Hyrbil på Oakland flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Oakland flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Oakland flygplats San Francisco

Här hittar du tips för att hyra bil på Oakland International Airport samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan. Här får du viktig information om saker som bilförsäkring och regler för att hyra bil i USA.

Det är väl värt att hyra bil i San Francisco. Kollektivtrafiken tenderar ofta att bli både dyr och tidskrävande, och det finns gott om parkeringsgarage i staden. Med hyrbil kan du smidigt ta dig till alla sevärdheter i din egen takt. Det bästa är att hyra bil på Oakland flygplats vid din ankomst.
Körtider ifrån Oakland

Oakland Airport

Oakland International Airport (OAK) är Kaliforniens fjärde största flygplats. Flygplatsen ligger 6 kilometer från Oakland och ca 36 kilometer från San Francisco. Oakland flygplats är näst störst i San Francisco Bay Area, efter San Francisco International Airport. San Francisco Bay Area innefattar bland annat de stora städerna Oakland, San José och San Francisco.

För att köra från Oakland flygplats till San Francisco tar du dig ut från flygplatsområdet via 98th Ave och fortsätter på motorvägen Interstate 880 norrut. Det tar ca 25 minuter med bil från flygplatsen till San Francisco. Om du vill ta dig söderut till San José åker du via I-880 South från 98th Ave. Det är rekommenderat att använda GPS navigation eller Google Maps när du kör i de större städerna.

Ta dig till hyrbilscentret på flygplatsen

På Oakland flygplats kan du hyra bil hos flera stora hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller. På flygplatsen finns alla hyrbilskontoren smidigt samlat på ett ställe i Rental Car Center. För att komma dit tar du en gratis shuttlebuss, som kör mellan terminalerna och hyrbilscentret var 10 minut. Bussen stannar utanför terminalen vid trottoaren.

Hyrbilscentret är vanligtvis öppet dygnet runt, men om du ska hämta eller lämna din hyrbil under obekväma timmar kan det vara bra att stämma av med ditt kontor. Du återlämnar sedan din hyrbil på samma ställe på hyrbilscentret. Det är väldigt smidigt att hyra bil på Oakland flygplats.

Adress till hyrbilscentret:
Rental Car Center
7600 Earhart Road, Oakland, CA 94621

Hyrbilsbolagen på Oakland flygplats

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Oakland flygplats. Det är bra att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar Obegränsad Hyrbilscenter
Enterprise Obegränsad Hyrbilscenter
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
National Obegränsad Hyrbilscenter
Thrifty Obegränsad Hyrbilscenter

Bensinstationer nära Oakland Airport

Den finns flera bensinstationer både på och utanför flygplatsområdet. När du kör ut från flygplatsen så finns Shevron på 98th Avenue, samt 76 och Shell på Hegenberger Road. Om du ska tanka upp din hyrbil innan återlämning kan det vara bra att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps. Var uppmärksam på att alla bensinstationer inte alltid godtar utländska kort och det är bra att ha kontanter redo för sådana tillfällen. Då kan du betala inne i butiken på bemannade bensinstationer.

Parkering i San Francisco

Det finns ett par saker som kan underlätta när du ska parkera din hyrbil i San Francisco. Läs framförallt noga på alla skyltar innan du parkerar, för regler kan variera beroende på tid och dag. Allmänna parkeringsytor och garage, ”Public Parking”, är ett bra och säkert alternativ och det finns ca 40 tillgängliga parkeringshus och ytor i San Francisco.

Här kan du läsa mer om tips och råd för parkering i San Francisco.

Att köra i San Francisco

San Francisco är en stor stad och det kan ibland bli tung trafik. Men med lite planering så går det fint att ta sig runt med hyrbil till olika sevärdheter, som Fisherman’s Wharf, Golden Gate och till färjpiren för Alcatraz Island. Ta de försiktigt i stadens många backar och försök undvika att köra under den värsta rusningstrafiken. Använd alltid Google Maps eller liknande för att kunna se alternativa rutter. Läs mer via länken nedan.

