Hyrbil i Oslo

Hitta bäst pris på hyrbilar i Oslo genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Oslo

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Norges huvudstad Oslo, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Norge via länken nedan.

Karta över Oslo med omnejd

Hyra bil på Oslo flygplats

I Oslo finns den näst största flygplatsen i Norden: Oslo Gardermoen flygplats. Flygplatsen är belägen lite mindre än fem mil norr om Oslo, och är den näst största i hela Norden. Att ta sig till och från flygplatsen med bil är inga problem, då flera stora vägar passerar. Det är både lätt och smidigt att hyra bil på Oslo flygplats. På flygplatsen finns flera av de största och mest kända hyrbilsbolagen. Här kan du bland annat hyra bil hos Avis, Hertz och Europcar. Deras kontor finns samlade i ankomsthallens västra sida.

Läs mer här om att hyra bil på Oslo Gardermoen flygplats.

Hyra bil i centrum

Det finns även många upphämtningsplatser för hyrbilar inne i centrala Oslo. Om du vill utgå från centrum så kan du ta flygplatsens Expresståg in till Oslo centralstation. Inom gångavstånd från tågtstationen ligger flera hyrbilsbolag, bland annat Europcar, Avis, Budget och Hertz. Centralt på Holbergsgaten ligger även Thrifty och Hertz. I nordöstra centrum ligger Sixt på Grenseveien.

Parkering i Oslo

I Oslo centrum finns markerade parkeringsplatser och flera parkeringshus. När du parkerar måste du betala en parkeringsavgift på de allra flesta gator under veckodagarna måndag-lördag. Oslo stad är indelad i olika zoner där avgiften och tiderna kan variera. Tiderna som gäller brukar vara klockan 09–20, och utanför tiderna är parkeringen vanligtvis gratis. Utanför centrum kan det finnas vissa konstadsfria parkeringszoner. Du får endast parkera på markerade parkeringsplatser, som oftast har en maxtidsgräns. Var därför noga med att läsa på skyltarna innan du ställer bilen.

  • www.oslo.kommune.no – Här finns info om kommunala parkeringsplatser i Oslo, samt avgifter och regler. Se länkar och kartor för “Public fee-based parking places.”.

Att parkera i ett av stadens parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att stå kvar under en längre stund. Det finns många stora parkeringshus centralt i Oslo, bland annat runt Oslo centralstation och nära större varuhus och populära shoppingstråk. De flesta av stadens centrala hotell erbjuder parkeringsfaciliteter för sina gäster.

Utflyktsmål i och runt Oslo

Runt Oslo finns mycket att se och göra, både i och utanför staden. På bekvämt köravstånd finns både havet, fjordlandskap och mycket vacker natur. På sommaren kan du njuta av friluftsaktiviteter som vandring, bad eller zipline i Oslo Summer Park och på vintern är det nära till skidresorter och mysiga byar. Året runt finns Oslos härliga shoppingutbud, spännande kulturutställningar och många museér. Något för alla, helt enkelt! Med hyrbil kan du enkelt uppleva allt som Oslo har att erbjuda.

Lillehammer

Lite mer än två timmars bilfärd norr om Oslo ligger trevliga Lillehammer. Staden är känd för sin pittoreska stadskärna, och här finns många mysiga gator med gamla trähus att strosa runt på. Här finns även mycket att se för den sportintresserade, då stadens stoltserar med både världens enda museum tillägnat de olympiska spelen. Under sommaren finns här en uppsjö av roliga friluftsaktiviteter som mountainbike i skogsterrängen och forsränning. På vintern går det även att åka skidor i någon av de många närliggande skidresorterna. Här öppnar Hunderfossen Vinterpark under de kalla månaderna, komplett med Skandinaviens sydligaste snöhotell och isbar.

Lillehammer är också porten till några av Norges mest fantastiska nationalparker, Rondane och Langsua Nationalpark. Här kan du passa på att få smaka på det äkta norska köket med lokala ingeredienser från det omgivande landskapet. På hotellmenyerna finns lokalt plockad svamp och bär, fisk fångad i någon av regionens floder och åar, samt rådjur och älg.

Mølen

Drygt två timmar söder om Oslo finns den största stenstranden i hela Norge. Den vackra kuststräckan mellan Nevlunghavn och Helgeroa kallas Mølen och är känd för sin dramatiska natur och mytomspunna historia. Här finns många gravhögar från järn-och bronsåldern som har fasnierat besökare under årtioenden, och området är både ett vördat natur-och kulturhistoriskt område. Mølens stenar lämnades kvar efter istiden cirka 10 000 år sedan. Idag drar stranden besökare som vill se de makalösa vyerna och de totalt 230 begravningsplatser täckta med de speciella stenarna. Det är populärt att promenera längs promenadstigen som finns längs Mølen och njuta av de natursköna omgivningarna.

TusenFryd nöjespark

Endas 20 kilometer från Oslo ligger nöjesparken Tusenfryd. Tusenfryd är en lättillgänglig med bil och har roliga attraktioner för alla åldrar. Här finns åkattraktioner för den modige som SpeedMonster, SpinSpider och ThunderCoaster tillsammans med många mildare åkturer för de yngre barnen. I nöjesparken hålls flera fartfyllda shower som skiftar efter säsongen. Här finns också ett stort utbud av restauranger och caféer. Prova Barbecue buffé på Saloonen eller ta ett besök på parkens största hamburgerrestaurang, Rock Burger. I närheten ligger nöjesparkens vattenland, BadeFryd Water Park, där vattnet i poolerna alltid håller härliga 25 grader. Det gör det enkelt att spendera en heldag i Tusenfryd!

Vestfold

Vestfold ligger ca 127 kilometer från Oslo. Regionen är känd för sitt storslagna fjord-och kustlandskap och spännande vikinghistoria. Här finns även Faerder nationalpark som har flera historiska platser och arkeologiska utgrävningar där du kan lära dig om Vestfolds vikingar. Genom att åka ca 60 kilometer längs Vikingveien, ”The Viking Trail” mellan Mølen och Borre kan du se begravningsplatser, platser för viktiga arkeologiska fynd och spår av landets första bosättning. En av de mest populära besöksmålen i Faerder nationalpark är Verdens Ende (“The Worls’s End”) på södra kustspetsen utanför Tønsberg, som bjuder på fantastiska vyer av kustlandskapet. Verdens Ende är en av fem stycken “World’s Ends” i världen. Här finns också restaurangen Verdens Ende Spiseriet med både inne-och uteservering i den fina omgivningen. I  Faerder nationalpark finns också fina möjligheter att prova vattensporter. Här kan du hyra kajak längs kusten, och det är populärt att både surfa och dyka.

De stora gravarna i Mølen är häftiga att se
Lillehammer är en mysig stad med mycket sport
Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.71 av 5)