Hyrbil i Washington D.C.

Hitta bäst pris på hyrbilar i Washington genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

  • National Mall, utanför lincoln Memorial

Hyra bil i Washington D.C.

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Washington D.C., samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Washington D.C. är USA:s huvudstad. Staden ligger mellan staterna Virginia och Maryland i District of Columbia, och är ett federalt distrikt som inte tillhör någon stat. Idag räknas Washington DC tillsammans med Baltimore som ett kombinerat storstadsområde som är ett av de största i landet. För att ta dig runt är det smidigast att hyra bil, och det gör du enkelt på flygplatsen och i centrum.

Hyra bil på Washington D.C. flygplats

Ska man resa till Washington D.C. med flyg finns det två stora internationella flygplatser i stadens närområde att välja på: Dulles International Airport, som har mest internationell trafik, och Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport. På båda flygplatserna finns det mycket goda möjligheter att hyra bil, och det är både lätt och smidigt att hyra bil där. Det är alltid bäst att hyra bilen online innan avfärd, för att säkerställa att den finns på plats vid upphämtning.

Washington Dulles Airport

Dulles Airport ligger närmast Washington D.C., och är belägen lite mer än fyra mil från stadens centrala delar i delstaten Virginia. Det är smidigt att hämta och lämna hyrbilen på flygplatsen, och här finns ett stort utbud av bilmodeller. Hyrbilsbolagen finns samlade i ett hyrbilscenter och du kommer dit genom en gratis shuttlebuss från terminalen. Läs mer via länken nedan.

Baltimore/Washington Airport

Baltimore/Washington flygplats ligger längre från Washington D.C., närmare bestämt i Baltimore i den närliggande delstaten Maryland. På flygplatsen finns hyrbilsbolagen samlade i ett hyrbilscenter en bit från ankomstterminalen, och det går gratisbussar dit var tionde minut dygnet runt.

Hyra bil i centrala Washington D.C.

Det finns även möjlighet att hyra bil i Downtown Washington D.C., då hyrbilsbolagen har kontor i de flesta områden i stadens centrala delar. Det kan till exempel vara ett alternativ om du vill stanna någon dag i Downtown innan du hämtar hyrbil och gör utflykter. Det finns flera hyrbilsbolag i Downtown, bland annat ett par längs 9th Street Northwest. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor i D.C. på en karta.

Köra bil mellan Washington D.C. och New York

Körtiden mellan Washington D.C. och New York är ca 4 timmar på motorvägen I-95 (ca 5 timmar i rusningstrafik). Mellan dessa städer ligger även Philadelphia. Det går bra att hyra bil med envägshyra mellan städerna, till en låg extrakostnad eller helt utan extra kostnader.

Utflykter med hyrbil i D.C.

Utflyktsmål i Washington D.C.

I området runt Washington D.C. finns många spännande platser att besöka, oavsett om man är sugen på fantastisk natur eller spännande historia.

Annapolis

Lite mindre än en timmes bilfärd norr om Washington D.C. Ligger Marylands mysiga huvudstad Annapolis. Annapolis ligger precis vid kusten och har en mycket gemytlig atmosfär, och kallas för USA:s seglarhuvudstad för den välbesökta hamnen. Staden är gammal och bär på många intressanta historiska hus, kyrkor och kvarter, och tillsammans med det vackra läget är Annapolis ett fantastiskt resmål. Det finns flera kända parker i staden, där Quiet Waters Park är en av de mest populära.

Prince William Forest Park

Är man sugen på friluftsliv och makalös natur är ett besök i Prince William Forest Park, drygt 40 minuters bilfärd söder om Washington D.C., ett måste. Parken består av en mycket vacker och lummig skog, och det finns flera trevliga vandrings- och cykelleder, och det finns även möjligheter till camping och att beskåda det unika djurlivet. Det finns gott om parkeringsplatser för hyrbilen i parken, som ofta i anslutning till vandringsleder. I Prince William Forest finns flera natursköna körvägar, “Scenic Drives”, med utkiksplatser att stanna vid.

Chesapeake Beach

Är siktet inställt på sol och bad är Chesapeake Beach det perfekta valet. Endast 50 minuter med hyrbil från Washington D.C. ligger den pittoreska staden med sin fantastiska strand. Förutom den populära badstranden finns det även en pir och en vacker strandpromenad med många trevliga butiker och restauranger. I Chesapeake Beach ligger även ett järnvägsmuseum med en historisk järnväg som det går att ta en rundtur på.

Roadtrip tips med hyrbil från D.C.

Roadtrip från Washington D.C.

USA upplevs allra bäst genom att hyra bil och åka på en roadtrip. Med hyrbil i Washington är du fri och flexibel att utforska närliggande stater i din egen takt. Här finns flera natursköna vägar där körupplevelsen genom landskapet är lika givande som destinationerna.

New England-kusten

Från D.C. är det perfekt roadtrip-avstånd till den fina New England-kusten. New England består av delstaterna Vermont, Rhode Island, New Hampshire, Massachusetts, Maine och Connecticut längs USAs östkust. Längs östkusten finns flera spännande städer som New Englands huvudstad Boston och metropolen New York. Här väntar historiska och kulturella sevärdheter, bland annat platser kopplade till den amerikanska revolutionen under 1700-talet och häxjakterna i Salem.

New Englands vackra landskap med kust och täta skogar sägs vara särskilt vackert för en roadtrip på hösten, men på sommaren kan du stanna vid östkustens fina badstränder och idylliska småstäder. Det är populärt att göra en ”roundtrip” från Washington D.C. och köra längs kusten upp till Boston och Portland, och genom New York på hemvägen. Du kan också undersöka möjligheten till envägshyra och återlämna din hyrbil i en annan stad.

Blue Ridge Parkway

Washington gränsar till Virginia som har fantastisk natur och flera fina körvägar. Här finns bland annat Shenandoah National Park i Blue Ridge Mountains som är otroligt vacker. Genom parken finns den berömda vägen Skyline Drive Scenic Highway som blivit klassad som ett nationellt landmärke. I Shenandoah kan du utforska vildmarkens mäktiga vattenfall, dalar och berg med häftiga panoramavyer från utkiksplatserna. Shenandoah National Park ligger ca 114 kilometer från Washington D.C. och det tar ca 3 timmar att köra Skyline Drive genom parken.

Om du vill köra längre så kan du fortsätta längs den berömda roadtripvägen Blue Ridge Parkway mellan Shenandoah National Park och Great Smoky Mountains National Park i North Carolina, en rutt på nästan 800 kilometer. Landskapet är fantastiskt vackert och det finns gott om sevärdheter och övernattningsmöjligheter längs vägen.

Historic National Road

Om du är intresserad av kulturarv så bör du köra längs Historic National Road som både bjuder på vackra vyer och 300 år av landets historia. Vägen går från Baltimore i Maryland,som ligger ca 65 kilometer från Washington D.C., till Pennsylvania genom idyllisk landsbygd och småstäder. Här finns många museum, utställningar och vacker natur att uppleva längs den gamla vägen som kallas ”The Road That Built the Nation”. Oavsett vilken rutt du väljer så är det varmt rekommenderat att hyra bil i Washington D.C. och utforska regionen!

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 5.00 av 5)