Hyrbil i Skellefteå

Hitta bäst pris på hyrbilar i Skellefteå genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Skellefteå

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Skellefteå, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du information om saker som deposition, hyrbilsförsäkring samt ändring och avbokning av hyrbil.

Hyra bil i Skellefteå stad

Med en hyrbil blir din resa till Skellefteå både enklare och trevligare. Skellefteå är en perfekt utgångspunkt för många roliga utflykter, och det går att hyra bil på flera ställen i staden. I Skellefteå kan du hyra bil hos kända bolag som Avis och Europcar.

Det finns bl.a. hyrbilsbolag samlade söder om Campus Skellefteå vid Sunnanå-Sörböle, samt hyrbilskontor i centrala Skellefteå på Kanalgatan vid busstationen. I sökmotorn kan du se hyrbilsbolagen på en karta och jämföra pris och utbud på hyrbilar i Skellefteå.

Hyra bil på Skellefteå flygplats

Det går även mycket bra att hyra bil på Skellefteå flygplats, vilket är det smidigaste alternativet om du anländer med flyg. Skellefteå flygplats ligger ca 2 mil från centrala Skellefteå. På Skellefteå flygplats kan du hyra bil hos Avis, Hertz, Europcar och Sixt. Deras kontor finns i direkt anslutning till flygplatsens ankomsthall, och är därför mycket enkla att hitta. Tänk på att boka din hyrbil online i förväg så att bilen finns ledig vid din ankomst.

Vägbeskrivning och avstånd från Skellefteå

Sevärdheter i Skellefteå

Utflyktsmål med bil i Skellefteå

Området runt Skellefteå är rikt på både fantastisk natur, skidbackar och trevliga städer. Det finns helt enkelt något för alla! Med hyrbil är det lätt att ta sig runt till de olika delarna runt Skellefteå.

Svanstein Ski
25 mil norr om Skellefteå, nästan precis vid den finska gränsen, ligger den fantastiska skidresorten Svanstein Ski. Här finns över sexton olika pister för hela familjen. Det finns även två områden för snowboardåkare, och trevliga anläggningar i närheten. Det finns även möjlighet till längdskidåkning i Svanstein Ski.

Bjuröklubb
Cirka 50 minuter söder om Skellefteå ligger den fantastiska Bjuröklubb. Bjuröklubb ligger precis vid kusten, vid ett klippigt område, och i det natursköna området har det under många år funnits en väderstation. Det finns flera intressanta fornlämningar på udden, och även en fin fyr. Allt i ett makalöst vackert kustlandskap!

Linbanan (Örträsk-Mensträsk)
Drygt en timmes bilfärd från Skellefteå finns världens längsta linbana, som tar en på en hisnande tur i det otroligt vackra landskapet mellan Örträsk och Mensträsk. Linbanan byggdes på 40-talet för att transportera malm. Idag går det under säsong att ta en tur i den makalösa konstruktionen. Turen tar en timme och fyrtiofem minuter, och under tiden får man en makalös vy över den vackra naturen.

Skellefteå är en stad med mycket historia

Nära Skellefteå finns världens längsta linbana

Bilsemester i Sverige

Sverige har många fantastiskt fina körvägar för en bilsemester, och Skellefteå är en bra utgångspunkt för att utforska flera av de nordliga roadtripvägarna. Via länken nedan har vi samlat några tips på vackra körvägar i Sverige. Hos oss hyr du alltid bil tryggt med fri avbokning. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.75 av 5)