Hyrbil i Seattle

Hitta bäst pris på hyrbilar i Seattle genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Seattle

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Seattle, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan.

Hyra bil på Seattle flygplats

Om du flyger till Seattle är det smidigt att hyra bil direkt på flygplatsen. Den internationella flygplatsen i Seattle heter Seattle–Tacoma International Airport och går ofta under smeknamnet Sea-Tac. Det är den största flygplatsen i delstaten Washington.

På Seattle flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller. Det rekommenderas att hyrbilen bokas i förväg, för att garantera att den finns på plats vid upphämtningen.

Hämta hyrbil på Seattle–Tacoma flygplats

Som på många andra stora flygplatser i USA ligger hyrbilskontoren samlade i ett hyrbilscentrum lite utanför flygplatsen. Det går gratisbussar som kör passagerare mellan hyrbilscentret och terminalen. Bussarna går med täta mellanrum 24 timmar om dygnet. Det är därför både smidigt och enkelt att ta sig dit, och man behöver inte oroa sig för att inte komma rätt.

För att ta sig till gratisbussarna på Seattle flygplats går man ut från terminalen efter att man hämtat upp sitt bagage. Busshållplatsen finns precis utanför utgången och välmarkerad, och det finns ett busstopp vid både södra och norra utgången från terminalen. För att återlämna hyrbilen så följer du enkelt skyltarna mot Rental Car Return när du kör in på flygplatsområdet.

Hyra bil i centrala Seattle

Det finns även flera hyrbilskontor i Downtown Seattle, om du vill utgå härifrån. I centrum runt Union Street och 3d Avenue finns ett par lättillgängliga hyrbilskontor. Här kommer du också smidigt på Interstate 5 som går genom Washington söderut mot Oregon. Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Sevärdheter och utflykter

Utflyktsmål i Seattle

Seattle är den största staden i delstaten Washington, och i närheten av staden finns det otroligt mycket att se och göra. Washington är känd för sin fantastiska natur, och det finns många trevliga utflykter på perfekt köravstånd. Med hyrbil blir resan desto enklare och att ta sig mellan destinationer är en härlig del av upplevelsen. Seattle är dessutom en perfekt utgångspunkt för roadtrip längs västkusten. Här kommer några tips på utflykter från Seattle med hyrbil.

Portland

Strax under 3 timmar från Seattle ligger coola Portland i Oregon, en stad som är känd för sin kreativa konstscen, trevliga restauranger och charmiga atmosfär. Här finns mycket aktiviteter för alla åldrar. Besök Oregon Zoo och se djur från världens alla hörn, och strosa på landets största konst-och hantverksmarknad. Portlands Farmer’s Markets är några av USA:s främsta och är fulla av närproducerade råvaror och smakrika godsaker från regionen. I Downtown väntar stadens många foodtrucks, kafferosterier och lokala ölbryggerier.

Mount Rainier

Om du vill ta del av delstatens fantastiska natur så är det värt ett besök i Mount Rainier National Park. Mount Rainier är en stratovulkan som ligger ca 87 kilometer från Seattle. Den omgivande nationalparken är en härlig dagsutflykt för utomhusaktiviteter och för att se otroliga vyer av berg, urskog och blanka sjöar. Parkens mest populära region är Paradise som är öppen året runt. Vandra längs natursköna Nisqually Vista Trail eller besök det vackra vattenfallet Myrtle Falls. Mount Rainier är ett populärt utflyktsmål, och om du besöker parken på sommaren så är det enklare att hitta parkering för hyrbilen om du kör dit på en vardag.

Bellingham

Bellingham är en av de nordligaste städerna i USA, och ligger ungefär en och en halv timme norr om Seattle. Staden har en fin stadskärna, och det är en stad känd för sin närhet till naturen och friluftsliv. Från Bellingham kan man ta färjan till de fantastiska San Juan-öarna, där man bland annat kan åka på valsafari och se späckhuggare i sitt naturliga habitat. San Juan Islands är en av de mest populära dagsutflykterna från Seattle.

Long Beach

Är man sugen på bad och vidsträckta stränder är en tur till Long Beach, cirka tre timmar söder om Seattle, ett måste. Staden ligger på en halvö och sandstränder omringar hela kustremsan. På sommaren söker sig många Seattle-bor till Long Beach för att slippa storstadsstressen och få en skön solsemester. I Long Beach finns även många vackra hus, trevliga butiker och restauranger, och samhället är en klassisk destination längs Highway 101.

Deception Pass State Park har många vackra vyer
I Bellingham finns det mycket att se och göra

Roadtrip med hyrbil från Seattle

Roadtrip från Seattle till LA

Att hyra bil och göra en roadtrip är det absolut bästa sättet att se västkusten och att uppleva USA. Den berömda Pacific Coast Highway 101 går från Seattle söderut längs Oregons kust, ner längs västra Kalifornien och slutar i San Diego, och är en riktigt episk roadtrip. Ett härligt sätt att uppleva tre delstater!

Längs kusten kör du genom nationalparker, idylliska städer och dramatiska kustlandskap. Och för att inte tala om körupplevelsen längs 101 med fantastiskt vackra vyer över havet! Glöm inte att parkera hyrbilen för en promenad på en av de många stränderna i solnedgången.

Längs 101 från Seattle kan du stanna till vid attraktioner som Redwoods National Park, vackra Mendocino och spännande städer som San Francisco. Om du har gott om tid kan du göra en avstickare inåt landet till Yosemite National Park.

Längs Kaliforniens kust väntar otrolig natur i grönskande Big Sur, som ligger ca 498 kilometer från soliga Los Angeles. 101 går ända ner förbi LA till San Diego, och många väljer att avsluta roadtrippen i någon av de två populära städerna. För att kunna återlämna hyrbilen i en annan stad än du hyrde i, undersök möjligheten till envägshyra hos ditt hyrbilsbolag. Det är varmt rekommenderat att hyra bil i Seattle och planera in en rutt, oavsett om det blir kortare dagsutflykter eller en riktig West Coast roadtrip!

Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.56 av 5)