Hyrbil på Oslo flygplats Gardermoen

Hitta bäst pris på hyrbilar på Oslo Gardermoen flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Oslo flygplats Gardermoen

Här hittar du tips för att hyra bil på Oslo Gardermoen flygplats (OSL), samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs våra generella tips om hyrbil i Norge och Oslo via länkarna nedan.

Oslos internationella flygplats Gardermoen, även kallad Oslo Airport, är Nordens näst största flygplats. Flygplatsen ligger i kommunen Ullensaker ca 48 kilometer norr om Oslo. Det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Flygplatsen ligger i anslutning till flera motorvägar, bland annat E6 och E16 till Oslo. På Gardermoen finns en stor terminal för alla flygbolag.
Körtider från Oslo flygplats

Hyrbilsbolag på Oslo Airport Gardermoen

På Oslo flygplats kan du hyra bil hos flera hyrbilsbolag. Här finns ett stort utbud av bilmodeller och personliga tillval beroende på dina behov under resan. Samtliga bolag finns i parkeringsgaraget P-zon 10, nivå U2. Du hittar enkelt dit genom att följa skyltarna, och kommer få mer instruktioner av hyrbilsbolaget vid din bokning. Hyrbilskontoren har vanligtvis öppet mellan 07–23. Det brukar gå bra att återlämna sin bil dygnet runt, men detta kan skilja sig mellan bolagen. Det är därför bra att höra med bolaget i samband med din bokning om du planerar att återlämna din bil utanför öppettiderna. Det är väldigt smidigt att hyra bil på Oslo flygplats!

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Oslo flygplats Gardermoen. Välj i första hand ett bolag med hyrbilar och kontor på flygplatsen om du vill slippa åka buss. Tänk på att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Avis Obegränsad Hyrbilscenter
Budget Obegränsad I terminalen
Europcar Obegränsad Hyrbilscenter
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
Sixt Obegränsad Hyrbilscenter
Thrifty 200 km per hyra I terminalen

Beroende på din ankomst så kan du ibland behöva åka med en gratis shuttlebus vidare till hyrbilsbolaget, alternativt gå en kort promenad till hyrbilcentret i anslutning till terminalbyggnaden. Var noga med att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Bensinstationer nära Oslo flygplats

Den finns flera bensinstationer nära flygplatsen. Circle K Gardermoen ligger inom flygplatsområdet på Fridtjof Nansens veg 14. Några minuter bort ligger även Circle K Hervakrysset på Edvard Griegs veg 49. I staden Jessheim som ligger 12 minuter bort på vägen ner mot Oslo via E16 finns både Circle K och Esso.

Parkering i Oslo

I Oslo är gatuparkeringsplatser oftast kommunala och parkeringshus är privata. När du parkerar din hyrbil i Oslo centrum måste du betala en parkeringsavgift på de allra flesta gator under måndag-lördag klockan 09–20. Utanför tiderna är parkeringen vanligtvis gratis. Parkering är endast tillåten på markerade parkeringsplatser, och de flesta platser har en maxtidsgräns. Var noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen. Staden är indelad i olika zoner där avgiften och tiderna kan variera från zon till zon. Utanför centrum kan det finnas konstadsfria parkeringszoner.

  • www.oslo.kommune.no – Här finns info om kommunala parkeringsplatser i Oslo, samt avgifter och regler. Se länkar och kartor för “Public fee-based parking places.”.

Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att parkera under en längre stund. Det finns många stora parkeringshus i staden, bland annat runt centralstationen och i anslutning till varuhus och shoppingstråk. Här finns särskilt EuroPark, TimePark och Q-Park. Samtliga kräver parkeringsavgift. Se länkar nedan för vägbeskrivning.

Sevärdheter i Oslo

Spännande stadspuls och tillgänglighet till fantastisk natur gör det väl värt att hyra bil på Oslo flygplats. I Oslo stad finns både fantastisk shopping och ett stort utbud av kulturupplevelser. Staden har också blivit något av ett matcentrum med sina många krogar som slagit upp portarna under de senaste åren. Men det finns även mycket att uppleva utanför stadskärnan. I närheten finns fantastiska fjordlandskap, mysiga småstäder, nöjesparker och sandstränder i natursköna omgivningar. Ta en paus i shoppingen och prova zipline i Oslo Summer Park eller följ i vikingarnas fotspår i Vestfold. Med hyrbil kan du smidigt ta dig till närliggande utflyktsmål och utforska regionen i din egen takt!

Oslo shopping

Oslo erbjuder riktigt bra shopping i stadens många köpcenter, gallerior, shoppinggator och småbutiker. Ca 15 minuters körning från centrum kan du shoppa på Storo Storsenter bland 130 butiker och restauranger. Norges mest besökta köpcenter är Oslo City Shopping Centre i centrum som har allt du kan tänka dig inom mode, prylar och mat på sina fem våningar med tillhörande parkeringsgarage för din hyrbil. Oslos främsta shoppinggata heter Karl Johans gate och ligger mitt i centrum. Längs gatan finns välkända internationella butiker och restauranger. Vid Karl Johans gate ligger också den trendiga gallerian Paleet där du hittar lite dyrare märken inom mode och heminredning. I det pampiga varuhuset Eger kan du strosa bland exklusiva designers och märkesprodukter bland kläder, skor och accessoarer. I Oslo hittar du också trevliga vintagebutiker som Pipaluk Løve och NY York vintage & 2nd hand.

