Hyrbil på San Francisco flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på San Francisco flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på San Francisco flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på San Francisco flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs våra generella tips om hyrbil i USA via länken nedan. Här får du viktig information om saker som bilförsäkring och regler för att hyra bil i USA.

Körtider från San Francisco flygplats

San Francisco flygplats

San Francisco International Airport (SFO) ligger i San Mateo County, ca 21 kilometer från San Francisco centrum. För att köra från flygplatsen till centrum tar du dig enkelt ut på motorvägen US-101 N och vidare in i staden via Central Freeway. På grund av stadens storlek kan det bli tufft att navigera ibland, och det är rekommenderat att använda GPS navigation eller Google Maps för att ta sig runt.

Hämta hyrbil på flygplatsen

På San Francisco flygplats kan du hyra bil hos många hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller. På flygplatsen finns hyrbilskontoren smidigt samlat på ett ställe, där du både hämtar och lämnar hyrbilen. Flygplatsens transfertåg AirTrain (Blåa linjen) kör passagerare mellan terminalerna och hyrbilscentret och avgår ungefär var 5 minut dygnet runt. I den internationella terminalen når du Airtrain-stationerna nära Boarding Areas A och G, och kommer till stationerna via hiss eller rulltrappa till våning 4. Det kommer att vara skyltat vid din ankomst.

Adress till hyrbilscentret:
780 N. McDonnell Road, San Francisco, CA 94128

En del uthyrningsbolag har sina kontor en bit från flygplatsen. Då kommer du få åka med en gratis shuttlebuss som hämtar dig utanför hyrbilscentret och tar dig vidare till kontoret. Hyrbilsbolagen har vanligtvis öppet dygnet, men kolla upp ditt bolags öppettider för säkerhets skull om du planerar att hämta eller återlämna bilen på obekväma tider. Det är väldigt smidigt att hyra bil på San Francisco flygplats!

Hyrbilsbolagen på San Francisco flygplats

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på San Francisco flygplats. Det är bra att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar Obegränsad Hyrbilscenter
Enterprise Obegränsad Hyrbilscenter
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
National Obegränsad Hyrbilscenter
Thrifty Obegränsad Hyrbilscenter

Bensinstationer nära San Francisco flygplats

Den finns bensinstationer längs alla huvudvägar som går utanför flygplatsområdet. Söderut längs motorvägen 101 finns både Arco och Chevron när du kommer ut från flygplatsen, och norrut mot San Francisco centrum finns 76, CNG och Costco längs väg 101 och S Airport Boulevard. Om du ska tanka upp din hyrbil innan återlämning kan det vara bra att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Var uppmärksam på att alla bensinstationer inte alltid godtar utländska kort och det är bra att ha kontanter redo för sådana tillfällen. Då kan du betala inne i butiken på bemannade bensinstationer.

Parkering i San Francisco

Det finns ett par saker som kan underlätta när du ska parkera din hyrbil i San Francisco. Läs framförallt noga på alla skyltar innan du parkerar, för regler kan variera beroende på tid och dag. Allmänna parkeringsytor och garage, ”Public Parking”, är ett bra och säkert alternativ.

Här kan du läsa om regler och råd för parkering i San Francisco.

Att köra i San Francisco

San Francisco är en stor stad och det kan ibland bli tung trafik. Men med lite planering så går det fint att ta sig runt med hyrbil till olika sevärdheter. Ta de försiktigt i stadens många backar och försök undvika att köra under den värsta rusningstrafiken. Glöm inte att följa parkeringslagen om att justera däcken så att bilen inte kan glida ut i trafiken. Läs mer via länken nedan.

Här får du tips för att köra i San Francisco.

Roadtrip från San Francisco

Utflykter och roadtrips

Om du vill åka på roadtrip i västra USA så är San Francisco en fantastisk utgångspunkt för att hyra bil. Längs kusten går den populära Pacific Coast Highway (Highway 1) ner mot LA och passerar natursköna platser som Big Sur, Monterey, San Simeon och mycket mer längs den vackra kustremsan. Missa inte möjligheten med envägshyra om du vill avsluta din resa i exempelvis Las Vegas eller Los Angeles istället, och lämna tillbaka din hyrbil på annan ort. Nedan ser du tips på destinationer att köra till från San Francisco.

