Hyrbil på Rhodos

Hitta bäst pris på hyrbilar på Rhodos genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil på Rhodos

På denna sida hittar du tips och råd om att hyra bil på Rhodos, som är en av Greklands mest populära öar, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Rhodos

  • Norra Rhodos: Bäst möjligheter att hyra bil på Rhodos finns på öns norra del. I städerna Ialysos, Rhodos och Faliraki finns ett större antal hyrbilskontor. Ialysos ligger nära Rhodos flygplats, och där finns det fyra hyrbilskontor belägna centralt i staden på Iraklidon Avenue.

    En bit norr om Ialysos, på öns norra spets, ligger staden Rhodos, som är den största staden på ön. Här finns ett hyrbilskontor på Grand Hotel på Akti Miaouli Street. Detta hyrbilskontor ligger i nära anslutning till stranden, och det går enkelt att ta sig från detta kontor till andra delar av staden och ön.

    I Faliraki, som ligger söder om Rhodos, går det också bra att hyra bil på hyrbilskontoret på Pigon Avenue.

  • Östra Rhodos: Även i de östra delarna av Rhodos finns det möjlighet att hyra bil i städerna Lindos och Lardos. I Lindos finns ett hyrbilskontor vid stranden, och i Lardos ligger ett hyrbilskontor i stadens mest centrala delar, på Lardou-Peukis Avenue.

Hyra bil på Rhodos flygplats

Rhodos internationella flygplats heter Diagoras International Airport, och ligger på öns nordvästra del, ungefär en och en halv mil från staden Rhodos. Från flyglatsen är det smidigt att ta sig till andra delar av ön med bil, och det finns sju hyrbilskontor på flygplatsen.

Hyrbilskontoren på Diagoras flygplats är placerade precis vid ankomsthallen, och är därför mycket enkla att hitta. De är tydligt markerade och utplacerade på flygplatsen.

Utflyktsmål på Rhodos

Rhodos är en relativt liten ö, men har många fantastiska utflyktsmål som lämpar sig mycket bra att ta sig till med bil. Med hyrbil på Rhodos får man ut det mesta av öns fantastiska natur och historia, och det finns många trevliga ställen att stanna till vid på vägen.

Monolithos
På Rhodos västra sida, drygt sju mil från staden Rhodos, ligger den mysiga lilla staden Monolithos. Strax utanför stadens centrum ligger det berömda slottet som bär samma namn som staden. Slottet ligger vackert beläget på en kulle, och bjuder på enastående vyer över havet och närområdet.

Kolymbia
Om man är sugen på fantastiska stränder, sol och bad, men samtidigt inte vill uppleva hektiskt charterliv är ett besök i Kolymbia ett måste. Kolymbia är en mindre ort som ligger lite mer än två mil söder om staden Rhodos, på öns östra kust. Här blandas sköna stränder med makalös natur, och det finns ett par fina naturområden alldeles i närheten av staden om man är sugen på en naturupplevelse.

Vati
Vati är ett riktigt smultronställe, beläget på Rhodos sydöstra del, drygt sju mil från staden Rhodos. Vati bjuder på mycket natur och historia, och är perfekt om man vill fly strand och bad för en dag. Staden är liten till storlek, och ligger något dolt i ett skogigt bergsområde. Det finns många fina vandringsleder i Vati, och det är en riktig upplevelse att strosa runt i den mysiga stadskärnan.

Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.70 av 5)