Hyrbil i Atlanta

Hitta bäst pris på hyrbilar i Atlanta genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

I Atlanta kan du shoppa i charmiga Downtown eller besöka en av stadens fina parker

Hyra bil i Atlanta

Atlanta är huvudstad i delstaten Georgia, och här finns flera hyrbilskontor på flygplatsen och i centrum som är lätta att hitta till. Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Atlanta och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan. Där får du tips kring saker som försäkringar och regler.

Hyra bil på Atlanta flygplats – Hartsfield-Jackson Airport

Om du flyger till Atlanta så är det smidigast att hyra bil direkt på Atlanta Airport. Du kommer behöva bilen snabbt och det är stora avstånd i staden. Atlanta flygplats ligger bara 11 kilometer från centrala Atlanta, och det finns flera välkända hyrbilsbolag på flygplatsen. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Hämta hyrbil på Atlanta flygplats

Hyrbilsbolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter. Du kan åka till hyrbilscentret på några minuter med flygplatsens SkyTrain, som länkar samman byggnaderna på flygplatsområdet. Du följer enkelt skyltarna ut genom den västra delen av terminalen och tar rulltrapporna upp mot stationen. Det går också servicebussar, Terminal Shuttle, mellan hyrbilscentret och den internationella terminalen.

Adress till Hartsfield-Jackson Airport

Hyra bil i centrala Atlanta

Om du vill utgå från centrum så kan du åka med det kollektiva tunnelbanesystemet, MARTA, från flygplatsen. Tågen åker in till Downtown Atlanta på ca 20 minuter. I centrala Atlanta finns flera hyrbilskontor, och många ligger inom bekvämt gångavstånd från tågstationerna.

På Jesse Hill Jr. Drive ligger Hertz, inom en kvarts gångavstånd från tågstationen King Memorial. Norrut ligger National på Piedmont Avenue och Hertz på Courtland Street, båda inom några minuters promenad från stationen Peachtree Center. Ytterligare en bit norrut ligger ytterligare ett Hertz på Permiter Center Parkway, 10 minuters promenad från Dunwoody station.

Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Se och göra med hyrbil i Atlanta

Sevärdheter och utflykter i Atlanta

I Atlanta finns verkligen något för alla smaker. Det är en livlig storstad med mycket att se och göra i de olika distrikten. I Midtown kan du strosa bland konstgallerier och kulturshower, medan Downtown bjuder på sport, guidade turer och roliga aktiviteter. På berömda Fox Theatre kan du njuta av klassisk opera och glittriga Broadway musikaler.

Staden har också en hel del udda och spännande museum- vad sägs om World of Coca-cola, ett massivt museum dedikerat till den kända drycken. Och ja, du får smaka läskedrycker under ditt besök! Här finns också härliga grönområden och bra shopping. Med hyrbil i Atlanta behöver du inte missa något under ditt besök!

Parker och grönområden

Även om Atlanta är en storstad så är det aldrig långt till natur och härliga promenadstråk. Här finns flera vackra parker som också är en del av sevärdheterna i staden. Den mest kända är Centennial Olympic Park som byggdes i samband med när staden var OS-värd 1996. Idag finns fontänen Fountain of Rings kvar som minnesmoment. Här kan du också åka pariserhjulet Skyview Atlanta och se ut över staden. En annan populär park är Piedmont Park, som är perfekt för en lugn eftermiddag med picknik. Bredvid ligger Atlanta Botanical Garden, en riktigt färgsprakande upplevelse.

Shopping och mat i Atlanta

I Atlanta centrum finns mycket butiker och trevliga restauranger på nästan alla gator. I kvarteret Buckhead finns de mer exklusiva butikerna och de två lyxiga galleriorna Phipps Plaza och Lenox Square Mall. Om man är intresserad av second hand, vintage och mysiga antikaffärer så ska man besöka Little Five Points. I Little Five finns lokala butiker och flera spännande restauranger, bryggerier och pubar på Moreland Avenue.

Matstället Tijuana Garage sägs servera den godaste tacon på denna sidan gränsen tillsammans med sina nymixade Margaritas. På Camelis kan du prova robusta pizzor och lokal öl efter säsongen på takterrassen. I matväg är Atlanta generellt en sann ”southern city” och stoltserar med många klassiker som Fried chicken, barbecue och rejäla burgare.

Georgia Aquarium

En av de mest populära attraktionerna i Atlanta är Georgia Aquarium. Här finns nästan 100 000 olika djurarter, och akvariet är ett av världens största. Här kan besökare få möta delfiner, sjölejon, pingviner, valar, stingrockor och mycket mer. Akvariet har flera utställningar och aktiviteter där du får möta djuren på nära håll, som den populära delfintränarkursen. Du kan också simma med ”vänliga jättar” och prova snorkling tillsammans med valhajar och rockor. Och det bästa av allt: när Georgia Aquarium stänger för dagen så kan du sova över på akvariet! Georgia Aquarium har ett stort parkeringshus för din hyrbil.

Roadtrip med hyrbil i USA

Åk på roadtrip i USA från Atlanta

Atlanta är en fin utgångspunkt för att åka på roadtrip i USA. Här är hela östkusten och spännande städer lättillgängliga med hyrbil. Från Atlanta är det bara strax under 4 timmar till countrymusikens hemstad Nashville, och 5 timmar till kusten och South Carolinas fina sandstränder. Georgia gränsar till Florida i söder och här väntar en fantastisk roadtrip ner till tropiskt klimat och spännande städer som nöjesparkernas stad Orlando och ända ner till exklusiva Miami.

Du kan också köra från Georgia genom söderstaterna ut längs östkusten, en “East Coast roadtrip” upp till New England-kusten mot New York. Det är verkligen rekommenderat att planera in en roadtrip om du ska hyra bil i Atlanta. Undersök möjligheten till envägshyra för att lämna tillbaka din hyrbil i en annan stad!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)