Hyrbil i Atlanta

Hitta bäst pris på hyrbilar i Atlanta genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

I Atlanta kan du shoppa i charmiga Downtown eller besöka en av stadens fina parker

Hyra bil i Atlanta

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Atlanta och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Atlanta

Atlanta är huvudstad i delstaten Georgia. Här finns flera hyrbilskontor på flygplatsen och i centrum som är lätta att hitta till. Med hyrbil kan du utforska Atlanta i din egen takt.

Centrala Atlanta
Om du vill utgå från centrum så kan du åka med det kollektiva tunnelbanesystemet, MARTA, från flygplatsen. Tågen åker in till Downtown Atlanta på ca 20 minuter. I centrala Atlanta finns flera hyrbilskontor, och många ligger inom bekvämt gångavstånd från tågstationerna. På Jesse Hill Jr. Drive ligger Hertz, inom en kvarts gångavstånd från tågstationen King Memorial. Norrut ligger National på Piedmont Avenue och Hertz på Courtland Street, båda inom några minuters promenad från stationen Peachtree Center. Ytterligare en bit norrut ligger ytterligare ett Hertz på Permiter Center Parkway, 10 minuters promenad från Dunwoody station.

Hyra bil på Atlanta flygplats – Hartsfield-Jackson Airport

Atlanta flygplats ligger bara 11 kilometer från centrala Atlanta. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Avis, Budget, Sixt och Hertz. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Flygplatsens hyrbilscenter
Hyrbilsbolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter. Du kan åka till hyrbilscentret på några minuter med flygplatsens SkyTrain, som länkar samman byggnaderna på flygplatsområdet. Du följer enkelt skyltarna ut genom den västra delen av terminalen och tar rulltrapporna upp mot stationen. Det går också servicebussar, Terminal Shuttle, mellan hyrbilscentret och den internationella terminalen.

Att se och göra i Atlanta

I Atlanta finns verkligen något för alla smaker. Det är en livlig storstad med mycket att se och göra i de olika distrikten. I Midtown kan du strosa bland konstgallerier och kulturshower, medan Downtown bjuder på sport, guidade turer och roliga aktiviteter. På berömda Fox Theatre kan du njuta av klassisk opera och glittriga Broadway musikaler. Staden har också en hel del udda och spännande museum- vad sägs om World of Coca-cola, ett massivt museum dedikerat till den kända drycken. Och ja, du får smaka läskedrycker under ditt besök! Här finns också härliga grönområden och bra shopping. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Parker och strövområden

Även om Atlanta är en storstad så är det aldrig långt till natur och härliga promenadstråk. Här finns flera vackra och välskötta parker, som också är en del av sevärdheterna i staden. Den mest kända är Centennial Olympic Park i centrum. Den 85 000 m² stora parken byggdes i samband med när staden var OS-värd 1996. Idag finns fontänen Fountain of Rings som minnesmoment med alla deltagandes flaggor runt fontänen. Här kan du också åka pariserhjulet Skyview Atlanta och se ut över staden. En annan populär park är Piedmont Park, som är perfekt för en lugn eftermiddag med picknik. Bredvid Piedmotn Park ligger Atlanta Botanical Garden, en riktigt färgsprakande upplevelse för alla växtintresserade. Här kan du bland annat besöka Fuqua Orchid Center som har flera unika orkidéer.

Shopping och mat i Atlanta

I Atlanta centrum finns mycket butiker och trevliga restauranger på nästan alla gator. I kvarteret Buckhead finns de mer exklusiva butikerna med kända designers och märkesvaror, och de två lyxiga galleriorna Phipps Plaza och Lenox Square Mall. Om man är intresserad av second hand, vintage och mysiga antikaffärer så ska man besöka Little Five Points. I Little Five finns lokala butiker och flera spännande restauranger, bryggerier och pubar på Moreland Avenue. Matstället Tijuana Garage sägs servera den godaste tacon på denna sidan gränsen tillsammans med sina nymixade Margaritas. På Camelis kan du prova robusta pizzor och lokal öl efter säsongen på takterrassen. I matväg är Atlanta generellt en sann ”southern city” och stoltserar med många klassiker som Fried chicken, barbecue och rejäla burgare. Men det finns också en hel del internationella influenser på stadens menyer.

Georgia Aquarium

En av de mest populära attraktionerna i Atlanta är Georgia Aquarium. Här finns nästan 100 000 olika djurarter, och akvariet är ett av världens största. Här kan besökare få möta delfiner, sjölejon, pingviner, valar, stingrockor och mycket mer. Akvariet har flera utställningar och aktiviteter där du får möta djuren på nära håll, som den populära delfintränarkursen. Du kan också simma med ”vänliga jättar” och prova snorkling tillsammans med valhajar och rockor. Och det bästa av allt: när Georgia Aquarium stänger för dagen så kan du sova över på akvariet! Att sova i byggnaden bland vattentankarna och dess invånare är ett riktigt äventyr som du sent kommer glömma.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)