Hyrbil i Skellefteå

Hitta bäst pris på hyrbilar i Skellefteå genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Skellefteå

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Skellefteå, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Skellefteå

Med en hyrbil blir din resa till Skellefteå både enklare och trevligare. Skellefteå är en perfekt utgångspunkt för många roliga utflykter som går att ta sig till med bil. Det går att hyra bil på flera ställen i staden.

Bland annat finns flera hyrbilsbolag samlade i området söder om Campus Skellefteå, vid Sunnanå-Sörböle, och det finns även hyrbilskontor i centrala Skellefteå, på Kanalgatan vid busstationen.

Det går även mycket bra att hyra bil på Skellefteå flygplats. Mer om hyrbilar på flygplatsen går att läsa om nedan.

Hyra bil på Skellefteå flygplats

Skellefteå flygplats ligger drygt två mil från centrala Skellefteå, och är en av de tio största flygplatserna i Sverige när det gäller inrikesflyg.

På flygplatsen har Avis, Hertz, Europcar och Sixt verksamhet. Deras kontor finns i direkt anslutning till flygplatsens ankomsthall, och är därför mycket enkla att hitta.

Vägbeskrivning och avstånd från Skellefteå

Utflyktsmål i Skellefteå

Området runt Skellefteå är rikt på både fantastisk natur, skidbackar och trevliga städer. Det finns helt enkelt något för alla! Med hyrbil är det lätt att ta sig runt till de olika delarna runt Skellefteå.

Svanstein Ski
25 mil norr om Skellefteå, nästan precis vid den finska gränsen, ligger den fantastiska skidresorten Svanstein Ski. Här finns över sexton olika pister för hela familjen. Det finns även två områden för snowboardåkare, och trevliga anläggningar i närheten. Det finns även möjlighet till längdskidåkning i Svanstein Ski.

Bjuröklubb
Cirka 50 minuter söder om Skellefteå ligger den fantastiska Bjuröklubb. Bjuröklubb ligger precis vid kusten, vid ett klippigt område, och i det natursköna området har det under många år funnits en väderstation. Det finns flera intressanta fornlämningar på udden, och även en fin fyr. Allt i ett makalöst vackert kustlandskap!

Linbanan (Örträsk-Mensträsk)
Drygt en timmes bilfärd från Skellefteå finns världens längsta linbana, som tar en på en hisnande tur i det otroligt vackra landskapet mellan Örträsk och Mensträsk. Linbanan byggdes på 40-talet för att transportera malm. Idag går det under säsong att ta en tur i den makalösa konstruktionen. Turen tar en timme och fyrtiofem minuter, och under tiden får man en makalös vy över den vackra naturen.

Skellefteå är en stad med mycket historia

Nära Skellefteå finns världens längsta linbana
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.75 av 5)