Hyrbil i Oslo

Hitta bäst pris på hyrbilar i Oslo genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Oslo

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Norges huvudstad Oslo, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Norge via länken nedan.

Hyra bil på Oslo flygplats

I Oslo finns den näst största flygplatsen i Norden: Oslo Gardermoen flygplats. Flygplatsen är belägen lite mindre än fem mil norr om Oslo, och är den näst största i hela Norden. Att ta sig till och från flygplatsen med bil är inga problem, då flera stora vägar passerar.

På flygplatsen finns fem av de största och mest kända hyrbilsbolagen. Deras kontor finns samlade i ankomsthallens västra sida. Det är därför både lätt och smidigt att hyra bil på Oslo flygplats.

Det finns även många upphämtningsplatser för hyrbilar inne i centrala Oslo.

Utflyktsmål i Oslo

Runt Oslo finns mycket att se och göra. I närheten finns både havet, bergen och mycket vacker natur. Även mysiga byar och skidresorter finns på bekvämt köravstånd från Oslo. Något för alla, helt enkelt!

Lillehammer
Lite mer än två timmars bilfärd norr om Oslo ligger trevliga Lillehammer. Staden är känd för sin pittoreska stadskärna, och här finns många mysiga gator med gamla trähus att strosa runt på. Här finns även mycket att se för den sportintresserade, då stadens stoltserar med både världens enda museum tillägnat de olympiska spelen. På vintern går det även att åka skidor i någon av de många närliggande skidresorterna.

Mølen
Drygt två timmar söder om Oslo finns den största stranden med stenar i hela Norge. Mølens berömda stenar lämnades kvar efter istiden cirka 10 000 år sedan. Här finns makalösa vyer och totalt 230 begravningsplatser täckta med de speciella stenarna. De äldsta gravarna daterar tillbaka till järnåldern.

Porsgrunn
Porsgrunn ligger 16 mil söder om Oslo och är en del av regionen Telemark. Staden har en lång tradition av sjöfart, och ansågs vara den kulturellt viktigaste staden under 1700-talet. Det finns därför många vackra byggnader att beskåda i Porsgrunn.

De stora gravarna i Mølen är häftiga att se
Lillehammer är en mysig stad med mycket sport
Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.60 av 5)