Hyrbil i New York

Hitta bäst pris på hyrbilar i New genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i New York

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i New York, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

New York körtider runt staden

Hyra bil på New York flygplats

I New York finns totalt tre flygplatser, varav två av dessa – Newark Liberty International och JFK International – tar emot internationella flyg. Den tredje, La Guardia, hanterar främst inrikesflygningar. Både Newark och JFK ligger nära centrala New York, och ska man ta sig från flygplatsen till centrum rekommenderas de speciella flygtågen. Men om man istället funderar på att utforska området kring New York är hyrbil ett perfekt sätt att ta sig runt.

JFK Airport

John F. Kennedy internationella flygplats (flygplatskod JFK) kallas för JFK Airport. JFK ligger i stadsdelen Jamaica i Queens, cirka 24 kilometer från Manhattan. JFK är den största flygplatsen i New York. Det är smidigt att hyra bil på JFK, som har bra förbindelser då flera stora vägar går via flygplatsområdet.

Newark Airport

Newark Liberty International Airport (flygplatskod EWR) kallas oftast Newark Airport. Flygplatsen ligger i staden Newark i den lilla delstaten New Jersey, endast 20 kilometer från New York. Därav anses flygplatsen ofta tillhöra New Yorks flygområde. Det är vanligt att flygningar till New York går till Newark flygplats.

Hyra i centrum

Vill man istället utgå från centrala New York går det även bra att hämta upp hyrbilar på flertalet platser inne i centrum. Det finns bra förbindelser från respektive flygplats in till centrala New York, och flygplatsernas tågtransfer AirTrain länkar samman med stadens kollektivtrafik. Det finns hyrbilskontor i flera områden i Downtown och Manhattan som ligger nära stopp för kollektivtrafiken. Sök i vår sökmotor ovan för att se alla tillgängliga hyrbilskontor inne i New York på en karta.

Köra i New York

Många väljer att uppleva centrala New York ett par dagar med hjälp av kollektivtrafiken, och därefter köra vidare alternativt hyra bil i slutet på stadsvistelsen för att kunna utforska regionen vidare med hyrbil. Det finns nämligen mycket att se utanför New York och i närliggande stater, läs mer om detta längre ner. När du exempelvis ska köra ut ur staden så är det ett par saker som kan vara bra att tänka på.

Trafiken
Det kan bli tyngre trafik under tidig morgon och kväll när alla åker till och från jobbet, särskilt på Manhattan och i Downtown Brooklyn. Då kan det vara bra att undvika att köra åt samma håll som strömmen. De yttre områdena, som Staten Island, Long Island och Queens är ofta betydligt lugnare att köra i. Var uppmärksam på fotgängare och cyklister, särskilt nära övergångsställen.

Använd navigation
Ett tips är att använda Google Maps eller liknande för att planera din rutt, hålla dig uppdaterad om trafikläget och hitta alternativa vägar om det behövs. Det kan finnas väldigt många och förvirrande skyltar längs vägarna även för stadens invånare, så någon form av GPS är att rekommendera.

Ej högersväng vid rött
I många amerikanska städer får du lov att svänga höger även vid rött ljus i en korsning, om du stannar helt först. Detta är dock förbjudet i New York.

Parkering

Precis som andra storstäder har New York allmänna parkeringshus, gatuparkering och avsedda parkeringsplatser. Parkeringsavgifter och utbudet kan dock variera väldigt mycket i olika områden i staden. Ett tips är att titta på BestParking NYC eller liknande för att kunna få en överblick. Det är dock ganska ovanligt att hitta gatuparkering i centrala områden som Manhattan.

Läs alltid noga på skyltarna och på betalautomaterna vad som gäller för tider för tillåten parkering. Under rusningstid kan parkeringsreglerna ändras för att trafiken ska kunna flyta bättre. Tänk på att parkera minst 15 feet, ca 5 meter, från stadens klassiska brandposter. 

New York utflykter

Utflyktsmål runt New York

New York är en given destination för en resa till USA:s östkust. Här väntar Broadway-föreställningar i världsklas, det myllrande Times Square, härliga eftermiddagar i grönskande Central Park och mycket mer. Med hyrbil kan du också utforska hela regionen runt New York och få ut det bästa av din resa. Det finns många trevliga utflyktsmål som är värda att besöka. Här finns allt från rolig shopping till fantastisk natur på köravstånd!

Niagarafallen
Niagarafallen är helt klart en av de mest berömda platserna i USA, och även en av de mäktigaste att bevittna med egna ögon. Det är en längre biltur från New York – det tar cirka sju timmar – och passar därför bra som en tvådagarsutflykt om man inte vill köra för mycket under en och samma dag. På vägen dit finns även andra trevliga ställen att stanna till på, och det finns även möjlighet att åka in till Kanada på en liten utflykt, då Niagarafallen ligger precis på gränsen.

The Catskills
Under två timmars körning från New York ligger Catskills, ett fantastiskt naturskönt bergsområde som är populärt att besöka för att vandra i de djupa skogarna, bada i sjöar och vattenfall och utforska mysiga småstäder bland bergen. Här kan du prova äventyrliga aktiviteter som den längsta och snabbaste Ziplinen i Nordamerika. I Catskills hålls ofta härliga musikevent och festivaler, och regionen är känd för sina trevliga restauranger i natursköna miljöer. Missa inte att besöka någon av de många bryggerierna, lokala vingårdar och destillerier på Catskill Beverage Trail!

Newport
Cirka tre och en halv timmes bilfärd från New York ligger Newport, som är känd som en fantastisk sommarstad med härliga stränder. Staden är även känd för sina vackra hus, där många är bevarade sedan kolonialtiden. Förutom den vackra naturen finn det därför många intressanta historiska sevärdheter i staden.

Philadelphia
En kortare bilfärd söderut ligger Philadelphia, som är en av de största städerna i området. Staden spelade en stor och viktig roll under den amerikanska revolutionen, och där finns många intressanta historiska platser och museer att besöka. Här finns även den unika Elfreth’s Alley, en mysig gata bevarad från 1700-talet.

Länktips

Vacker och soligt i New York
Kör med en hyrbil på Manhattan New York

Roadtrip längs The East Coast

Om du vill få ut det mesta av ditt besök så rekommenderas en härlig East Coast-roadtrip från New York. Här sträcker sig den natursköna New England-kusten från New York norrut genom bland annat Connecticut, Massachusetts, New Hampshire och Maine innan den når Kanadas provinser i norr. Här väntar fantastiska naturupplevelser och historiska orter. Besök häxmuseet i mytomspunna Salem, utforska New Englands kulturella huvudstad Boston, åk på en valsafari utanför Plymouth och besök vackra nationalparker.

Om du istället kör längs östkusten söderut från New York når du till slut det vidsträckta landskapet i lantbruksstaterna North- och South Carolina och Georgia. Här väntar härliga körvägar under öppen himmel och vacker, föränderlig natur. Gå på en riktig amerikansk Farmer’s Market och prova maten från södern, utforska historiska distriktet Savanna och södra östkustens fina badstränder. Kör den populära rutten längs bergskedjan Blue Ridge Parkway och njut av fantastiska vyer.

Om du fortsätter vidare kommer du till slut till tropiska Florida med sitt härliga klimat och unika attraktioner, som Everglades National Park, Miami och Orlandos nöjesparker. Genom att hyra bil i New York är du fri att utforska hela östkusten i din egen takt! Undersök möjligheten till envägshyra för att lämna tillbaka din hyrbil i en annan stad.

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 5.00 av 5)