstaten Texas huvudstad. Texas ligger centralt i söder och är vanligtvis ett stopp under en längre roadtrip i USA, men det går också fint att utgå härifrån. I Austin kan du hyra bil på flygplatsen och i Downtown.

Hyra bil på Austin flygplats

Austin-Bergstrom International Airport (AUS) ligger ca 8 kilometer från Downtown Austin. Flygplatsen är omgiven av bra förbindelser, och via motorväg 71/Interstate 35 kommer du vidare in till staden. Det tar ca 15 minuter att köra. Det finns flera välkända hyrbilsbolag på Austin flygplats med ett stort utbud av bilmodeller och tillval.

Hämta hyrbil på Austin flygplats

Hyrbilsbolagen finns en kort promenad från terminalen i flygplatsens hyrbilscenter. För att komma dit så går du ut ur terminalen via markerade övergångsställen. Följ skyltarna mot Rental Cars. Du kan också ta en gratis shuttlebuss.

Om ditt hyrbilsbolag finns utanför flygplatsen, följ skyltar mot Off Airport Rental Cars för upphämtning på Level G. Hör med ditt hyrbilsbolag var de finns på flygplatsen. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg, då det finns begränsat med bilar utanför bokningarna.

Adress till hyrbilscenter
3819 Presidential Blvd., Austin, TX, 78719

Återlämna hyrbilen

När du ska lämna tillbaka hyrbilen så följer du enkelt skyltar mot Car Rental när du närmar dig flygplatsen. Du återlämnar hyrbilen på samma plats precis utanför terminalen.

Bensinstation nära Austin flygplats

Den närmaste bensinstationen är Texaco som ligger några minuter från flygplatsen på Spirit of Texas Drive. Stationen har ett bra läge för att tanka upp hyrbilen innan återlämning. Du kan också söka efter bensinstationer i Google Maps i anslutning till flygplatsen.

Hyra bil i centrala Austin

Du kan också hämta hyrbil på flera ställen inne i Austin, där du sedan enkelt kan ta dig upp på närliggande motorvägar. Om ni ska göra en roadtrip och vill lämna tillbaka hyrbilen i en annan stad, undersök en envägshyra hos ditt bolag. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Se och göra med hyrbil i Austin

Sevärdheter i Austin

Coola huvudstaden Austin ligger centralt i sydöstra Texas. Staden lockar fler och fler besökare för sitt kulturutbud, restauranger och framförallt för sin kända musikscen. Smeknamnet Live Music Capital of the World hintar om Austins kärlek till musiken; i centrum kan du höra livemusik på över 250 platser! I staden finns flera underhållningsdistrikt där du hittar spännande museum, trendiga butiker och charmiga uteserveringar under blinkande lyktor. Gatan Sixth Street är kantad av livliga barer och matställen, och runt 2ND Street District hittar du Downtowns roliga shoppingutbud.

Austin har flera intressanta platser att besöka, men missa inte att göra utflykter till sevärda platser i området! Runt Austin finns häftig natur, flera coola städer och mycket att utforska. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Utflykter från Austin

Texas är den näststörsta delstaten i USA, och många sevärdheter finns på köravstånd från Austin. Det finns dessutom flera natursköna vägar med häftig landskap utanför bilrutan. Här kommer några tips på utflykter som du kan göra med hyrbil från Austin.

San Antonio

San Antonio ligger ca 128 kilometer söder om Austin. Staden har en rik historia och är mest känd för Alamo, den historiska vägstationen mellan Texas och Mexico där slaget vid Alamo utspelade sig år 1836. Idag kan du besöka Alamo och se utställningar i det välbevarade gamla fortet. Inte långt därifrån går The Riverwalk i Downtown San Antonio, ett mysigt område för sightseeing, shopping och trevliga restauranger längs vattnet. San Antonio har en hel del fascinerande natur, som grottorna Natural Bridge Caverns med underjordiska kammare och unika formationer. Ta en guidad tur ner i grottorna för en oförglömlig naturupplevelse! San Antonio är en riktigt trevlig stad och väl värt ett besök om du ska hyra bil i Austin.

Lake Travis

Texas har gott om vidsträckt slätt som är vacker att köra genom i solnedgången. Men det finns också en hel del härliga vattendrag som passar bra som utflyktsmål under heta dagar. Lake Travis är en massiv sjö och ett av de mest besökta rekreationsområdena i delstaten. Runt sjön finns oändligt med aktiviteter med resorter, vingårdar, bryggerier, restauranger, vattenparker och mycket mer. Kalkbottnen skapar kristallklart vatten att bada i, och du kan prova bland annat jet ski, paddle board och wakesurfing. Under ett besöker i Lake Travis kommer du inte ha en tråkig stund! Sjön är lätt att ta sig till med hyrbil och ligger ca 32 kilometer från Austin.

Houston

Houston är Texas största stad och ligger ca 266 kilometer från Austin. Stadens främsta attraktion är Space Center Houston, som är ett center för NASA Johnson Space Center där du kan se intressanta utställningar om landets rymdprogram. Om du är intresserad av matkulturen i Texas så är Houston ett bra utflyktsmål – här finns oändligt med klassiker som BBQ, Texas Steaks, Breakfast Tacos, söta fruktpajer och andra typiska sydstatsrätter på stadens restauranger. Houston ligger inom en timme från Texas kust, och under varma dagar är det perfekt att kunna ta hyrbilen till fina badstränder och strandresorter.

Roadtrip med hyrbil i USA

Texas Roadtrip

Texas är oftast ett stopp under en längre roadtrip från kust till kust. Exempelvis så går den historiska Route 66 genom Texas och vidare västerut mot New Mexico. Men du kan också utgå från Austin och åka på en längre, oförglömlig roadtrip. Mot västkusten väntar spännande delstater som Arizona och Kalifornien, och på vägen finns flera av landets främsta sevärdheter. Besök naturens under i Grand Canyon, legendariska städer som Las Vegas och ta dig ut på Kaliforniens fantastiska roadtripväg Highway 1 längs Pacific Ocean. Att hyra bil och åka på roadtrip är det bästa och roligaste sättet att se flera delstater och uppleva landets varierande landskap.

Du kan också välja att köra mot sydost från Austin för en roadtrip längs sydstaternas kust ner mot soliga Florida. Oavsett vilken rutt du väljer så är det en häftig upplevelse att hyra bil i Austin för att utforska regionen!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)