Hyrbil på Luleå flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Luleå genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Luleå flygplats Kallax

Att välja hyrbil är ett bra val för den som enkelt vill ta sig in till Luleå och ha friheten med en egen bil. Luleå-Kallax flygplats ligger 1 mil sydväst om Luleå så det tar endast 10 min in till centrum. Vill man ta sig utanför Luleå stad och uppleva den vackra naturen så är hyrbil det bästa alternativet.
Körtider fån Luleå Flygplats

Hyrbilsbolag på Luleå Kallax flygplats

Det är enkelt att hämta hyrbil på Kallax flygplats. Direkt i anslutning till ankomsthallen finns alla hyrbilsföretagen representerade. På Kallas flygplats kan du hyra bil hos välkända bolag som Avis, Hertz, Sixt medflera.

För att inte riskera att bilarna blir slutsålda (det finns ett väldigt begränsad antal hyrbilar här) och få lägsta möjliga pris rekommenderar vi att boka hyrbilen i förväg. Alla hyrbilsbolag på Luleå flygplats har full-till-full bränslepolicy och även obegränsad körsträcka.

Bolag Plats
Avis Inne i terminal
Budget Inne i terminal
Europcar Inne i terminal
Hertz Inne i terminal
Sixt Inne i terminal
Thrifty Inne i terminal

Destinationer från Luleå flygplats

Luleås flygplats är mycket vältrafikerad till Arlanda i Stockholm med minst 5-10 avgångar per dag. Utöver dessa finns det en del andra inrikesavgångar till bl a Umeå, Göteborg och Pajala. Utöver det också till mer turistdestinationer såsom Mallorca, Rhodos och Kroatien. Norwegian och SAS har flygningar till och från Luleå flygplats. Samtliga destinationer från Luleå hittar du här.

Bensinstationer runt Luleå flygplats

  • Det finns ingen riktigt bra bensinstation ute på den halvö som Luleå flygplats ligger på. Men kommer du norrifrån på E10/E4, ligger OKQ8 Storheden nära flygplatsen.
  • Inne i Luleå finns däremot flera bensinstationer representerade. Den som är närmast hittar du innan Bergnäsbron, en Circle K.

Vägbeskrivning och avstånd från Luleå flygplats

Utflyktsmål runt Luleå flygplats

Övre Kalix
Befinner man sig norr om norra polcirkeln helst runt midsommar finns stora chanser att här uppe faktiskt se midnattsolen. Chansen att se fenomenet är bäst uppe på något berg och då är Brännaberget i Överkalix ett bra alternativ. Här är det också smidigt att köra bil ända upp. Brännaberget ligger 1 timme och 20 min nordost med bil från Luleå.

Jokkmokk
18 mil nordväst om Luleå ligger Jokkmokk och runt orten finner man många vackra naturområden. Här kan du uppleva Pärlälvens naturreservat till fots – men varför inte i kajak? I naturum Laponia som ligger i närheten av Jokkmokk kan du uppleva fantastiska vyer och få information om de människor som bott i området en gång i tiden. Uppe på Skierfeklippan får du en magnifik utsikt och även en härlig vandring. I och runtom Jokkmokk finner du också en stark matkultur med mycket lokala råvaror.

Storforsen
Vid Storforsen kan du se den mäktiga Piteälven rasa ner med en fallhöjd på 60 m och runt midsommar är vattennivån som högst. Här hittar du förutom att uppleva de mäktiga naturkrafterna även hitta fina vandringsleder i väldigt vacker omgivning.

Tree Hotel i Boden
I den lilla byn Harads finns de vackra hotellrummen byggda som trädhus som har blivit vida omskrivna. Visst kan du boka en natt men bara att se trähusen uppe i träden är en upplevelse. Det finns guidade visningar under sommaren. Naturen runt Tree Hotel är också otroligt vackert i sig.

Entré på Luleås flygplats

Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.71 av 5)