Hyra bil i Danmark

Jämför och se de bästa priserna på hyrbilar inför din roadtrip i Danmark. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Roadtrip i Danmark: Guide och tips

Här får du tips för att hyra bil och åka på bilsemester i Danmark. Vare sig du vill uppleva spännande städer eller idylliska medeltidsbyar, historiska slott eller dramatiska kustlinjer (eller allt under samma resa!) så finns här något för alla i vårt vackra grannland. Det är dessutom väldigt smidigt att hyra bil inför en roadtrip i Danmark.

Bilsemester i Danmark

Danmark ett perfekt för att utforska med hyrbil i din egen takt. Danmark har en liten landyta med bra vägar och varierande landskap vilket gör att du kan uppleva väldigt mycket under en bilsemester. Många av landets främsta sevärdheter är nästan omöjliga att missa och du behöver inte planera rutten särskilt nitiskt för att hinna med.

Köra från Sverige till Danmark

Om du vill hyra bil och uppleva Danmark så finns det ett par sätt att gå tillväga. Du kan hyra bil i Sverige och köra över till Danmark, läs mer om detta nedan. Öresundsbron går mellan Malmö och Köpenhamn och det tar ca 10–15 minuter att köra över bron. När du kör över bron passerar du en vägtull där du betalar en broavgift. Du kan också behöva visa ID eller pass om du passerar en gränskontroll.

Köra hyrbil över Öresundsbron

Det går vanligtvis bra att köra din hyrbil över till Danmark, men du ska informera ditt hyrbilsbolag innan din hyrning och förhöra dig om vad som gäller. Då kan bolaget se till så att du har rätt försäkringar. Beroende på vilket bolag du bokar med så kan det kosta en daglig avgift att köra hyrbilen över landsgränsen även inom Skandinavien, medan andra bolag inte tar ut någon avgift för detta.

Hyrbil i Köpenhamn

Ibland kan det enklaste vara att ta tåget från Malmö till Köpenhamn och hyra bil i Köpenhamn och utgå härifrån. Du kan enkelt hämta upp hyrbil på Kastrup flygplats eller nära Köpenhamn centralstation. Du kan ta Öresundståget från Malmö till både Kastrup och Köpenhamn centralstation, vilket går snabbt och smidigt.

Hyra bil för bilsemester i Danmark

Behöver du hyra bil inför din roadtrip i Danmark? Vi jämför alla hyrbilsbolag på din destination för att du snabbt ska få fram bästa pris och utbud på hyrbilar. När du bokar med oss har du fri ändring och avbokning fram tills en utsatt tid innan hämtning, så att du tryggt kan ändra dina resplaner om det behövs.

Roadtripvägar och utflykter

Fina vägar för bilsemester i Danmark

Har Danmark då bra förutsättningar för en roadtrip? Svaret är utan tvekan ja. Den längsta turistvägen i Danmark är Marguerite-vägen, en sammanhängande rutt som går 3,600 kilometer genom landets alla vackra delar och de flesta av Danmarks turistattraktioner.

Läs mer: Roadtrip i Norden: Tips på vägar

Marguerite-vägen

Marguerite-vägen är Danmarks mest kända roadtripväg. Att följa Marguerite-vägen anses vara det bästa sättet att se landet. Den långa Marguerite-vägen är uppdelad i flera mindre turistvägar som passerar över 1000 av Danmarks kultursevärdheter och historiska platser. Utforska bland annat fornlämningar från vikingatiden, gamla slott och borgar, mysiga småstäder och pärlvita sandstränder. Den massiva rutten omfattar nästan hela Danmark, så det är svårt att säga vart som är bäst att börja! ‘

Turistvägarna är utmärkta med ikoniska vägskyltar med bilden av en tusensköna så det är bara att följa markeringarna och njuta av idyllisk hedmark, grönskande skog och glittrande kust.

Bila på Fyn och Jylland

Öarna Jylland och Fyn innehåller flera av de mest populära vägarna inom den långa Marguerite-rutten. Båda öar är mycket enkla att utforska med bil, och det finns mycket att stanna för längs vägen.

Mysiga städer och historia på Jylland

Den större ön Jylland är full av sevärdheter inom både historia och oroligt vacker natur. Jyllands västkust kantas av mjuka sandstränder och mysiga medeltidsstäder. Den medeltida staden Ribe på Jylland är särskilt pittoresk och är Skandinaviens äldsta stad. I Ribe finns mysiga caféer, vikingahistoria och charmiga promenadstråk.

