Hyrbil på Kos

Hitta bäst pris på hyrbilar på Kos genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Kos, Grekland

Här hittar du information för att resa till Kos och tips för att hyra bil inför ditt besök. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Den grekiska ön Kos ligger i Egeiska havet, några kilometer utanför Turkiets kust. Huvudorten på ön heter också Kos och är en populär semesterort tillsammans med bland annat Kardamena, Tigaki och Kefalos. Det bästa -och roligaste- sättet att ta sig runt ön är med bil. Du kan enkelt hyra bil på Kos flygplats inför din resa. Där finns gott om hyrbolag men det är alltid bäst att jämföra innan du bokar.

Kos flygplats Grekland

Kos internationella flygplats (KGS) kallas Hippocrates Airport. Flygpatsen ligger ca 24 kilometer från huvudorten Kos, och det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil via vägen Kos-Kefalos. Flygplatsen ligger ca 6 kilometer från turistorten Kardamena och ca 18 kilometer från Kefalos.

Hyra bil på Kos flygplats

Det är lätt att hitta på flygplatsen, som endast har en terminal. Här finns flera välkända hyrbilsbolag med ett bra utbud av bilar. Hyrbilskontoren finns i ankomstterminalen efter att du hämtat ditt bagage, och här hämtar du nycklar till din hyrbil. En del bolag erbjuder Meet & Greet vilket innebär att en representant kommer och möter dig på flygplatsen om du har bokat hyrbil. Var därför noga med att boka din hyrbil i förväg!

Den närmsta bensinstationen är Eko, ca 2 minuter från flygplatsen. Här kan du tanka upp hyrbilen innan återlämning.

 Sevärdheter på Kos

Se och göra på Kos

Grekiska ön Kos är en av Greklands mest populära semesterdestinationer. Kos tillhör ögruppen Dodekaneserna tillsammans med Rhodos och Karpathos. Ön är ett klassiskt resmål för sitt härliga klimat, fina badstränder och mer grönskande natur än de andra öarna.

Staden Kos

Staden Kos har en rik historia och här kan du besöka arkeologiska museet och ruinerna av antika tempel och amfiteater. Här finns också ett livligt nöjesliv, bra shopping och många restauranger och nattklubbar. Närheten till Turkiet gör att du kan få riktigt god medelhavsmat med både grekiska och turkiska influenser på de lokala restaurangerna.

Från staden Kos kan du ta dig till flera av öns bästa sandstränder och turistorter. Det är en härlig semesterupplevelse att bada i det turkosa vattnet med utsikt över klippig kust och gyllene sand. På stränderna finns ofta vattensporter, surfing och andra roliga aktiviteter.

Utflykter med hyrbil

Utflykter på Kos

Det roligaste sättet att ta sig runt på Kos är med hyrbil. Det kan du uppleva allt den underbara ön har att erbjuda i din egen takt. Det tar bara ca 1 timme att köra från öst till väst, så med bil kan du smidigt utforska hela ön under en dag! Här kommer några tips på utflykter på Kos.

Zia

Den lilla traditionella byn Zia ligger vackert på en bergssluttning till öns högsta punkt, och är en av Kos främsta sevärdheter. Från Zia har du vacker utsikt över hela ön och det är särskilt populärt att komma hit i solnedgången. Byn är väldigt mysig och här kan du fynda hantverk och produkter, och äta gott på lokala restauranger och uteserveringar. Zia ligger ca 15 kilometer från staden Kos. Det är verkligen värt ett besök om du har hyrbil på Kos.

Kardamena

Kardamena på sydkusten är Kos mest omtyckta turistort, och ligger ca 30 kilometer från huvudorten. Staden var förr populär för sitt nattliv som lockade många unga besökare, men idag kommer även många barnfamiljer och hit för att njuta av omgivningarna och de barnvänliga badstränderna. Staden har en fin strandpromenad som kantas av restauranger och caféer.

Kefalos

Om du är ute efter lite lugnare miljöer men minst lika vackert, så kan du bege dig till grannorten Kefalos. Den gamla byn Kefalos ligger avlägset på ön i natursköna omgivningar med härliga stränder. Här råder en betydligt lugnare och mer autentisk stämning än Kardamena, och du kan njuta av fantastiska vyer av hela kusten. Med hyrbil kan du enkelt ta dig till öns småbyar när du vill få en paus från turistorterna.

Stränder på Kos

Kos ligger i Egeiska havet och har en kustlinje på hela 112 kilometer. Ön stränder är några av de vackraste i ögruppen Dodekaneserna, och majoriteten är sandiga med kristallklart, turkost vatten. De flesta välbesökta stränderna som Kardamena och Agios Stefanos har många faciliteter och aktiviteter. Agios Stefanos är den mest fotograferade stranden på Kos med sin gyllene sand och kyrkruiner i bakgrunden.

En av de livligaste stränderna är Akti Zouroudi som är full av barer, restauranger och musik. Tigaki Beach och Paradise Beach är mer populära bland familjer för sitt långgrunda vatten. Med hyrbil kan du köra runt kusten och hitta hemliga badplatser eller besöka de välkända stränderna!

Bodrum

En vanlig dagsutflykt är att åka från Kos över till Bodrum, Turkiet. Här kan du parkera hyrbilen och smidigt ta en färja över. Bodrum ligger på Turkiets ”Turkosa kust” och är en omtyckt turistort för sin rika historia, livliga bazaarer och exklusiva lyxhotell. Här ligger blänkande segelbåtar och yachter sida vid sida i hamnen. Besök den antika staden antika staden Halikarnassos och Bodrum Kalesi. Oavsett var du väljer att åka så är det varmt rekommenderat att hyra bil på Kos och utforska ön i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)