Hyrbil i Washington D.C.

Hitta bäst pris på hyrbilar i Washington genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.
  • National Mall, utanför lincoln Memorial

Hyra bil i Washington D.C.

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Washington D.C., samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Washington D.C. flygplats

Ska man resa till Washington D.C. med flyg finns det två stora internationella flygplatser i stadens närområde att välja på: Dulles International Airport och Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport.

Dulles ligger närmast Washington D.C., och är belägen lite mer än fyra mil från stadens centrala delar, i delstaten Virginia. Baltimore/Washington flygplats ligger en lite längre bit från Washington D.C., närmare bestämt i Baltimore i den närliggande delstaten Maryland.

På båda flygplatserna finns det mycket goda möjligheter att hyra bil, och det är både lätt och smidigt att hämta upp och hyra bil där. På Baltmore/Washingtons flygplats ligger hyrbilsbloagen i ett samlat center en bit från ankomstterminalen, och det går gratisbussar dit var tionde minut dygnet runt. Det är därför mycket enkelt att hyra bil på flygplatsen. Samma sak gäller på Dulles Airport, där fler än tio hyrbilsbolag finns representerade.

Det är alltid bäst att hyra bilen online innan avfärd, för att säkerställa att den finns på plats vid upphämtning. Det finns även möjlighet att hyra bil i centrala Washington D.C., då hyrbilsbolagen har kontor på flera platser i staden.

Köra bil mellan Washington D.C. och New York

Körtiden mellan Washington D.C. och New York är ca 4 timmar på motorvägen I-95 (ca 5 timmar i rusningstrafik). Mellan dessa städer ligger även Philadelphia. Det går bra att hyra bil med envägshyra mellan städerna, till en låg extrakostnad eller helt utan extra kostnader. Läs även om att hyra bil i New York.

Utflyktsmål i Washington D.C.

I området runt Washington D.C. finns många spännande platser att besöka, oavsett om man är sugen på fantastisk natur eller spännande historia.

Annapolis
Lite mindre än en timmes bilfärd norr om Washington D.C. Ligger Marylands mysiga huvudstad Annapolis. Annapolis ligger precis vid kusten och har en mycket trevlig känsla. Staden är gammal och bär på många intressanta historiska hus, kyrkor och kvarter, och tillsammans med det vackra läget är Annapolis ett fantastiskt resmål. Det finns flera kända parker i staden, där Quiet Waters Park är en av de mest populära.

Prince William Forest Park
Är man sugen på friluftsliv och makalös natur är ett besök i Prince William Forest Park, drygt 40 minuters bilfärd söder om Washington D.C., ett måste. Parken består av en mycket vacker och lummig skog, och det finns flera trevliga vandrings- och cykelleder, och det finns även möjligheter till camping och att beskåda det unika djurlivet.

Chesapeake Beach
Är siktet inställt på sol och bad är Chesapeake Beach det perfekta valet. Endast 50 minuter från Washington D.C. ligger den pittoreska staden med sin fantastiska strand. Förutom den populära badstranden finns det även en pir och en vacker strandpromenad med många trevliga butiker och restauranger. I Chesapeake Beach ligger även ett järnvägsmuseum med en historisk järnväg som det går att ta en rundtur på.

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 5.00 av 5)