Yosemite

Mäktiga Yosemite National Park är ett måste under ditt besök i Kalifornien. Nationalparken ligger ca 269 kilometer från San Francisco. Du kan välja att köra genom parken och stanna på utkiksplatser med kameran redo och fånga fantastiska vyer av berg, dalar och urskog. Du kan också ta på dina vandringsskor och utforska Yosemite längs en av de många vandringslederna. Här finns landmärken som El-Capitan, Half-dome, Glacier Point och kristallklara Tenaya Lake. Under högsäsong kan det vara en hel del trafik i parken, så då kommer du sannolikt vara långt ifrån ensam i den underbara naturen.

Var noga med att inte lämna mat i hyrbilen om du lämnar den under en längre tid: i parken finns björnar som är kända för att gärna bryta sig in till allt som doftar ätbart!

Lake Tahoe

Ca 329 kilometer från San Francisco ligger natursköna Lake Tahoe. Lake Tahoe är den största alpina sjön i Nordamerika och har blivit invånarnas favoritdestination med sina 300 soldagar. Klarblått vatten och vackra, skogsklädda sandstränder lockar besökare för både vattensporter och bad. På vintern förvandlas Lake Tahoe till en populär skidort. Runt sjön finns resorts med restauranger, hotell och mycket aktiviteter. Den största delen av Lake Tahoe ligger i Kalifornien och resten tillhör Nevada. På Nevada-sidan anses Sand Harbour vara den absolut vackraste stranden, medan Kalifornien hyllar Baldwin Beach.

Här kan du hyra kayak och njuta av panoramavyer av Sierra Nevada-bergen. Stränderna har vanligtvis stora parkeringsytor där du kan ställa din hyrbil, men var uppmärksam på att det gäller parkeringsavgift på några.

Grand Canyon

Grand Canyon är en attraktion som du verkligen bör besöka under din roadtrip. Grand Canyon ligger i Arizona, ca 1271 kilometer från San Francisco, så det rekommenderas att övernatta och ha flera stopp på vägen. Förstagångsbesökare åker vanligtvis till South Rim där Grand Canyon Village finns, och här finns stora parkeringsytor för din hyrbil. Det är verkligen en upplevelse utöver det vanliga att blicka ut över den enorma kanjonen med sin rödaktiga sten, skogsklädda avsatser och bar himmel så långt ögat når. På botten kan du vandra eller åka båt längs Colorado River. Du kan också åka på en av de populära helikopterturerna över Grand Canyon. Ett tips är att besöka Grand Canyon sent på dagen för att se det gyllene ljuset över kanjonen i solnedgången.

Redwood National Park

Om du är i Kalifornien måste du besöka de berömda Redwood träden! I Humboldt County kan du se några av världens högsta Redwoodträd. Träden i Redwod National Park är nästan 100 meter höga och det är en mäktig känsla att vandra bland de massiva trädstammarna. Parken har flera utkiksplatser över kusten längs vandringslederna, som Klamath River Overlook och High Bluff Overlook. Om du har tur kan du se delfiner, valar och sälar i vattnet. Humboldt County ligger i nordvästra Kalifornien ovanför San Francisco. I parken krävs ingen parkeringsavgift och det finns parkeringsplatser vid flera av vandringslederna, så du kan parkera din hyrbil och njuta av naturupplevelsen.

Mendocino

Ovanför San Francisco breder Mendocino County ut sig, som är ett fantastiskt naturskönt område i Kalifornien. Här finns oändliga sandstränder, trollska Redwoodskogar och blommande ängar bland mysiga kuststäder. Mendocino är en av Kaliforniens vindistrikt och kallas Mendocino Wine Country med sina böljande kullar och dalar som är perfekt för druvor. Här finns några av statens mest framstående vinproducenter. I Anderson Valley finns många av Mendocinos vingårdar som bland annat producerar den klassiska Pinot Noir.

Även om du inte skulle vara intresserad av vinproduktion, så är det en upplevelse att köra igenom det fina området. Gör till exempel en utflykt till den unika glasstranden i Fort Bragg. Mendocino är en av platserna som gör det väl värt att hyra bil på San Francisco flygplats!

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 5.00 av 5)