Hyrbil på Bodrum flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bodrum genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Bodrum flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Bodrum flygplats i Turkiet samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Turkiet innan, läs våra generella tips om hyrbil i Turkiet via länken nedan.

Resa till Bodrum

Bodrum är en populär semesterort på den sydvästra spetsen av Turkiets kust. Staden ligger på en halvö inte långt ifrån den grekiska övärlden. Många besökare flyger till Bodrum för de fina badstränderna längs Egeiska havet. Bodrum internationella flygplats är en bra utgångspunkt, och här är det smidigt att hämta hyrbil och resa längs Bodrumhalvön.

Milas–Bodrums flygplats

Milas-Bodrums flygplats (BJV) är en internationell flygplats för städerna Bodrum och Milas. Flygplatsen ligger ca 36 kilometer från Bodrum i provinsens Mugla, och kallas också Milas Mugla Airport. Hit kommer charterflyg från hela Europa. Det tar ca 40 minuter att köra till centrala Bodrum från flygplatsen. Du kommer snabbt ut på motorväg D330 som länkar samman med regionens vägnät.

Hyra bil på Bodrum flygplats

På Bodrum flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag, och det är smidigt att hämta hyrbil på flygplatsen. De flesta hyrbilsbolagen finns i inrikesterminalen, och du tar dig enkelt dit från den internationella ankomstterminalen. Följ skyltarna till hyrbilar efter att du hämtat bagage. Det är bäst att boka hyrbilen online i förväg för att säkerställa att bilen finns på plats vid din ankomst.

Adress Bodrum Airport
Milas Bodrum Havaalani Girisi, 48200 Milas/Mugla, Turkiet

Hyrbilsbolag på Bodrum flygplats

I tabellen ser du några av bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Bodrum flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Sök i sökmotorn för att se mer information.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminal
Avis Obegränsad I terminal
Enterprise Obegränsad I terminal
Goldcar Obegränsad I terminal
Green Motion Obegränsad I terminal
Hertz Obegränsad I terminal
Sixt 400 km per hyra I terminal

Bensinstationer nära Bodrum flygplats

Det finns flera bensinstationer längs väg D330 som går längs med flygplatsområdet. Precis innan du svänger in till Bodrum flygplats finns en BP, och några minuter bort ligger Shell. De är nära alternativ om du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Hyra bil i centrala Bodrum

Du kan också hyra bil inne i Bodrum, om du vill utgå härifrån. Det kan till exempel vara ett alternativ om du vill stanna i staden ett par dagar innan du hyr bil och åker på utflykter längs kusten. Det finns ett par hyrbilsbolag lättillgängligt och centralt i hamnen, där du sedan snabbt kan ta dig ut på motorvägen D330. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Parkering i Bodrum

Precis som i andra turistorter kan det ibland bli klurigt med parkering, men det finns lite info som gör det betydligt enklare. I Bodrum finns nämligen två stora parkeringshus att parkera i, som gör att du slipper leta efter gatuparkering. Ett ligger i centrum nära det gamla fortet, och det andra parkeringshuset ligger vid hamnen. Ett tips är också att välja ett hotell med gästparkering om du bor centralt. De flesta hotellen erbjuder gratis parkering för sina gäster, vilket är ett bra och tidssparande alternativ.

Utflykter med hyrbil i Bodrum

Utflykter Bodrum

Vackra Bodrum är en populär semesterdestination för både internationella och lokala besökare. Här lockar härligt medelhavsklimat och en perfekt mix av stad och strandliv. I Bodrums hamn finns trevliga restauranger och caféer, och du kan slå dig ner och njuta av vyn över det turkosa havet och de vita stenhusen. Besök sevärdheter som det medeltida Bodrum Castle eller mausoleet i Halikarnassos, som varit ett av världens sju underverk. Med hyrbil kan du utforska hela den södra Egeiska kusten av Turkiet, och Bodrum är en perfekt utgångspunkt för utflykter.

Bodrum är porten för kustens många strandresorter med underbara badstränder. Längs kustens fina körvägar hittar du charmiga småstäder och hemliga badvikar att stanna till vid. Här kommer lite tips på sevärdheter med hyrbil i Bodrum.

Gümbet

En kort biltur med hyrbil från Bodrum ligger badorten Gümbet som är känd för sitt livliga nattliv, souvenirshopping och strandhäng. Mellan städerna finns en utkiksplats uppe på berget med panoramavy över landskapet. Här kan du också se Bodrums historiska gamla väderkvarnar som blivit stadens landmärken. Gümbet är mindre än Bodrum, men den breda sandstranden anses ofta vara bättre och har ett stort utbud av roliga vattensporter.

Turgutreis

Turgutreis är den näst största staden på Bodrumhalvön, och ligger ca 30 minuter från Bodrum ute på sydvästra spetsen. Förutom sin härliga strand och idylliska vita stenhus så är staden välkänd för sina marknader, då lokalbor åker till Turgutreis för att sälja sina varor. Här kan du shoppa allt ifrån färsk frukt, kläder, skor och oändligt med souvenirer. 15 minuter från staden ligger stränderna i Akyarlar som är känt för sitt turkosa vatten.

Marmaris

Marmaris är en populär turistort som ligger längs kusten ca 2 timmar från Bodrum. Staden var tidigare en stilla fiskeby men har utvecklats till ett av de mest omtyckta resmålen på den turkiska rivieran. Den härligt långa sandstranden ligger i en omgivande vik med fina vyer av halvöns bergiga landskap. Nära stranden finns restauranger, barer och caféer med fina uteserveringar för en kväll i solnedgången. Från hamnen i Marmaris kan du parkera hyrbilen och åka på dagstur till grekiska ön Rhodos.

Dalaman

Fortsätt från Marmaris ca 1 timme till Dalaman. Dalaman och dess internationella flygplats är porten till den turkiska medelhavskusten. Staden är omgiven av vidsträckta stränder som är perfekta för bad och vattensporter, och staden bjuder på rolig shopping och ett stort restaurangutbud. En av Dalamans främsta attraktioner är ruinerna av den antika staden Kaunos. Runt Dalaman finns underbar natur med fruktodlingar och böljande grönska. Ca 30 minuter från Dalaman ligger vackra Dalyan och Iztuzu Beach, som också kallas Turtle Beach för sina många havssköldpaddor.

Om du skulle vilja återlämna din hyrbil på annan ort så kan du undersöka möjligheten till envägshyra, som brukar innebära en mindre avgift när du hyr bil i Turkiet. Det finns mycket att upptäcka längs Turkiets södra kust, och genom att hyra bil i Bodrum är du fri att utforska i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)