Hyrbil i Leeds

Hitta bäst pris på hyrbilar i Leeds genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Leeds

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i engelska Leeds, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i England tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i England via länken nedan.

Hyra bil på Leeds flygplats

Leeds internationella flygplats går under namnet Leeds-Bradford Airport, och ligger ungefär en mil utanför centrum. Här finns fyra av de största hyrbilsbolagen representerade. Deras kontor finns i hyrbilscentret på terminalområdet. Det är väl skyltat och lätt att hitta dit. Från flygplatsen är det ungefär 30 minuters körning via A65 in till staden.

Det går även att hämta upp hyrbilar på andra ställen i centrum, om man istället vill utgå därifrån. Då kan du åka med tåg, buss eller taxi från flygplatsen till centrum. Det finns exempelvis flera hyrbilskontor nära Leeds centralstation. Var alltid noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen finns på plats när du anländer. Jämför olika hyrbilsbolag för att hitta det mest prisvärda alternativet för just din resa.

Utflyktsmål i Leeds

Leeds ligger mitt i West Yorkshire vilket gör det lätt att nå många intressanta ställen i området. Leeds är en livlig studentstad med ett stort utbud av dansklubbar och pubar. Staden är hem åt fotbollslaget Leeds United och det är poplärt att åka till Leeds för att se fotboll på hemmaplanen Elland Road. Här finns också flera historiska platser, museum och bra shopping på stråket längs Briggate eller det massiva köpcentret Trinity Leeds. Runtomkring finns Yorkshires fantastiska natur, och landskapet har även många mysiga städer som lätt går att besöka med hyrbil.

Scarborough
I vackra Scarborough på Yorkshires östkust finns både många historiska sevärdheter och badstränder. Staden ligger i ett klippigt område, och stadens gamla slott blickar ut över staden från en kulle. Scarborough har under en lång tid varit känd som en av Yorkshires främsta semesterorter, och ryktet lever kvar än idag.

Yorkshire Dales nationalpark
Vill man se magiska landskap är en tur till Yorkshire Dales nationalpark ett måste. Här finns böljande landskap, stora hedar, men på vissa ställen även intressanta grottsystem. I nationalparken går det att både cykla och vandra, men det går lika bra att ta bilen för en rundtur i den vackra naturen.

Sheffield
En timmes bilfärd söderut från Leeds tar en till Sheffield. Staden är känd för sin stora produktion av stål. Under de senaste åren har Sheffield blivit en mycket mer modern stad, och här finns mycket att se och göra. Här finns allt från gamla intressanta byggnader till shoppincenter och ett stort pariserhjul som ger en fantastisk vy över staden och dess omgivningar.

Det är lätt att köra bil till Sheffield
Scarborough är känd som en vacker semesterort
Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.71 av 5)