Hyrbil i Luleå

Hitta bäst pris på hyrbilar i Luleå genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Luleå

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Luleå, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Luleå

Det är både enkelt och smidigt att hyra bil i Luleå. Det finns flera olika hyrbilsbolag på flera platser i staden. Det finns även möjlighet att hyra bil i anslutning till Luleå centralstation, och det går även alldeles utmärkt att hämta upp och hyra bil på Luleå-Kallax flygplats. Läs mer om våra hyrbilskontor i Luleå nedan.
Luleå körtider

Våra hyrbilskontor i Luleå

  • Centrala Luleå – Det allra bästa sättet att ta sig runt i Luleå och närområdena omkring är med hyrbil. Om man kommer med tåg så går det att hyra bil från hyrbilskontoret på Gammelstadsgatan, som ligger en liten bit norr om centralstationen. Från Gammelstadsgatan är det mycket smidigt att ta sig till andra delar i Luleå, och det är även enkelt att ta sig ut till mot de större vägarna från hyrbilskontoret där.
  • Norra Luleå – I Luleås norra delar finns mycket goda möjligheter att hyra bil från ett antal olika hyrbilskontor. På Banvägen finns tre hyrbilsbolag att tillgå, med ett stort utbud hyrbilar. Från Bangatan går det snabbt att ta sig in till centrala Luleå, och väg 97, E4, och E10 ligger mycket nära dessa hyrbilskontor.

Hyra bil på Luleå flygplats Kallax

Luleå-Kallax flygplats ligger cirka en halv mil från centrala Luleå och är den sjätte största flygplatsen i Sverige. Bland flygplatsens destinationer finns bland annat Stockholm, Göteborg och Umeå.

På Luleå flygplats finns hyrbilsbolagens kontor precis vid ankomsthallen, och är därför mycket enkla att hitta till. De hyrbilsbolag som har kontor på flygplatsen är Avis, Budget, Europcar, Hertz och Mabi. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg online, för att försäkra att bilen finns tillgänglig på platsen när den ska hämtas upp.

Vägbeskrivning och avstånd från Luleå

Utflyktsmål i Luleå

Luleås nordliga placering gör att det finns otroligt mycket vacker natur och små städer att upptäcka på lagom köravstånd. Hyrbil är det absolut bästa sättet att ta sig runt i området, och det är lätt att stanna till och insupa den vackra naturen på vägen.

Boden
Ca en halvtimme från centrala Luleå ligger den mysiga staden Boden. I stadens centrum finns en mycket fin stadskärna med gamla hus, men staden är nog mest känd för sin stora försvarsfästning från början av 1900-talet. Fästningen har byggts på under årens lopp, och går idag att besöka. Här finns också det spännande Försvarsmuseet med många interaktiva delar.

Jokkmokk
Lite mer än en timme norr om Luleå ligger Jokkmokk. I Jokkmokk anordnas det varje år en enorm marknad med knallar från hela landet. Jokkmokk har även mycket samisk kultur, och det går bland annat att besöka Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum. I närheten av Jokkmokk ligger även den mycket fina Muddus nationalpark, som har en helt fantastisk natur.

Övertorneå
Drygt två timmar norr om Luleå finns den lilla staden Övertorneå som ligger belägen i ett fantastiskt vackert landskap. Här finns många berg och dalar, och i närheten finns även nationalparken Isovaara, som även är ett berg. Det finns många traditionella och vackra träbyggnader i staden, bland annat Övertorneå kyrka.

Bodens fästning är mycket imponerande och har ett museum
I Övertorneå finns många vackra trähus
Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.57 av 5)