Hyrbil i New York

Hitta bäst pris på hyrbilar i New genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i New York

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i New York, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på New York flygplats

I New York finns totalt tre flygplatser, varav två av dessa – Newark Liberty International och JFK International – tar emot internationella flyg. Den tredje, La Guardia, hanterar främst inrikesflygningar.

Både Newark och JFK ligger ungefär 2.5 kilometer från centrala New York, och ska man ta sig från flygplatsen till centrum rekommenderas de speciella flygtågen. Men om man istället funderar på att utforska området kring New York är hyrbil ett perfekt sätt att ta sig runt.

På Newark och JFK finns goda möjligheter att hyra bil från samtliga stora hyrbilsbolag. Vill man hyra bil från Newark får man ta gratiståget till rätt station på flygplatsen. Olika hyrbilsbolag har sina kontor på olika stationer, så kolla gärna upp i förväg vilken station just ditt hyrbilsbolag finns på.

På JFK gäller samma sak: för att komma till hyrbilsbolagen tar man flygtåget till första stationen Federal Circle, där samtliga hyrbilskontor finns.

Vill man istället utgå från centrala New York går det även bra att hämta upp hyrbilar på flertalet platser inne i centrum.

Utflyktsmål i New York

Det finns många trevliga utflyktsmål runtom New York som är värda att besöka. Här finns allt från shopping till fantastisk natur på köravstånd!

Niagarafallen
Niagarafallen är helt klart en av de mest berömda platserna i USA, och även en av de mäktigaste att bevittna med egna ögon. Det är en längre biltur från New York – det tar cirka sju timmar – och passar därför bra som en tvådagarsutflykt om man inte vill köra för mycket under en och samma dag. På vägen dit finns även andra trevliga ställen att stanna till på, och det finns även möjlighet att åka in till Kanada på en liten utflykt, då Niagarafallen ligger precis på gränsen.

Newport
Cirka tre och en halv timmes bilfärd från New York ligger Newport, som är känd som en fantastisk sommarstad med härliga stränder. Staden är även känd för sina vackra hus, där många är bevarade sedan kolonialtiden. Förutom den vackra naturen finn det därför många intressanta historiska sevärdheter i staden.

Philadelphia
En kortare bilfärd söderut ligger Philadelphia, som är en av de största städerna i området. Staden spelade en stor och viktig roll under den amerikanska revolutionen, och där finns många intressanta historiska platser och museer att besöka. Här finns även Elfreth’s Alley, en mysig gata bevarad från 1700-talet.

Länktips

Vacker och soligt i New York
Kör med en hyrbil på Manhattan New York
Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)