Här får du tips för att köra i San Francisco.

Roadtrip i USA från San Francisco

Om du vill åka på road trip i västra USA så är San Francisco en fantastisk utgångspunkt. Här har du nära till flera av regionens stora sevärdheter, och längs kusten går den populära Highway 1 förbi utflyktsmål som Big Sur och San Simeon. Missa inte möjligheten med envägshyra om du vill avsluta din resa i exempelvis Las Vegas eller Los Angeles istället, och lämna tillbaka din hyrbil på annan ort. Nedan är ettpar tips på destinationer från San Francisco.

Läs mer här: En guide om roadtrip i USA.

Yosemite National Park

Mäktiga Yosemite National Park ligger ca 269 kilometer från San Francisco och är ett måste under ditt besök i Kalifornien. Yosemite är så pass stort att besökare kör med bil genom parken och stannar på utkiksplatserna med otroliga vyer över berg, dalar och urskog. Du kan också parkera och utforska Yosemite längs en av de många vandringslederna. Var noga med att inte lämna mat i hyrbilen: i parken finns björnar som är kända för att gärna bryta sig in till allt som doftar ätbart. Yosemite är verkligen en naturupplevese utöver det vanliga: här kan du se landmärken som massiva klippan El-Capitan, Half-dome och Glacier Point. Under högsäsong kan det vara en hel del trafik i parken, så då kan det vara bra att vara beredd på att du sannolikt kommer vara långt ifrån ensam i den underbara naturen.

San José

San José ligger ca 78 kilometer från San Francisco, och är mest känd för att vara hem åt Silicon Valley. Men här finns också spännande stadspuls och vacker kustnatur. I centrum kan du shoppa och äta gott längs livliga Santana Row, en lång gata med butiker, restauranger och uteserveringar. I Downtown San Jose finns stadens kultur-och underhållningscentrum med konstgallerier och teatrar. Efteråt kan du koppla av på en av Downtowns bryggerier eller mysiga caféer. Ta hyrbilen vidare till den avslappnade surfstaden Santa Cruz och prova karusellerna på Santa Cruz Boardwalk, eller ha en dag med sol och bad på stranden. I Santa Cruz finns flera vindistrikt i Santa Clara Valley och Santa Cruz Mountains, och i San José kan du smaka på det lokala vinet på en av stadens många vinprovningar.

Muir Woods

Trollska Muir Woods är en väldigt gammal Redwoodskog i San Francisco Bay Area. Förr var en stor del av kusten längs Kalifornien och Oregon täckt av skogen, men idag är Muir Woods den enda som finns kvar i kustregionen. Muir är en sagolikt tät skog och det är en alldeles unik naturupplevelse att se de massiva Redwoodträden på nära håll. Urskogen är en skyddad och lugn plats för Muirs rika djurliv med bland annat tvättbjörnar och lodjurets motsvarighet bobcat. När du kommer in i parken Muir Woods National Monument ser du en stor parkering för besökare där du kan ställa din hyrbil. Därefter är det bara att börja utforska längs de mysiga vandringslederna.

Monterey

Om du vill uppleva fantastiskt vacker kust, vingårdar och äventyr så ska du besöka Monterey. Den historiska kustorten Monterey är känd för sina idylliska vyer och den dramatiska naturen med skogsklädda berg, Redwoods och klarblått vatten i Monterey Bay.  Monterey Bay är landets största marina nationalpark. Här kan du hyra kayak, åka på valsafari, surfa, dyka eller bara ha en avkopplande dag på stranden. Besök också de stora attraktionerna Old Fisherman’s Wharf och Monterey Bay Aquarium. Old Fisherman’s Wharf är ett charmigt hamnområde med restauranger och mysig atmosfär. Monterey tillhör Monterey Country tillsammans med bildsköna orter som Carmel-by-the-sea och Big Sur. Lätttillgängliga platser som gör det väl värt att hyra bil på Oakland flygplats!

Se fler tips på utflykter med hyrbil från San Francisco

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 4.50 av 5)