Hyrbil i Karlstad

Hitta bäst pris på hyrbilar i Karlstad genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Karlstad

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Karlstad, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Karlstad

Att hyra bil i Karlstad är enkelt och smidigt. Det går att hyra på flera platser i staden. Givetvis går det även bra att hyra bil på Karlstads flygplats, vilket går att läsa mer om nedan.

Våra hyrbilskontor i Karlstad

  • Centrala Karlstad – Kommer man till Karlstad med tåg är det allra enklaste att hyra bil i anslutning till tågstationen, där ett hyrbilskontor finns på Järnvägsgatan, precis vid stationen. Det finns även ett kontor öster om Karlstad tågstation på Drottninggatan.
  • Norra Karlstad – En bit nordväst om centrala Karlstad finns två hyrbilskontor. Båda dessa kontor ligger i Våxnäs industriområde: ett på Hamngatan och ett på Hagalundsvägen. Båda dessa hyrbilskontor går enkelt att ta sig till med kollektivtrafik. Dessutom ligger de i nära anslutning till E18, vilket gör att det är smidigt att ta sig med bil till närliggande områden, men även in till centrala Karlstad.

Hyra bil på Karlstad flygplats

Karlstad flygplats ligger lite mindre än två mil från centrala Karlstad, och har reguljärflyg till och från bland annat Stockholm. På flygplatsen går det bra att hyra och hämta upp hyrbil. Avis, Hertz, Sixt och Europcar finns representerade på platsen.

De flesta bolag har där möjlighet att både lämna och hämta bil 24 timmar om dygnet.

Vägbeskrivning och avstånd från Karlstad

Utflyktsmål i Karlstad

I området runt Karlstad finns både vacker natur och trevliga städer nära till hands. Med en hyrbil blir det både roligare och enklare att ta sig runt i det härliga närområdet!

Sunne
Drygt sex och en halv mil norr om Karlstad ligger den fantastiska staden Sunne. Här finns mycket av den gamla stadskärnan kvar, och det är mycket vackert att ta en promenad i stadens centrum med de många trähusen. I Sunne finns även en fin spa-anläggning och under vinterhalvåret går det att åka skidor i det närliggande skidområdet Ski Sunne som är det största i regionen.

Loka Brunn
Lite mer än en timmes bilfärd från Karlstad ligger den berömda Loka brunn. Här har man sedan 1700-talet tappat fantastiskt källvatten, och det var även här som Sveriges första spa öppnade 1720. Många berömda svenskar har besökt brunnen, och än idag går det att besöka den anrika spa-anläggningen. På platsen finns även ett museum tillägnat utvecklingen och historien runt de svenska spa-anläggningarna.

Hammarö
En kort biltur söder om Karlstad tar en till Hammarö, en mindre stad med mycket vacker natur nära inpå. Hammarö ligger på en halvö ut i Vänern och det är mycket populärt att både segla och fiska här. På sommaren går det bra att bada på en av de många badplatserna, och den skärgårdsliknande miljön är en riktig pärla.

I Sunne finns många vackra byggnader
Området runt Karlstad är mycket vackert
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.68 av 5)