Hyrbil i Örebro

Hitta bäst pris på hyrbilar i Örebro genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Örebro

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Örebro, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Örebro

Att hyra bil i Örebro är smidigt och enkelt. Det finns ett antal hyrbilskontor inne i centrala Örebro och på Örebro flygplats, som det går att läsa mer om nedan.

Våra hyrbilskontor i Örebro

  • Norra Örebro – I Örebros norra delar, en bit utanför stadskärnan, finns det två hyrbilskontor att besöka. Det ena ligger på Ozongatan och det andra ligger på Bettorpsgatan. Båda kontoren ligger i nära anslutning till E18 och E20, och det är därför mycket lätt att ta sig ut till de större vägarna med bil där. Det går enkelt att ta sig till dessa hyrbilskontor från centrala Örebro med kollektivtrafik.
  • Södra Örebro – I södra Örebro finns goda möjligheter att hyra bil. På gångavstånd från Örebro Södra tågstation ligger två hyrbilsbolag på Södermalmsplan, med ett bra utbud av hyrbilar. Från dessa två hyrbilskontor går det smidigt att ta sig både in i de mer centrala delarna av Örebro, men även ut på E18 om man vill upptäcka närområdet med bil.

Hyra bil på Örebro flygplats

Örebro flygplats ligger lite mer än en mil från centrala Örebro och härifrån går det att flyga till bland annat Malmö.

På flygplatsen går det mycket bra att hyra bil. Avis, Hertz, Sixt och Europcar erbjuder alla sina tjänster där. Samtliga hyrbilsbolag har ett gemensamt kontor i direkt anslutning till ankomsthallen där man kan få hjälp med att hämta upp sin hyrbil. Allra bäst är att hyra bilen online innan ankomst, för att garantera att bilen finns på platsen.

Vägbeskrivning och avstånd från Norrköping

Utflyktsmål i Örebro

I området runt Örebro finns det mycket trevligt att upptäcka, och med hyrbil blir upplevelsen både enklare och mysigare. Oavsett om man vill ta sig till vacker natur, fantastiska sjöar eller historiska sevärdheter så finns det inom köravstånd från Örebro.

Riddarhyttan
Drygt en timmes bilfärd norr om Örebro ligger den gamla gruvstaden Riddarhyttan. I Riddarhyttan finns det mycket att se och göra. Till exempel går det att besöka de gamla gruvorna i Röda Jorden och många gamla arbetarbostäder. Det finns även möjlighet att besöka det gamla kopparverket.

Västerås
Lite mer än en timmes bilfärd från Örebro ligger vackra Västerås. Staden bjuder på en vacker mix av gammalt och nytt, med vattnet ständigt i närheten. Här finns även ett flygmuseum där det går att testa en flygsimulator. Det finns även goda möjligheter till shopping, och i skyskrapan “Skrapan” går det att både äta och dricka gott.

Karlstad
Karlstad är Värmlands största stad och ligger precis där Vänern möter Klarälven. Det vackra läget gör att det finns mycket vackert att se i staden. Karlstads katedral är en given sevärdhet, och det finns även många fina museum, bland annat Alsters herrgård som är en minnesgård för skalden Gustaf Fröding. Karlstad ligger elva mil från Örebro.

I Västerås blandas gammalt och nytt i en spännande mix
Karlstad har en mycket fin stadskärna
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.44 av 5)