Hyrbil på Rhodos

Hitta bäst pris på hyrbilar på Rhodos genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Rhodos

På denna sida hittar du tips och råd om att hyra bil på Rhodos, som är en av Greklands mest populära öar, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Hyrbil är ett väldigt prisvärt alternativ för att ta sig runt på ön, och både städer och sevärdheter är lätttillgängliga med bil. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Hyra bil på Rhodos flygplats

Det är oftast smidigast att hyra bil på flygplatsen, så att du kan hämta bilen och ta dig vidare direkt vid din ankomst. Rhodos internationella flygplats heter Diagoras International Airport och ligger ca 14 kilometer  från huvudorten Rhodos, som delar namn med ön. Det finns flera hyrbilskontor på flygplatsen med ett stort utbud av hyrbilar, och det är enkelt att hitta. Läs mer via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Rhodos

Det finns även hyrbilsbolag på flera ställen i Rhodos och du vill utgå från en annan plats än flygplatsen. Flest möjligheter hittar du i huvudstaden och populära semesterorter.

  • Norra Rhodos: Bäst möjligheter att hyra bil på Rhodos finns på öns norra del. I städerna Ialysos, huvudorten Rhodos och Faliraki finns ett större antal hyrbilskontor. Ialysos ligger nära flygplatsen, och där finns det fyra hyrbilskontor i centrum. Norr om Ialysos ligger staden Rhodos. Som den största staden har Rhodos flera hyrbilskontor och bra förbindelser med resten av ön. I Faliraki, som ligger söder om staden, går det också bra att hyra bil.
  • Östra Rhodos: Även i de östra delarna av Rhodos finns det möjlighet att hyra bil i städerna Lindos och Lardos. I Lindos finns ett hyrbilskontor vid stranden, och i Lardos ligger ett hyrbilskontor i centrum.

Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Sevärdheter i Rhodos stad

Rhodos stad

Staden Rhodos är huvudort på ön. Här blandas moderna faciliteter med en rik historia som gör staden till ett spännande besöksmål. Förutom härliga badstränder har staden en vacker gammal medeltida stadsdel som är så välbevarad att den listats som världsarv hos Unesco. Parkera hyrbilen och strosa bland vinglande gränder, medeltida torg och längs den omgivande stadsmuren. Besök fästningen Palace of Grand Master of Knights som uppfördes redan på 600-talet och användes av korsriddare under 1300-talet. I den moderna delen av staden hittar du trevliga restauranger och ett stort utbud av shopping bland välkändja kedjor.

Stränder i Rhodos stad

Rhodos stad har även fina stränder som är lätta att ta sig till, som populära och familjevänliga Elli Beach och Windy Beach där det ofta blåser ljumma havsvindar som är svalkande i värmen. Utanför den gamla staden är Mandrakihamnen en stor sevärdhet och en av stadens samlingsplatser. I hamnen finns caféer, restauranger och butiker där du kan fynda souvenirer. Från Mandrakihamnen kan du också ta en båttur över till närliggande öar.

Utflykter med hyrbil på Rhodos

Dagsutflykter på Rhodos

Rhodos är en relativt liten ö, men har många fantastiska utflyktsmål som lämpar sig mycket bra att ta sig till med bil. Med hyrbil på Rhodos får man ut det mesta av öns fantastiska natur och historiska monument, och det finns många trevliga ställen att stanna till vid på vägen. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil på semestern!

Faliraki

Faliraki ligger endast ca 15 kilometer från Rhodos stad. Semesterorten är känd för sitt stora utbud av barer och festställen, men också för sina många restauranger och fina stränder. Här finns den största vattenparken i Europa där du kan prova på olika vattensporter, ha kul i bassängerna och åka attraktioner. Längs stranden finns flera strandbarer och fina hotell. I Faliraki kan du ha en härlig stranddag och dansa natten lång!

Lindos

Den pittoreska lilla byn Lindos ligger i en bukt på Rhodos östra kust. Orten är populär för sina fantastiskt vackra stränder som Lindos Beach och romantiska St Paul’s Bay. Här finns bra med parkering för din hyrbil nära stranden. I Lindos finns väldigt natursköna omgivningar med traditionella vita stenhus bland grönskande kullar och havets turkosa vatten. Byn är full av vindlande, ljusa gränder som besökare lätt kan gå vilse i: tursamt nog så finns det många mysiga tavernor att pausa vid. I Lindos finns också en av Rhodos största attraktioner, det antika templet Akropolis, som ligger vackert uppe på en klippa ovanför byn.

Ixia

Ixia är ett modernt och exklusivt resortområde ca 4 kilometer från Rhodos med flera hotell, nattklubbar, restauranger och pooler. Området är relativt nybyggt och har blivit ett omtyckt besöksmål bland turister. Nere vid vattnet finns den långa sandstranden Ixia Beach med nära till fina hotell, shopping och restauranger, och det är perfekt för att prova vattensporter eller ha en härlig dag med sol och bad.

Tsambika Beach

En av de mest populära stränderna på Rhodos är Tsambika Beach, som ligger på öns östra del. Den pärlvita stranden ligger väldigt naturskönt mellan två klippor med vida utsikt över det turkosa Egeiska havet. Här finns en hel del faciliteter som gör det enkelt att spendera en dag på stranden, som trevliga matställen, stor parkering för hyrbilen, roliga vattenaktiviteter som kajakpaddling och snorkling, och familjevänliga äventyrsbad.

Kolymbia

Om man är sugen på sol och bad men samtidigt inte vill uppleva hektiskt charterliv är ett besök i Kolymbia ett måste. Kolymbia är en avslappnad, mindre ort som ligger lite mer än två mil söder om staden Rhodos. Här finns fina, turkosa badstränder i härligt natursköna miljöer nära vita klippor och stenhus. Kolymbias strand har ett stort utbud för att prova roliga vattensporter eller hyra trampbåt och kajak.

Vati

Vati är ett riktigt smultronställe, beläget bland skogarna på öns sydöstra del, drygt sju mil från staden Rhodos. Den autentiska lilla byn bjuder på mycket natur och historia, och är perfekt om man vill fly strand och bad för en dag. Staden är liten till storlek, och ligger något dolt i ett skogigt bergsområde. Det finns många fina vandringsleder i Vati, och det är en riktig upplevelse att strosa runt i den mysiga stadskärnan. Det finns många härliga platser som blir lätttillgängliga genom att hyra bil på Rhodos!

Vad tycker du om den här sidan?

(15 röster, betyg: 4.73 av 5)