Hyrbil i Umeå

Hitta bäst pris på hyrbilar i Umeå genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Umeå

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Umeå, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om saker som bilförsäkring, deposition samt ändring och avbokning av hyrbil.

Hyra bil i Umeå stad

I Umeå är det både enkelt att hyra bil. Hybilsbolag som Avis, Budget, Europcar, Hertz, Mabi och Sixt har kontor på flera platser i centrala Umeå där du kan hämta din hyrbil. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta och jämför utbud och pris på hyrbilar i Umeå.

  • Centrala Umeå – Det smidigaste sättet att ta sig runt i Umeå och närområdena är med bil. Om man kommer till Umeå med tåg finns det möjlighet att hyra bil på Parkvägen, som ligger på gångavstånd från centralstationen och ett stenkast från Exel Arena. Där finns det ett hyrbilskontor nära Umeå centralstation. Från Parkvägen går det enkelt att ta sig till andra delar av Umeå, och även ut till motorvägen.
  • Norra Umeå – Något norr om centrala Umeå finns två hyrbilskontor på Gräddvägen. Härifrån går det utmärkt att bila in till centrala Umeå, och närheten till E12 gör att det även är lätt att ta sig ut till andra delar i närområdet.
  • Södra Umeå – I Umeås södra del går det också bra att hyra bil. Där finns ett hyrbilskontor placerat på Verkstadsgatan, med närhet till E12, E4, och Umeå Airport. Ska man åka från Umeå Airport är det absolut smidigaste sättet att hyra bil på flygplatsen, där flera hyrbilsbolag finns representerade. Mer om att hyra bil på Umeå Airport går att läsa nedan.

Hyra bil på Umeå flygplats

Om du flyger till Umeå är det smidigast att boka hyrbil direkt på flygplatsen. På Umeå flygplats kan du hyra bil hos kända bolag som Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Det är mycket enkelt att hyra bil på Umeå flygplats, och kontoren ligger i själva ankomsthallen i den stora terminalen. Umeå flygplats är Sveriges sjunde största flygplats och ligger ca 5 kilometer från centrala Umeå. Tänk på att boka hyrbilen i förväg för att var säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Vägbeskrivning och avstånd från Umeå

Sevärdheter från Umeå

Utflykter med bil runt Umeå

I området runt Umeå finns många trevliga utflyktsmål. Det enklaste sättet att ta sig runt är med hyrbil, och det gör även att det är lättare att hitta små smultronställen på vägen samtidigt som man får se de vackra landskapen på nära håll!

Härnösand
Två och en halv timme söder om Umeå ligger den vackra staden Härnösand. Staden grundades redan på 1500-talet och har därför fina anor. Härnösands stadskärna präglas av vackra byggnader och fina hus, och det är mycket trevligt att strosa runt i stadens centrum. Med vattnet nära inpå ger Härnösand ett fantastiskt intryck. I staden finns även en vacker domkyrka och ett museum.

Lycksele
Drygt tretton mil väster om Umeå ligger Lycksele. Trots att staden inte är så stor finns det mycket att se och göra där. Bland annat går det att besöka Lycksele djurpark som är helt fokuserat på djur från Norden. För barn finns det även andra aktiviteter i djurparken och även möjlighet att klappa djur. I Lycksele finns även en underjordskyrka och ett Skogsmuseum som är värda att besöka.

Holmsund
Endast 20 minuters bilfärd söder om Umeå ligger den natursköna staden Holmsund på en halvö. Staden var tidigare en mycket viktig hamnstad, och närheten till havet gör att området bjuder på fantastiska vyer. I Holmsund finns även ett tropiskt akvarium med exotiska djur som ormar. På vintern är Omberget öppet för skidåkning, och en tur upp på berget ger en makalös utsikt över Umeå.

Holmsund är en historisk stad
Härnösand är en trevlig stad att strosa i

Bilsemester i Sverige

Sverige har flera natursköna vägar för en härlig roadtrip. Vare sig du är nyfiken på böljande gröna vidder och kustlinjer i söder eller fjälllandskapet i norr, så finns det mycket att välja mellan för en bilsemester på hemmaplan. Umeå är en fin utgångspunkt för att utforska de sagolika fjällvägarna i norr och vacker kulturbygd, bland annat längs Vildmarksvägen genom Jämtland och Lappland.

Via länken nedan har vi samlat tips på fina körvägar i Sverige. Hos oss bokar du alltid hyrbil tryggt med fri avbokning och ändring. Trevlig bilsemester!

Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.71 av 5)