På östkusten ligger Den Gamle By i Århus, ett unikt utomhusmuseum där du kan besöka historiska stadsdelar från 1700–1900-tal. Inte långt från Århus finns den natursköna regionen Silkeborgs sjöområde med över 50 sjöar, vacker skog och kulturupplevelser. Jylland har många spännande historiska platser, och på norra Jylland kan du besöka Vikingamuseet utanför Ålborg. En kort bilfärd från Vejle på östa Jylland finns en av Danmarks viktigaste arkeologiska lämningar, runstenarna som kallas Jellingestenarna. Runstenarna uppfördes nämligen av den berömda vikingakungen Harald Blåtand.

Romantiska Fyn

En bilsemester runt den mindre ön Fyn är bjuder på romantiska platser och charmiga landsvägar. Fyn kallas för den lilla sagoön på grund av sitt böljande vackra landskap, många praktfulla slott och idylliska gamla orter. Fyn är dessutom känt för sina fruktodlingar och lokala matproduktion. På Fyn kan du besöka HC Andersens hemort Odense som också har en mysig historisk stadskärna.

Populära utflykter med bil i Danmark

Med hyrbil kan du enkelt ta dig runt Danmark och stanna vid platser som intresserar dig. Här kommer ett par tips på attraktioner som passar för barnfamiljen, paret och vännerna som vill bila i Danmark tillsammans. Det finns såklart mycket mer att se, och med hyrbil är du fri att styra dit du vill för dagen!

Legoland

Legoland i Billund är Danmarks mest populära resmål för familjer. Här finns både karuseller och roliga miljöer med pirater och vila västern – och såklart häftiga byggen av lego! I ”Miniland” kan du se världens berömda byggnader i Lego-miniatyr och hela stadsdelar byggda av de små klossarna. Du kan dessutom bo på roliga hotell med temarum.

Lalandia

Om vädret inte skulle tillåta en dag på stranden så finns Lalandia i Billund, bara en kort bit från Legoland. Lalandia är den största exotiska aktivitetsparken i Europa och är mest känd för sitt roliga vattenland Lalandia Aquadome på 10,000 kvm. Inom Lalandia finns även bowling, minigolf, matställen och mycket mer.

Helsingör

Helsingör ligger ca 40 minuter med bil från Köpenhamn och är ett omtyckt turistresmål. Hamnstaden har en fin stadskärna med mysiga shoppinggator på sommaren. Det berömda konstmuseet Louisiana ligger vackert längs kusten en liten bit utanför Helsingör och här kan du se en imponerande samling modern konst. Vid Helsingör kan du också besöka Kronborgs slott, ett världsarv från 1500-talet. Enligt Shakespeare så utspelade sig Hamlet på Kronborgs slott!

Köpenhamn

Danmarks charmiga huvudstad Köpenhamn har en hel del roliga attraktioner som man inte bara ska köra förbi. På sommaren är det mysigt att strosa i kvarteret Nyhavn och njuta av uteserveringarna längs kanalen. Shoppa längs gågatan Ströget och ta en titt på Den Lilla Sjöjungfrun vid vattenkanten. Hela familjen kan ha en härlig dag på Köpenhamns tivoli som har många fartfyllda åkturer, restauranger och vackra parkmiljöer med mycket historia. Ni kan också besöka Köpenhamn Zoo som grundades redan på 1850-talet. För fler vackra historiska platser kan ni ta en tur förbi de kungliga slotten Amalienborg och Christiansborg.

Möns Klint

Möns Klint på ön Mön anses vara Danmarks mest häpnadsväckande naturupplevelse. Här reser sig kritvita klippor högt ur ett turkost hav som nästan ger känslan av att vara utomlands. Den dramatiska utsikten över havet är otrolig en sommardag! På Mön finns badstränder och härlig natur med bondeslätt och grönskande skog. Ön ligger ca 130 kilometer från Köpenhamn och det är populärt att hyra bil för att kunna besöka den välkända ön.

Om du vill hyra bil tryggt inför din roadtrip i Danmark så har du alltid fri avbokning hos Hyrbil24. Du kan även smidigt välja var du vill hämta och lämna hyrbilen, om du vill boka en envägshyra.

Roadtrip i Europa: Tips på vägar

Danmark är långt ifrån det enda landet som är perfekt att utforska med hyrbil! Europa har flera fantastiskt vackra körvägar som låter dig uppleva landet på bästa sätt. På listan nedan har vi samlat några tips på körvägar för en roadtrip i Europa, med både klassiska roadtripvägar och mer okända som blir alltmer populära. Vi hoppas att det kan inspirera dig inför din nästa bilsemester. Trevlig resa!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)