Hyrbil på Newark flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Newark flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Newark flygplats New Jersey

Om du ska flyga till New York är det inte ovanligt att landa på den närliggande Newark flygplats i New Jersey. Att hyra bil är det bästa sättet att kunna utforska hela New York-regionen och den vackra östkusten. Det smidigaste är att hyra bil på Newark flygplats direkt vid din ankomst.

Här hittar du tips för att hyra bil på Newark flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs våra generella tips om hyrbil i USA via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Körning från New Jersey flygplats

Newark Liberty International Airport

New Jerseys flygplats heter Newark Liberty (flygplatskod EWR), och i folkmun oftast Newark Airport. Det är en av de tre största flygplatserna runt New York tillsammans med JFK Airport och LaGuardia. Newark ligger i staden Newark som är den största staden i den lilla delstaten New Jersey, endast 20 kilometer från New York. Därav anses flygplatsen ofta tillhöra New Yorks flygområde. Det är vanligt att flygningar till New York går till Newark flygplats.

Hämta hyrbil på Newark flygplats

På Newark New Jersey flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag som har kontor på flygplatsen. Dessa kontor ligger samlade en liten bit bort på flygplatsområdet och nås med flygplatsens tågtransfer, AirTrain. AirTrain stationer finns på översta våningen i alla terminaler och tar dig till hyrbilsbolagens kontor. Du följer enkelt skyltarna efter att du hämtat ditt bagage. Hyrbilsbolagen finns vanligtvis på station P2 och P3 beroende på vem du hyr av, så kolla gärna upp i förväg vilken station just ditt hyrbilsbolag finns på så att du går av på rätt.

Köra från flygplatsen

Hyrbilscentret på Newark Airport är lättillgängligt att ta sig till och från med bil via omgivande motorvägar. Flygplatsen har bra förbindelser och för att komma till New York och Manhattan kan du köra via vägarna US-1 N/US. 9 N. Resan tar ca 30 minuter. Väg I-95 S går söderut mot Philadelphia och motorvägarna norrut går exempelvis via Connecticut och Boston.

Även om det är bra skyltat är det rekommenderat att använda GPS eller Google Maps när du kör i USA, då avfarter på motorvägar ofta har snarlika namn och det är stora avstånd i städerna. Då kan du också hålla koll på det uppdaterade trafikläget.

Hyrbilsbolag på Newark Airport

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Newark flygplats i New Jersey. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. Tänk på att avstånden både i och mellan större städer och sevärdheter i USA ofta är stora. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar Obegränsad Hyrbilscenter
Enterprise Obegränsad Hyrbilscenter
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
National Obegränsad Hyrbilscenter
Thrifty Obegränsad Hyrbilscenter

Lämna tillbaka hyrbil på Newark flygplats

Det är enkelt att lämna tillbaka hyrbilen på Newark flygplats. När du närmar dig flygplatsen, titta efter skyltar till Rental Cars och följ skyltarna till ditt hyrbilsbolag. Återlämna hyrbilen på avsedda platser. Du tar sedan smidigt flygplatsens AirTrain tillbaka till terminalen. Det är bra att avse en stund för återlämningen och transfern, även om det vanligtvis går snabbt.

Hyrbilsbolagen på Newark erbjuder vanligtvis återlämning dygnet runt, men om du planerar att hämta eller återlämna hyrbilen på obekväma tider är det bra att kolla i förväg hur du går tillväga.

Adress till Newark Airport
Newark Liberty International Airport, 3 Brewster Rd, Newark, NJ 07114, USA

Bensinstationer nära Newark flygplats

Det finns en bensinstation på Newark Airport Plaza bredvid hyrbilscentrets återlämningsområde. Här finns också en 24-timmars närbutik. Var dock uppmärksam på att det kan bli kö till stationen om många ska tanka och lämna tillbaka hyrbilen samtidigt. Det finns bensinstationer längs de större huvudvägarna som går runt flygplatsområdet, beroende på vilket håll du kommer ifrån.

Var uppmärksam på att alla bensinstationer i USA inte alltid godtar utländska kort och det är bra att ha kontanter redo för sådana tillfällen. Då kan du betala inne i butiken på bemannade bensinstationer.

Sevärdheter i New Jersey

Som nämnt så landar många resenärer på väg till New York på New Jerseys flygplats. Men det finns en del att utforska i New Jersey innan du åker över bron till The Big Apple! Här finns mycket att uppleva inom både kultur, storstadspuls och shopping i den största staden Newark, spännande museum i Trenton och idylliska kustorten Cape May vars stränder har utnämnts till några av de bästa i landet. Om du vill njuta av sol, bad och oändligt med aktiviteter så ska du besöka New Jerseys populära badort Long Beach Island.

Roadtrip längs The East Coast

En av USA:s populära roadtripsträckor är att köra längs östkusten, East Coast. Hela New England regionen som gränsar till New York i väst och Kanadas provinser i norr har vackra körvägar med mycket att uppleva. Här väntar vackra badstränder, djupa skogar och spännande storstadspuls blandat med mysiga kustorter. Du kan också välja att köra söderut och utforska storstäder som Washington och Philadelphia, och ta dig ända ner genom de södra staterna till soliga Florida.

Oavsett vilken rutt du väljer så är verkligen värt att hyra bil på Newark flygplats för att kunna utforska östkustens pärlor. Glöm inte undersöka möjligheten till envägshyra för att kunna lämna tillbaka din hyrbil i en annan stad.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)