Oslo museum och kultur

Oslo är känt för sina många museer och kulturutställningar. En av de mest besökta är Vigelandsmuseet i Frognerparken. Parken innehåller konstverken Vigelandsanlegget som är över 200 skulpturer av Gustav Vigeland. En annan av stadens mest attraktiva kultursevärdheter är Operahuset vid vattenkanten, som är landets största kulturcenter med över 1000 rum. Här kan du får en guidad tur om byggnadens unika arkitektur. Operahuset är designat så att besökare kan promenera upp på taket, där man kan sola och mötas på sommaren och få en fin utsikt över stad och vatten. I centrum ligger det ståtliga kungliga palatsen omgivet av grönområden och promenadstråk. Slottet är hem för den norska kungafamiljen, men om du besöker slottet i tid till klockan 13.30 så ka du få se det dagliga vaktbytet. Det erbjuds också guidade turer under sommarmånaderna.

I en vacker jugendbyggnad nära slottet finns det historiska muséet med utställningar med fynd från medeltiden, egyptiska mumier, skatter och mycket mer. För konstintresserade finns Munch museum med en stor samling konst av den norske konstnären Edvard Munch.

Utflykter i och runt Oslo

Bygdø

I Oslo är det värt att hyra bil för att uppleva sevärdheter nära staden. Bygdø eller Bygdøy är en fantastiskt vacker och naturskön halvö som ligger endast ca 15 minuter från centrum med hyrbil. Här finns flera av stadens mest kända attraktioner tillsammans med härliga grönområden, vandringsleder, badstränder och skogar. Flera av stadens främsta museum finns på Bygdøy, som Norsk Folkemuseum, Vikingskipshuset och Sjøfartsmuseet. På utomhusmuseet Norsk Folkemuseum kan du åka på en tidsresa tillbaka i tiden och uppleva historiska hus och traditioner i den uppbyggda lilla byn. På Vikingskipshuset, som anses vara ett måste under ett besök i staden, kan du se välbevarade vikingaskepp från 800-talet och många andra spännande fynd.

TusenFryd nöjespark

Tusenfryd är en lättillgänglig nöjespark med roliga attraktioner för hela familjen, endast ca 20 kilometer från Oslo. Här finns åkattraktioner för den modige som SpinSpider, SpeedMonster och ThunderCoaster tillsammans med många mildare åkturer för de yngre barnen. I nöjesparken hålls flera fartfyllda shower som skiftar efter säsongen. Här finns också ett stort utbud av restauranger och caféer som gör det enkelt att spendera en heldag i Tusenfryd. Prova Barbecue buffé på Saloonen eller ta ett besök på parkens största hamburgerrestaurang, Rock Burger. I närheten ligger nöjesparkens vattenland, BadeFryd Water Park, där vattnet i poolerna alltid håller härliga 25 grader.

Vestfold

Regionen Vestfold ligger längs kusten ca 127 kilometer från Oslo och är känd för sitt storslagna fjordlandskap och rika vikinghistoria. Här finns Faerder nationalpark som har flera historiska platser och arkeologiska utgrävningar där du kan lära dig om regionens tidiga bosättare. I Vestfold har det hittats flest spår av vikingatiden i hela landet. Genom att åka ca 60 kilometer längs ”The Viking Trail” mellan Mølen och Borre kan du se begravningsplatser, spår av landets första stad och flera platser där viktiga arkeologiska fynd har hittats. En av de mest populära platserna i parken är Verdens Ende utanför Tønsberg som bjuder på fantastiska vyer av kustlandskapet. Här finns också restaurangen Verdens Ende Spiseriet med både inne-och uteservering i den fina omgivningen. Faerder nationalpark är också en härlig dagsutflykt för att prova vattensporter längs kusten; här kan du hyra kayak, prova surfning och dykning. Med hyrbil i Oslo behöver du inte missa detta storslagna landskap!

Holmenkollen

Höjden Holmenkollen är Oslos berömda skidområde som ligger nordväst i staden. Holmenkollen är en av världens mest kända idrottsplatser. Det tar ca 30 minuter att köra hit från centrum, och här finns gott om parkeringsmöjligheter för din hyrbil. Holmenkollen är även en utgångspunkt för det Oslos populära friluftsområde Nordmarka, som har flera vandringsleder och utflyktsplatser för både sommar och vinter. Förutom härliga skidbackar har Holmenkollen även ett skidmuseum och trevliga matställen och aktiviteter i närheten. Holmenkollen är också hem för Oslo Summer Park respektive Winter Park beroende på säsongen. Under sommaren är det populärt att åka hit för att prova zipline i en av Skandinaviens största klätterparker. I parken finns över 1000 meter zipline med nervkittlande moment. På vintern förvandlas området till den största skidresorten i Oslo. Det är en härlig upplevelse att hyra bil på Oslo flygplats för att utforska närliggande sevärdheter!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)